کارمندان از الگوی تغذیهای سالم پیروی نمیکنند افزایش خطر ابتلا به سرطانهای گوارش در کارمندان برطبق تحقیقات صورت گرفته بر روی نحوه تغذیه کارمندان مشاهده شده است که اغلب آنها از تغذیه سالمی برخوردار نبوده و پشت میزنشینی و زندگی بیتحرک در میان افراد سبب شده است که چاقی و بیماریهای مربوط به آن […]
کارمندان از الگوی تغذیهای سالم پیروی نمیکنند
افزایش خطر ابتلا به سرطانهای گوارش در کارمندان
برطبق تحقیقات صورت گرفته بر روی نحوه تغذیه کارمندان مشاهده شده است که اغلب آنها از تغذیه سالمی برخوردار نبوده و پشت میزنشینی و زندگی بیتحرک در میان افراد سبب شده است که چاقی و بیماریهای مربوط به آن روز به روز افزایش یابد.
به گزارش سیناپرس، در گذشته به این دلیل که فعالیتهای افراد بیشتر از نوع یدی و همراه با تحرک بسیار بود، آمار چاقی و بیماریهای قلبی عروقی نسبت به حال افزایش کمی داشت و از طرفی مصرف غذاهای فست فودی و حاوی نگهدارندهها کمتر رواج داشت و همین امر سلامت افراد بیشتری را تضمین مینمود. متخصصان تغذیه ضمن ابراز نگرانی از نحوه غلط تغذیه افراد بهویژه کارمندان، معتقد هستند الگوی صحیح تغذیه نیاز به آموزش و بازنگری داشته و وظیفه این امر بر دوش اصحاب رسانه و متولیان سلامت مردم در کشور است.
کالری کمتر زندگی سالمتر
دبیر انجمن تغذیه ایران در این خصوص گفت: اصولاً با افزایش سن، انرژی پایه بدن(متابولیسم) رو به کاهش آورده و در نتیجه فرد بیشتر در معرض چاقی قرار میگیرد؛ مضاف بر اینکه تحرک افراد هم در سنین میانسالی کاهش مییابد، افراد در این سنین تمایل زیادی به ورزش ندارند. بر این اساس لازم است در تمام دوران زندگی افراد تحرک خود را حفظ کنند.
به دلیل اینکه افراد کارمند زمان کمتری برای پرداختن به ورزش و تحرک دارند، بیشتر در معرض مشکلات ناشی از تغذیه نامناسب قرار میگیرند. از طرفی نحوه کار این افراد بهصورتی است که اغلب در طی روز ۷ تا ۸ ساعت فعالیت نشسته دارند. از اینرو توجه به نحوه تغذیه این قشر از افراد جامعه بیش از سایرین اهمیت دارد. این افراد باید رژیم کم کالریتری نسبت به افراد پرتحرک داشته باشند. به این معنی که تا حد امکان از غذاهای سرخ کرده کمتر استفاده کنند، سبزی و سالاد بیشتر مصرف کنند، از مصرف سسهای چرب و شور خودداری کنند، لبنیات مصرفی آنها از نوع کم چربی باشد و چربی گوشت و مرغ را در تغذیه حذف کنند.
مصرف مواد غذایی کنسروشده به دلیل وجود مواد نگهدارنده در ترکیبات آنها به شدت عارضه داشته و در درازمدت احتمال ایجاد سرطانهای دستگاه گوارش را تشدید میکنند.
اختصاص زمان برای تحرک جسمی
وی در ادامه افزود: مصرف سالاد و سبزی در رژیم غذایی از این جهت ارزشمند است که به دلیل وجود فیبر بالا، حجم زیادی را در معده اشغال میکند و از پرخوریهای کاذب پیشگیری میکند و فرد نمیتواند بیش از اندازه غذا مصرف کند.
نکته مهم دیگر در حفظ سلامت افراد بهخصوص کارمندان، اختصاص زمانی برای ورزش و تحرک جسمی است. زیرا اصولاً اساس رژیم سلامت در دو عامل نهفته است. یکی ورزش و دیگری رژیم کم کالری. لازم است افراد میانسال و خصوصاً افرادیکه زندگی نشسته دارند از موادی در تغذیه استفاده کنند که کم کالری باشد و از مصرف زیاد نمک در غذاها به دلیل انباشت آب و ابتلا به بیماریهایی نظیر فشارخون و پوکی استخوان خودداری کنند. مصرف میوههای تازه در رژیم غذایی این افراد اهمیت بسیاری داشته و اگر از میوههای خشک استفاده میکنند به دلیل خواص چاقکننده آنها بهتر است به میزان کم باشد.
میانوعده مناسب
این مشاور تغذیه و رژیم درمانی ضمن بیان این نکته که نقش میانوعدههای غذایی در ابتلا و عدم ابتلا به چاقی بسیار حایز اهمیت است، گفت: مصرف میانوعدههای سالم نظیر میوههای خشک و لقمههای نان و پنیر کم کالری همراه با خیار و گوجه فرنگی و گردو به کارمندان و سایر افراد توصیه میشود. از مصرف چیپس و پفک و سایر تنقلات باید خودداری شود و مصرف شیرینیها باید به حداقل برسد. متأسفانه یکی از دلایل افزایش چاقی و بیماریهای تابعه آن مصرف میانوعدههای نامناسب و سرشار از کالریهای مضر است که خصوصاً در افراد کارمند رواج دارد. مصرف شیرینیها در میان وعدهها به دلیل جذب زودهنگام قند و بالا رفتن قند خون به فرد احساس سیری کاذب میدهد و بلافاصله انسولین ترشح میشود و افت قند خون ایجاد میشود و فرد مجدد احساس گرسنگی و سرگیجه کرده و سبب میشود حجم غذای بیشتری را مصرف کند. ولی مواد نشاستهای به دلیل وارد کردن تدریجی قند در خون مشکلی ایجاد نمیکنند به شرطی که سرخ کرده نباشند.
غذاهای کنسروی حاوی مواد نگهدارنده سرطانزا است
بزرگمهر در انتها افزود: مصرف مواد غذایی کنسرو شده به دلیل وجود مواد نگهدارنده در ترکیبات آنها به شدت عارضه داشته ودر درازمدت احتمال ایجاد سرطانهای دستگاه گوارش را تشدید میکنند. بخارپزکردن مواد غذایی و یا کباب کردن این مواد نه تنها وقت زیادی را از افراد نمیگیرد بلکه سبب حفظ ارزش غذایی مواد میشود. متأسفانه اغلب افراد کارمند به دلایل مختلف اعم از وقت ناکافی برای طبخ غذا از این مواد غذایی مضر استفاده میکنند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.