یونان مشتری گاز ایران شد

یونان مشتری گاز ایران شد دور جدید مذاکرات ایران و یونان با محور فروش گاز و تسویه مطالبات معوق شرکت هلنیک‌پترولیوم در تهران انجام شد. به گزارش مهر، دور جدید مذاکرات نفتی ایران و یونان بین امیرحسین‌زمانی‌نیا، معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزیر نفت و «جرج‌کاتروگ‌کالوس» قائم‌مقام وزارت امور خارجه یونان روز گذشته با محور […]

یونان مشتری گاز ایران شد

دور جدید مذاکرات ایران و یونان با محور فروش گاز و تسویه مطالبات معوق شرکت هلنیک‌پترولیوم در تهران انجام شد.

به گزارش مهر، دور جدید مذاکرات نفتی ایران و یونان بین امیرحسین‌زمانی‌نیا، معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزیر نفت و «جرج‌کاتروگ‌کالوس» قائم‌مقام وزارت امور خارجه یونان روز گذشته با محور وصول مطالبات نفتی و توافق بر سر خرید گاز طبیعی به میزبانی تهران برگزار شد.

حسین‌اسماعیلی، مدیرکل اروپا، آمریکا و همسایگان دریای خزر وزارت نفت با اشاره به علاقه‌مندی یونان برای خرید گاز از ایران، گفت: شرکت‌های یونانی علاقه‌مند به حضور در صنایع پالایش و گاز ایران هستند و همچنین برای خرید گاز از ایران ابراز تمایل کردند.

جرج‌کاتروگ‌کالوس، قائم مقام وزارت امور خارجه یونان با تأکید بر این‌که یونان اهمیت زیادی برای روابط با ایران قائل است و آتن نیز علاقه‌مند است در زمینه‌های مختلف همکاری‌های خود را با ایران گسترش دهد، تصریح کرد: سفر سال گذشته آلکسیس‌سیپراس، نخست‌وزیر یونان به تهران راه را برای توسعه همکاری‌های دو کشور هموار کرد و یونان آمادگی دارد راه‌های مختلف افزایش همکاری‌های اقتصادی با ایران را به‌کار گیرد.

ایران و یونان پیش‌تر بر سر بدهی‌های معوق نفتی توافق کرده بودند که در مدت زمان دو سال کل طلب نفتی ایران توسط شرکت هلنیک‌پترولیوم یونان پرداخت شود.

امیرحسین زمانی‌نیا، معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزیر نفت پیش‌تر با تأکید بر این‌که در طول دو سال گذشته چندین دور مذاکره بین مقامات ایرانی و یونانی در تهران و آتن انجام شده است، تصریح کرده بود: براساس توافق نهایی انجام گرفته بین دو کشور مقرر شده که در مدت زمان حدود دو سال کل طلب نفتی ایران توسط یونان پرداخت شود.

در همین حال زمانی‌نیا، معاون امور بین‌الملل وزیر نفت پیش‌تر حجم طلب نفتی ایران از پالایشگاه‌های یونانی را ٩٠٠ میلیون یورو (معادل بیش از یک میلیارد دلار) اعلام کرده بود.

 

یونان در سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۲ میلادی حدود ۵ تا ۶ میلیارد دلار بابت خرید نفت به ایران پرداخت کرد اما توقف واردات نفت از ایران به دلیل تحریم‌ها و توقف تولید نفت لیبی (در همان برهه زمانی) شرکت‌های یونانی را وادار کرد تا خرید نفت خود از روسیه و قزاقستان را افزایش دهند.