اجرای حقوق شهروندی پایه خوبی برای پایداری امنیت کشور است

    رییس‌جمهور تأکید کرد: اجرای حقوق شهروندی به نفع همه است و پایه خوبی برای پایداری امنیت کشور به حساب می‌آید.به گزارش ایلنا، حجت‌الاسلام‌والمسلمین روحانی در مراسم رونمایی از منشور حقوق شهروندی که در سالن اجلاس سران برگزار شد، با بیان این‌که اسلام و حکومت اسلامی به جز حکومت قانون نیست اظهار کرد: بزرگ‌‌‌ترین […]

    رییس‌جمهور تأکید کرد: اجرای حقوق شهروندی به نفع همه است و پایه خوبی برای پایداری امنیت کشور به حساب می‌آید.به گزارش ایلنا، حجت‌الاسلام‌والمسلمین روحانی در مراسم رونمایی از منشور حقوق شهروندی که در سالن اجلاس سران برگزار شد، با بیان این‌که اسلام و حکومت اسلامی به جز حکومت قانون نیست اظهار کرد: بزرگ‌‌‌ترین امتیاز حکومت پیامبر اسلام حکومت قانون بود و پیامبر به عنوان بالا‌‌ترین مقام فرستاده خدا حق نداشت ذره‌ای از قانون الهی تخلف کند.

رییس‌جمهور با تأکید بر این‌که انقلاب اسلامی تمام نشده است، چون اگر تمام شده بود امروز شرایط بهتری را بر همه قوای حاکم این سرزمین می‌دیدیم خاطرنشان کرد: تا زمانی که تبعیض، فساد و گردن‌کشی وجود دارد انقلاب تمام نشده است. ما باید به روزی برسیم که شاهد مدینه پیامبر و حکومت عدل اسلام در سراسر این سرزمین باشیم.

وی با بیان این‌که به مردم وعده داده بودم اقتصاد ایران را نجات دهم افزود: امروز در آخرین سال دولت یازدهم خوشحالم که مردم شاهد تورم تک رقمی هستند و رشد اقتصادی ۶ ماهه اول امسال در مقایسه با سال گذشته ۴٫۷است.

وی ادامه داد: از تابستان امسال در مقایسه با پارسال شاهد اشتغال خالص بیش از ۷۰۰ هزار نفر در کشور هستیم.

روحانی با اشاره به این‌که در سال ۹۱ رشد اقتصادی منفی ۸٫۶ بوده و تورم ۴۵ درصد بوده است، گفت: در پنج ساله ۸۵ تا ۹۰ اشتغال خالص ما تقریباً صفر بوده است.

رییس‌جمهور با بیان این‌که وعده من به مردم این بود که اقتصاد کشور را از سراشیبی سقوط نجات دهم، تصریح کرد: به مردم گفتم همان‌طور که سانتریفیوژ‌‌ها می‌چرخد، کارخانه‌ها هم به حرکت خود ادامه خواهند داد و در ۸ ماهه اول امسال در همین راستا بیش از ۱۵۶۰۰ کارگاه متوسط کوچک با تسهیلات بانکی بالای ۱۱ هزار میلیارد تومان فعال شده‌اند.

وی با بیان این‌که چرخ کارخانه‌های داخلی و کارخانه‌های مشترک با کمپانی‌های خارجی به حرکت در آمده است، تصریح کرد: اسفند امسال اولین خودروی مشترک ایران و فرانسه که ۳۰ درصد از آن صادراتی است به نمایش در می‌آید.

روحانی گفت: در گذشته تنها سانتریفیوژ‌‌ها (IR1) فعال بود و امروز (IR8) به حرکت درآمده است که سانتریفیوژهای پیشرفته است.

رییس دولت تدبیر و امید در ادامه به نهایی شدن منشور حقوق شهروندی اشاره کرد و گفت: امروز یکی از وعده‌های مهمی که به مردم داده‌ام جامه عمل پوشانده می‌شود که آرزوهای دیرینه‌ام نیز است؛ چرا که امروز منشور حقوق شهروندی در آذر ماه، ربیع‌الموعود، ماه رحمت، علم، آزادی بیان و قانون اساسی رونمایی می‌شود.

روحانی با بیان این‌که منشور حقوق شهروندی راه را برای اجرایی کردن قانون اساسی تسهیل می‌کند، خاطرنشان کرد: منشور حقوق شهروندی قانون موضوعه کشور نیست اما تضادی با قوانین موضوعه کشور ندارد.

رییس‌جمهور با بیان این‌که تمام کارمندان قوه مجریه خود را موظف به اجرای تک‌تک مواد منشور حقوقش شهروندی می‌دانیم گفت: منشور حقوق شهروندی برای دولت الزام‌آور است. چرا که این منشور به مثابه خط‌مشی دولت یازدهم توسط رییس‌جمهور اعلام می‌شود و همه کارمندان دولت از سراسر کشور موظف به اجرای آن هستند.

روحانی گفت: منشور حقوق شهروندی مقتبس از قانون اساسی است، پس باید در عمل مورد اجرای همگان قرار گیرد. لذا از دو قوه دیگر و سایر ارکان و نهادهای کشور درخواست داریم که در اجرای حقوق شهروندی به دولت کمک کنند.

رییس‌جمهور با تأکید بر این‌که اجرای حقوق شهروندی به نفع همه است و پایه خوبی برای پایداری امنیت کشور به حساب می‌آید، تصریح کرد: حقوق شهروندی پایه مناسبی برای وحدت ملی، انسجام و پایه اصلی توسعه کشور است و طنین ندای ملت ایران در برابر برخی از کشورهای غربی خواهد بود، که ادعا می‌کنند در حقوق بشر از ملت‌های جهان سوم پیشی گرفته‌اند.

روحانی گفت: منشور حقوق شهروندی به دنیا اعلام می‌کند که جمهوری اسلامی ایران و انقلاب اسلامی این ظرفیت را دارد که از تمام ویژگی‌های حقوقی نوین دنیای امروز در چارچوب فرهنگ اسلامی ایرانی به خوبی استفاده کند.

وی با بیان این‌که حقوق شهروندی در مرحله اول دانستی است، یعنی همه باید از حقوق خود آگاه شوند، خاطرنشان کرد: پس از آن‌که از حقوق خود آگاه شدیم باید مطالبه کنیم، یعنی در مرحله بعد حقوق شهروندی خواستنی است و باید از همه مسؤولان در کشور مطالبه شود و در مراحل بعدی نیز اجرایی و عملیاتی شود.

 

رییس‌جمهور با اشاره به تأکید قرآن و رعایت قسط و عدل در جوامع اسلامی گفت: قرآن به ما دستور عدل و قسط و احسان و نیکوکاری داده است، به‌طوری که دستور داده است حق ندارید ظلم کرده و به کسی تعدی کنید.