افزایش اعتماد به نفس، رمز موفقیت اعتماد به نفس به میزان علاقه، اطمینان و غروری که نسبت به خود دارید، میگویند. اما همیشه افراد زیادی وجود داشتهاند که به دلایل بسیاری زندگی را دو بعدی میبینند و به همین دلیل پیدا کردن تواناییهای خودشان برایشان مشکل شده و زندگی برایشان بیمعنی شده است. اعتماد به […]
افزایش اعتماد به نفس، رمز موفقیت
اعتماد به نفس به میزان علاقه، اطمینان و غروری که نسبت به خود دارید، میگویند.
اما همیشه افراد زیادی وجود داشتهاند که به دلایل بسیاری زندگی را دو بعدی میبینند و به همین دلیل پیدا کردن تواناییهای خودشان برایشان مشکل شده و زندگی برایشان بیمعنی شده است.
اعتماد به نفس پایین ممکن است در شرایط مختلف ایجاد شود. در محیطهای اجتماعی ممکن است با افرادی سر و کار داشته باشید که شما را تحقیر میکنند. وضعیت ظاهریتان نیز تا حد زیادی در این زمینه مؤثر است.
محیطی که در آن به دنیا آمده و پرورش یافتهاید نیز روی اعتماد به نفس شما تأثیر دارد. بچهای که هیچ وقت احساس نکرده که فردی بهخصوص است و از طرف والدین حمایت نمیشده، با این تفکر رشد خواهد کرد که هیچ کس او را دوست نداشته و برای او ارزشی قائل نیست.
محیط کار شما نیز روی اعتماد به نفستان تأثیر دارد. اگر کارهایتان مورد تشویق قرار نگیرد و توجهی به آنها نشود و همکارانتان وجودتان را نادیده بگیرند، اعتماد به نفستان کاهش پیدا خواهد کرد.
همه انسانها ممکن است در یک جنبه از زندگی خود احساس کمبود اعتماد به نفس داشته باشند. اما همیشه راههایی برای مقابله با این مشکلات وجود دارد.
دکتر محمد عابدی، روانشناس و دانشیار دانشگاه تهران میگوید: ممکن است افرادی باشند که در هیچ زمینهای اعتماد به نفس ندارند اما معمولاً کمبود اعتماد به نفس افراد در جنبههای بهخصوص هر فرد است. بهطور مثال، آنها که از لحاظ ظاهر اعتماد به نفس ندارند، زندگی اجتماعی برایشان بسیار دشوار خواهد شد. این افراد تصور خواهند کرد که در مجامع عمومی کسی به آنها توجه نخواهد کرد.
فقدان حس خودباوری الزاماً منجر به افسردگی نمیشود، اما تحقیقات نشان دادهاند که این دو اغلب با هم هستند. سازمان بهداشت جهانی (WHO) در توصیف افسردگی از عدم اعتماد به نفس صحبت میکند.
بیماری افسردگی اغلب یک موضوع درونی است و گاهی اوقات این بیماری به دلایل مختلف نادیده گرفته میشود. از جمله اینکه منشأ هورمونی دارد یا قسمتی از فرایند رشد است. سازمان بهداشت جهانی (WHO) متوجه این موضوع شده که کمتر از ۲۵ درصد افرادی که افسردگی دارند توجه و مراقبت لازم را دریافت میکنند.
عابدی افزود: کمبود اعتماد به نفس در نوجوانان را باید جدی گرفت زیرا در موارد بسیاری منجر به خودکشی میشود. در حال حاضر سومین عامل مرگ و میر در جهان خودکشی است که درصد عمدهای از آن به دلیل فقدان اعتماد به نفس روی میدهد.
سعید محسنی، متخصص روانشناسی نیز معتقد است: فقدان اعتماد به نفس در کلیه امور زندگی انسان تأثیر میگذارد. این امر باعث میشود که فرد متحمل فشار روانی زیادی شود.
محسنی تصریحکرد: سعی کنید که ارزش خود را به عنوان یک انسان کشف کنید. دلیل نمیشود که اگر کسی از شما خوشش نیامد و شما را فرد جالبی تصور نکرد، تصور همه مردم این باشد. اگر کسی از شما خوشش نیامد اصلاً ناراحت نشوید، مشکل خودش است نه شما. چون افراد زیادی هستند که شما را دوست میدارند و برایتان ارزش قائل هستند.
گاهی اوقات، بودن در جمع افرادی که از خودتان هم دلسردتر و افسردهتر هستند، بیشتر به ضررتان خواهد بود. حتی اگر تنها باشید بیشتر به نفعتان خواهد بود تا با آنها. به جای چنین افرادی سعی کنید با افرادی مراوده کنید که میتوانند شما را شاد کنند. اگر دور و اطرافتان را از دوستان نزدیک و خانواده پر کنید که شما را قبول دارند، میتواند سبب شود که شما هم خودتان را قبول داشته باشید.
این متخصص روانشناسی ادامه داد: از ویژگیهای بارز فرد دچار کمبود اعتماد به نفس، گرفتن تمام انتقادها به خود است. او در برابر کوچکترین نظر بیاهمیت انتقادآمیزی به هم میریزد و آن نظر عمیقاً بر وی تأثیر میگذارد. در چنین حالتی بدترین احساس ممکن به فرد دست میدهد، این احساس که او در مظان اتهام همه خرابکاریها و اشتباهات عالمیان قرار دارد. این در حالی است که ما باید یاد بگیریم اظهارنظرها همیشه به معنای انتقاد نیستند و انتقادها هم همیشه به فرد خاصی برنمیگردند.
راهکارهایی برای افزایش اعتماد به نفس
در افکار و عقاید خویش نسبت به شخص خود، بازنگری کنید. بیاموزید در مقابل خویشتن صبور باشید و ارزشها، استعدادها و مهارتهای خود را ارج نهید. خود را بدون هیچ قید و شرطی دوست بدارید. هرگونه ترس و تردید غیرمنطقی که در مورد خود دارید، کنار بگذارید. اگر دیدگاه مثبت و سالمی را در مورد خود داشته باشید یاد خواهید گرفت که خود را بدون قید و شرط قبول داشته باشید.
بر تواناییهای خود تکیه کنید. برای هر کاری که انجام میدهید ارزش قائل شوید و تمرکز و توجه خود را معطوف به کارهایی که میتوانید انجام بدهید، بنمایید.
به خاطر تلاشهایی که دارید، خودتان را تشویق کنید. بیش از فکر کردن راجع به نتیجه کارهایتان روی تواناییهای خود تمرکز نمایید.
خودتان را ارزیابی کنید. یاد بگیرید که این ارزیابی را مستقلاً انجام دهید. به خاطر جلوگیری از احساس ناراحتی در خود، روی نقطهنظرات دیگران تأکید ننمایید. تمرکز اصلی شما باید روی احساسات خودتان در مورد رفتار، کار و سایر جنبههای زندگیتان باشد. این کارها باعث قویتر شدن احساس مثبت در مورد خودتان شده و از اینکه اختیارتان را بهدست دیگران دهید، جلوگیری به عمل میآورد.
اگر در حال زندگی کنید و تمام انرژی خود را متوجه زندگی در لحظه نمایید، فردای شما هم تضمین خواهد شد. اگر عمر خود را در حسرت دیروز یا نگرانی فردا سپری کنید، لحظهها را از دست خواهید داد و این به معنی از دست دادن فردا نیز میباشد.
به خودتان تبریک بگویید. حتی از گفتن جملههایی مانند شب بخیر و دوستت دارم به خود امتناع نورزید. حتی برای خود جشن تولد بگیرید و در کل به خودتان برسید.
سرعت راه رفتن خود را بیشتر کنید.کسی که اعتماد به نفس دارد، گامهای مستحکم بر میدارد و هدفمند راه میرود. قوی، قدرتمند و پرانرژی باشید.
سر خود را بالا نگه دارید. این کار باعث میشود جریان خون از قلب به مغز (خون شریانی) و از مغز به قلب (خون وریدی) به آسانی انجام پذیرد. حجم ریهها افزایش یابد و در واحد زمان، اکسیژن بیشتری با خون مبادله شود. راههای هوایی از قبیل نای، نایژهها، حلق و بینی تا حدودی در یک امتداد قرار گیرند و تنفس، راحتتر شود، میزان دید بیشتر شود، به برازندگی ظاهری شخص کمک کند و از همه مهمتر، اعتماد به نفس شخص را زیاد میکند.
اجتماعی باشید. در واقع خودباوری و اعتماد به نفس ریشه در ارتباط با دیگران دارد. این افراد میآموزند که در درون اجتماع، برخی از افراد تواناییهای بیشتر از آنها و برخی دیگر تواناییهای کمتر از آنها دارند.
به فعالیتهایی ملحق شوید که همواره در ارتباط با دیگران باشید، مانند: باشگاه، کلاسهای ورزشی، انجمنهای دانشجویی و کلوپهای تفریحی. در این محیطها همواره باید اجتماعی بوده و با مردم معاشرت کنید. پس از مدتی خواهید دید ارتباط با دیگران برایتان عادی و راحت میشود.
شما میتوانید در زندگی خود تحولی به وجود آورید. اگر منتظرید که موقعیت خوبی به شما پیشنهاد شود، لازم است زمان زیادی را صبر کنید. مسیری که شما را به قله اعتماد به نفس میرساند، همان جادهای است که خود قدم در آن نهادهاید و شخص دیگری نمیتواند شما را به آن قله برساند.
در انجام کارهایتان پافشاری کنید. زمانی که در میدان چالشی جدید قرار میگیرید، مقاومت به خرج دهید. اعتماد به نفس واقعی از این اعتماد ناشی میشود که شما میتوانید با اتکا بر توان خویش و بدون در نظر گرفتن نتیجه کار، با سعی و تلاش، عملی را انجام دهید. منبع سایت ویستا
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.