درمان نیمی از ناشنوایان با کاشت حلزون شنوایی

وزیر علوم با بیان این‌که ایران در حوزه کاشت حلزون شنوایی جزو کشورهای پیشرو بوده است، گفت: حدود ۲۵ سال است که درمان ناشنوایی با کاشت حلزون انجام می‌گیرد. به گزارش مناقصه‌مزایده، محمد فرهادی، در مراسم اختتامیه هفته آگاهی از مغز در سالن همایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، عنوان کرد: در دهه […]

وزیر علوم با بیان این‌که ایران در حوزه کاشت حلزون شنوایی جزو کشورهای پیشرو بوده است، گفت: حدود ۲۵ سال است که درمان ناشنوایی با کاشت حلزون انجام می‌گیرد.

به گزارش مناقصه‌مزایده، محمد فرهادی، در مراسم اختتامیه هفته آگاهی از مغز در سالن همایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، عنوان کرد: در دهه اخیر، به مغز و کار کرد آن توجه زیادی شده است به‌طوری که همه کشور‌ها هفته جهانی مغز را بر پا کرده‌اند تا با مغز و عملکرد آن، آشنایی پیدا کنند.

وی با بیان این‌که وزوز گوش و انعطاف‌پذیری عصبی زمانی در یک فرد به وجود می‌آید که بدون هیچ منبعی فرد صداهای خارجی را احساس می‌کند، افزود: ۸۰ درصد انسان‌ها، وزوزگوش را احساس می‌کنند. این صداهای خارجی از مغز در گوش ایجاد می‌شود.

فرهادی با بیان این‌که حدود ۴۰۰ میلیون نفر در دنیا کم شنوا یا ناشنوا هستند، گفت: ناشنوایی یک معلولیت خاموش به شمار می‌رود در حالی که تعداد این افراد در حال افزایش است.

به گفته وی، اکنون با کاشت حلزون شنوایی و توانبخشی عصبی می‌توان مشکل نیمی از ناشنوایان را از بین برد. ۱۲ تا ۲۴ ماهگی بهترین زمان برای این کار است تا فرد بتواند یادگیری را فرا گرفته و زندگی تقریباً طبیعی را بگذراند.

فرهادی با تأکید بر این‌که ما در کاشت حلزون جزو کشورهای پیشرو بودیم، افزود: کاشت حلزون شنوایی در کشور از ۲۵ سال پیش انجام می‌گیرد ولی ما امیدواریم که در آینده بتوانیم به صورت کامل این سیستم را بسازیم.

وی افزود: مغز با نداشتن حتی یک نیمکره می‌تواند خودش را جبران کند و این نشان می‌دهد که مغز، اندام انعطاف‌پذیر بدن به شمار می‌رود.

به گفته وزیر علوم، علوم اعصاب یک علم بین رشته‌ای است و روز به روز مطالعات در این حوزه افزایش پیدا می‌کند.

وی گفت: علوم مختلف با تداخل با یکدیگر می‌توانند بسیاری از مشکلات انسان را بر طرف کنند.

 

در پایان این مراسم، از ۳ دانشجوی فعال در زمینه علوم شناختی و ۴ دانش‌آموز برگزیده که در مسابقه مغز و شناخت شرکت کرده بودند توسط وزیر علوم، دبیر ستاد توسعه علوم و فن‌آوری‌های شناختی و معاون وزیر آموزش و پرورش تقدیر شد.