محمد قرهداغلی – یکی از موانع جدی در توسعه صادرات فولاد، بحث عوارض صادراتی است، با توجه به صدور بخشنامههای متعدد درخصوص عوارض صادراتی در اوایل تابستان و همچنین پاییز سالجاری برای محصولاتی فولادی شاهد سردرگرمی در صادرات هستیم. به گفته کارشناسان تصمیمات کارشناسینشده و وضع قوانین یکباره و بدون برنامهریزی باعث شد، شرایط برای […]
محمد قرهداغلی – یکی از موانع جدی در توسعه صادرات فولاد، بحث عوارض صادراتی است، با توجه به صدور بخشنامههای متعدد درخصوص عوارض صادراتی در اوایل تابستان و همچنین پاییز سالجاری برای محصولاتی فولادی شاهد سردرگرمی در صادرات هستیم. به گفته کارشناسان تصمیمات کارشناسینشده و وضع قوانین یکباره و بدون برنامهریزی باعث شد، شرایط برای صادرات فولاد کشور بدتر شود و علاوه بر اینکه باعث از بین رفتن بسیاری از بازارهای صادراتی شده، و از آنجا که بازار داخل از ۳۳ میلیون تن فولاد تولیدشده در کشور، حدود ۲۰ میلیون تن مصرف میکند باعث شده ۱۳ میلیون تن در انتظار صادرات و در انبار شرکتهای تولیدکننده دپو شود. به گزارش مناقصهمزایده، بهادر احرامیان؛ عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد، درخصوص میزان دپوی کارخانجات فولاد، اظهار داشت: سال به سال آمار مانده و رسوب انبارها بالا میرود و این امر، هزینه زیادی را برای کارخانجات فراهم میکند؛ در حالیکه تنها راه نجات این صنعت و خروج از شرایط کنونی، صادرات است. وی افزود: دپوی محصولات فولادی، یکی از چالشهای جدی این صنعت است که در عین حال، باعث افزایش هزینههای تولیدکنندگان فولاد شده و میتواند منجر به کاهش کیفیت محصولات تولیدی گردد. احرامیان؛ با اشاره به اینکه در حالحاضر میزان تولید محصولات فولادی بیش از نیاز داخل است، اظهار داشت: موانع صادراتی برای شمش و محصولات فولادی عاملی شده تا واحدهای تولیدی با مازاد تولید روبهرو شده و از طرفی دیگر در بازار داخلی کالاها را ارزان به فروش برسانند، بنابراین نسبت به جایی که باید باشیم، خیلی عقب هستیم. عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد، درخصوص آینده فولاد، گفت: در آینده فولاد، رکود تعمیق میشود و اضافه ظرفیتها منجر به پایین آمدن حاشیه سود خواهد شد که در این صورت ممکن است بسیاری از طرحهای اقتصادی با چالش ارزآوری و سرمایهگذاری مواجه شوند. احرامیان؛ درخصوص رشد آمار صادرات فولاد کشور به ویژه در بخش مواد اولیه، بیان کرد: با توجه به شرایط میتوان گفت افزایش رشد صادرات فولاد بهدلیل افت صادرات در سال گذشته و جبران آن بوده و بنابراین تغییر چندانی در رشد صادرات فولاد رخ نداده است. عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد، تأکید کرد: دولت باید یک راهکار مناسب برای رفع مشکلات صادرات واحدهای تولیدی بهکار گیرد؛ در غیر این صورت حجم فولادهای دپو شده در کارخانجات فولاد افزایش پیدا میکند. وی افزود: دولت باید موانع صادراتی را برطرف کند و همچنین شرایط را برای صادرات محصولات فولادی با قیمت مناسب فراهم کند. علاوه بر این، دولت باید تسهیلاتی را برای واحدهای تولیدی در نظر بگیرد تا آنها بتوانند محصولات خود را در بازارهای داخلی به فروش برسانند.
۱۳ میلیون تُن فولاد در انتظار صادرات
همچنین مهرداد اکبریان؛ رئیس انجمن سنگآهن ایران، گفت: از ۳۳ میلیون تن فولاد تولید شده در کشور، حدود ۲۰ میلیون تن مصرف شده و ۱۳ میلیون تن در انتظار صادرات هستند که مشکلاتی اعم از قیمت صادراتی، مصوبات و عوارض صادراتی و امثال آن مانع از تحقق این اتفاق شده است. اکبریان؛ درخصوص صدور بیش از حد مجوزهای احداث کارخانجات فولادی، اظهار داشت: امروزه نداشتن برنامه در صدور مجوزهای تولید فولاد، میلگرد، شمش و بیشتر آهناسفنجی وجود دارد که با واقعیت کشور همخوانی و مطابقت ندارد. در حالحاضر، حدود ۴۷ میلیون تن ظرفیت آماده روی زمین داریم؛ اما با این وجود تنها میتوانیم نهایتاً ۳۳ میلیون تن تولید کنیم و در واقع، ۱۵ میلیون تن ظرفیت هزینه شده روی زمین بلااستفاده میماند. وی تصریح کرد: بنابراین در صورتی که به زیرساختها، بازار فروش و وضعیت حلقههای بعدی و قبلی محصولات فکر نکنیم، چنین روندی دور از انتظار نیست. در حالحاضر و با شرایط فعلی، به زودی تولید ۵۵ میلیون تن فولاد را رد خواهیم کرد؛ اما از طرفی، هیچ تغییر مثبتی در شرایط بازار مواد اولیه، برق، گاز و حملونقل صورت نمیگیرد. اکبریان؛ با بیان اینکه وضعیت فولادی کشور در سالجاری بهتر از پارسال نخواهد بود، گفت: در واقع با وجود کسری امکانات در شرایط فعلی صنعت فولاد، هر شخصی با اتخاذ مجوز فولادسازی، از دولت مدعی است که شمش، سنگآهن، گاز، برق و آب خود را از کجا تأمین کند. بنابراین با این وجود، نمیتوان مجوزهایی به میزان ۱۴۴ میلیون تن را به صورت کارشناسی شده صادر کرد.
دیدگاه بسته شده است.