راه‌اندازی اختیار معامله فروش تا دو ماه آینده

مدیرعامل بورس کالا اعلام کرد راه‌اندازی اختیار معامله فروش تا دو ماه آینده سلطانی‌نژاد از راه‌اندازی ابزار اختیار معامله فروش ظرف مدت دو هفته آینده خبر داد و گفت: درمورد ذرت و کالاهای اساسی که روی زندگی مردم اثر‌گذار است، ابزار اختیار معامله می‌تواند کمک کننده باشد. حامدسلطانی‌نژاد، مدیرعامل بورس کالای ایران در گفت‌وگو با […]

مدیرعامل بورس کالا اعلام کرد

راه‌اندازی اختیار معامله فروش تا دو ماه آینده

سلطانی‌نژاد از راه‌اندازی ابزار اختیار معامله فروش ظرف مدت دو هفته آینده خبر داد و گفت: درمورد ذرت و کالاهای اساسی که روی زندگی مردم اثر‌گذار است، ابزار اختیار معامله می‌تواند کمک کننده باشد.

حامدسلطانی‌نژاد، مدیرعامل بورس کالای ایران در گفت‌وگو با فارس درباره امکان تعریف ابزارهای مشتقه در بازار قیر در صورت وجود بازار نقدی با ثبات گفت: قبل از هر چیز باید یک بازار مستمر و با ثبات در بازار قیر شکل بگیرد. طی روزهای اخیر موضوع عدم نرخ‌گذاری شرکت پالایش و پخش بر روی وکیوم‌باتوم مورد بررسی و آسیب‌شناسی قرار گرفت و به نظر می‌رسد، شرکت‌های تولیدکننده قیر برای اعلام قیمت‌های پایه و کشف قیمت آن به زودی به اجماع خواهند رسید.

سلطانی‌نژاد افزود: عدم قیمت‌گذاری نهاد‌ها فرصتی خواهد بود برای فعالان بازار تا بتوانند بازار نقد این کالا را شکل دهند و بر پایه آن بازار آتی و مشتقه نیز به وجود‌ آید.

وی درمورد زمان راه‌اندازی ابزار اختیار معامله در طرف فروش نیز گفت: از جهت فنی و روال کاری، بورس کالا آمادگی راه‌اندازی قرارداد اختیار فروش را از هم اکنون دارد و در همان ابتدا می‌توانست آن را راه‌اندازی کند. زیرا هر شخصی که وجه تضمین مورد نیاز را در سمت خرید یا فروش تأمین کند، می‌تواند موقعیت مورد نظر خود را اتخاذ کند.

این مقام مسؤول از راه‌اندازی ابزار اختیار معامله فروش ظرف مدت دو هفته آینده خبر داد و گفت: درمورد ذرت و کالاهای اساسی که روی زندگی مردم اثر‌گذار است ابزار اختیار معامله می‌تواند کمک کننده باشد. از این رو در جلساتی که با اعضای ستاد تنظیم بازار برگزار شد این موضوع به عنوان پیشنهاد ارایه شده است.

وی ادامه داد: نهادهایی که وظیفه تنظیم بازار را دارند می‌توانند از این ابزار برای کنترل عرضه و تقاضای کالا استفاده کنند. اگر با استفاده از ابزار اختیار معامله بتوان قیمت نهاد‌های دامی را مدیریت کرد، از افزایش بی‌رویه قیمت مرغ، گوشت، شیر و مواردی از این قبیل که مردم را آزار می‌دهد، جلوگیری به عمل آورد، اما در مورد این ابزار نیاز است که ابتدا از طریق فرهنگ‌سازی امکان ایجاد رونق بازار از طریق مشارکت فعالان بازار فراهم شود.

به گفته مدیرعامل بورس کالا ابزار اختیار معامله ذرت باید ظرف مدت یک ماه آینده در بورس کالا راه‌اندازی شود.

سلطانی‌نژاد درمورد راه‌اندازی بورس پسته نیز گفت: ظرف یک ماه آینده با مرکزیت استان کرمان، تالار ویژه معاملات پسته به همت اتاق بازرگانی و فعالان عرصه پسته راه‌اندازی خواهد شد.

وی با بیان این‌که مهمترین بحث پسته موضوع استاندارد‌ها است، عنوان کرد: با اتاق بازرگانی کرمان و فعالان پسته توافق شده که از استانداردهای ملی و مورد قبول بازارهای دنیا استفاده شود. در عین حال محصول پسته کشاورزان به شکل گواهی سپرده کالایی در انبارهای مجهز کالایی مورد پذیرش و سپس گواهی سپرده پسته در بورس کالا مورد مبادله قرار خواهد گرفت.

این مقام مسؤول با بیان این‌که نحوه فرایند معاملات پسته می‌تواند برای کشاورزانی که محصولات پر حجمی ندارند و همواره مجبور هستند، محصول خود را به تجار و شرکت‌های بزرگ واگذار کنند، از طریق این مکانیزم می‌توانند کالای پسته خود را در انبار‌ها ذخیره کرده و در عین حال از طریق بورس کالای ایران به فروش رسانند که تنها این اقدام مستلزم وجود استانداردهای لازم در این زمینه است.

 

مدیرعامل بورس کالا یادآور شد: امسال و سال آینده باید بر روی انجام معاملات پسته کار کرد و نهادهای مالی نیز در این زمینه باید فعال شوند زیرا اوراق مبتنی بر خرید کالا مثل گواهی سپرده می‌تواند برای این نهاد‌ها جذاب باشد.