رییسجمهور ترکیه طی روزهای اخیر، حوادث تروریستی در استانبول و قیصریه را محکوم کرده و پ.ک.ک را عامل وقوع این حملات دانسته است.به گزارش مهر، رجبطیباردوغان با صدور بیانیهای تأکید کرده است که گروه پ.ک.ک عامل اصلی و مسؤول انفجار خودروی بمبگذاری شده در شهر قیصریه است که موجب مرگ ۱۳ نفر و […]
رییسجمهور ترکیه طی روزهای اخیر، حوادث تروریستی در استانبول و قیصریه را محکوم کرده و پ.ک.ک را عامل وقوع این حملات دانسته است.به گزارش مهر، رجبطیباردوغان با صدور بیانیهای تأکید کرده است که گروه پ.ک.ک عامل اصلی و مسؤول انفجار خودروی بمبگذاری شده در شهر قیصریه است که موجب مرگ ۱۳ نفر و زخمی شدن ۵۵ نفر دیگر شده است.
در خصوص وقایع اخیر ترکیه و موضعگیری حزب عدالت و توسعه و اردوغان در قبال این وقایع، نکاتی وجود دارد که نمیتوان به سادگی از کنار آنها گذشت.
نخست اینکه اردوغان طی روزهای اخیر و پس از پیروزی ارزشمند و تاریخی جبهه مقاومت در حلب و آزادسازی پایتخت اقتصادی سوریه از چنگال تروریستهای تکفیری مورد حمایت ترکیه و عربستان سعودی روزهای سخت و دشواری را سپری میکند. رییسجمهور ترکیه و مقامات حزب عدالت و توسعه، سرمایهگذاریهای هنگفت خود در حلب را عملاً از دست رفته میبینند.
با توجه به پیوستگی سیاست منطقهای ترکیه و قدرت داخلی اردوغان، وی هم اکنون در رأس معادلات سیاسی و اجرایی آنکارا احساس ضعف و ناتوانی شدیدی دارد. از این رو در تحلیل حوادث و وقایع جاری در ترکیه، باید این موضوع را مدنظر قرارداد.
نکته دوم اینکه پس از بازداشت صلاحالدیندمیرتاش و سران حزب دموکراتیک خلق و بازداشت نمایندگان این حزب در پارلمان، اردوغان به دنبال آن است که مانور نظامی و سیاسی گستردهای علیه کردها صورت دهد و سرکوبی کردهای ترکیه را به عنوان نماد قدرت داخلی حزب عدالت و توسعه (در مقابل ضعف منطقهای خود) مطرح کند.
وی سعی دارد چهره یک رییسجمهور مقتدر را به خود بگیرد و سرکوب کردهای ترکیه را نماد این اقتدار معرفی نماید. به عبارت بهتر، اردوغان در وهله اول سعی دارد کل بحرانهای امنیتی جاری در کشورش را به کردهای پ.ک.ک نسبت داده و در مرحله بعدی، به سرکوب شدیدتر کردها بپردازد. همسانسازی حزب دموکراتیک خلق با پ.ک.ک، اقدامی است که اردوغان در همین راستا صورت داده است.
نکته سوم اینکه اردوغان سعی دارد کوچکترین آدرس و نشانهای در خصوص دست داشتن داعش در انفجارهای ترکیه مخابره نکند! واقعیت امر این است که برخی سران داعش از اردوغان بابت گرایش ترکیه به جبههالنصره و دیگر گروهای تکفیری ناراضی هستند.
با این حال اردوغان همواره سعی کرده است مناسبات پشت پرده آنکارا و حزب عدالت و توسعه با گروههای تروریستی و تکفیری را کتمان کرده یا اساساً سخنی به میان نیاورد که منجر به پردهبرداری آشکار از این ارتباط پشت پرده شود.
با همه این اوصاف، بر همگان مسجل است که بخش اعظمی از بحران امنیتی که ترکیه امروز با آن مواجه است، ناشی از ناتوانی ترکیه در عمل به همه وعدههای خود به گروههای تروریستی و تکفیری و در رأس آنها داعش بوده است.
اردوغان باید نسبت به این حقیقت اعتراف کند که وی قدرت مدیریت گروههای تروریستی و در رأس آنها داعش را از دست داده است. البته زمانی که اردوغان دست به حمایت از این گروهها میزد، باید فکر گرفتاری در چنین مخمصهای را میکرد.
در نهایت اینکه بازی نامتوازن و غیرمدیریت شده اردوغان در صحنه سیاسی، امنیتی و بینالمللی ترکیه، این کشور را به سمت و سوی خطرناکی رهنمون میسازد. در این صورت، اردوغان در کنار شکستهای متعدد منطقهای، با معضلی به نام خشم افکار عمومی کشورش نیز مواجه خواهد شد. خشمی که نشانههای آن از اکنون در بسیاری از شهرها و مناطق ترکیه قابل مشاهده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.