رفتارهای پرخطر جنسی موجب بالا رفتن آمار مبتلایان به ایدز شده است

رفتارهای پرخطر جنسی موجب بالا رفتن آمار مبتلایان به ایدز شده است معاون اجتماعی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور گفت: بحث آسیب‌های اجتماعی یکی از دغدغه‌های اصلی در حوزه سلامت کشور است و باید برای آن فکر جدی شود. به گزارش فارس، سیدمحمدهادی‌‌ایازی در کنگره بین‌المللی مطالعات اجتماعی سلامت اظهار داشت: ۲۵ درصد […]

رفتارهای پرخطر جنسی موجب بالا رفتن آمار مبتلایان به ایدز شده است

معاون اجتماعی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور گفت: بحث آسیب‌های اجتماعی یکی از دغدغه‌های اصلی در حوزه سلامت کشور است و باید برای آن فکر جدی شود.

به گزارش فارس، سیدمحمدهادی‌‌ایازی در کنگره بین‌المللی مطالعات اجتماعی سلامت اظهار داشت: ۲۵ درصد مشکلات حوزه سلامت مربوط به مدیریت نظام سلامت و ۷۵ درصد مربوط به دستگاه‌های دیگر است.

وی افزود: برگزاری نشست‌های مطالعات اجتماعی سلامت در ایجاد عدالت در حوزه سلامت نقش بسیاری دارد و موجب کاهش دادن نابرابری‌ها در درمان و خدمات پزشکی خواهد شد.

وی گفت: در رویکرد سلامت جامعه‌محور، باید بتوانیم زمینه ورود مردم را به این حوزه فراهم کنیم.

ایازی با اشاره به دخیل بودن سایر عوامل در سلامت مردم اظهار داشت: در بیش‌تر مسایلی که در جامعه پیش می‌آید، بخش سلامت و درمان دخالت مستقیم نداشته و تنها در پیامدهای حوادث نقش پیدا می‌کنیم.

این مقام مسؤول برای نمونه آلودگی شهرهای جنوبی کشور را مثال زد و افزود: در به وجود آمدن پدیده‌های آب و هوایی وزارت بهداشت هیچ نقشی ندارد اما در عوارض به وجود آمده از این پدیده‌ها نقش مستقیم پیدا می‌کند.

وی با اشاره به نقش مشارکت‌های اجتماعی در حوزه سلامت بیان داشت: مشارکت هدفمند سایر سازمان‌ها و آحاد مردم در حوزه مشارکت اجتماعی در کنار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، موجب بالابردن سطح سلامت جامعه خواهد شد.

ایازی گفت: مزیت‌های مشارکت در این حوزه برای افراد باعث افزایش سطح سلامت خود و جامعه خواهد شد و زمانی فرد خود درگیر این موضوع می‌شود، بیش‌تر برای آن دل خواهد سوزاند.

این مقام مسؤول ادامه داد: بسیاری از مردم از مفهوم سلامت، بحث درمانی را مدنظر می‌گیرند درحالی‌که زمینه پیشگیری از بیماری‌ها و ارتباط درست با مدیران نظام سلامت، از آن مهم‌تر است.

وی افزود: ضرورت دارد زمینه مشارکت مردم را در حوزه سلامت فراهم کنیم و باید توجه داشت در جهان از سال ۱۹۷۰ اصل مشارکت مردم در تمام حوزه‌های توسعه مورد توجه قرار گرفته است.

ایازی با اشاره به واحدهای سیاسی توسعه‌یافته و نقش مشارکت مردم در حوزه سلامت آنها اظهار داشت: در قانون اساسی نیز به مسؤولیت دولت برای ایجاد سلامت مردم تأکید شده و شرط آن مشارکت دادن آنان در این حوزه است.

وی خاطرنشان کرد: یکی از دغدغه‌های جدی در حوزه سلامت، بحث آسیب‌های اجتماعی در ایران است و اگر برای این پدیده فکری نشود، هزینه‌های بسیاری را به کشور تحمیل خواهد کرد.

معاون اجتماعی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به فعال شدن تشکل‌های مردمی در حوزه سلامت اجتماعی گفت: ۶۲۰ سازمان مردم‌نهاد سلامت در کشور در راستای بهبود رفتار اجتماعی فعالیت می‌کنند اما این کافی نیست.

ایازی فرهنگ‌سازی در حوزه مطالعات اجتماعی سلامت را مهم برشمرد و گفت: برای نمونه پخش سریال پریا در رسانه ملی موجب شد ۸ برابر مشاوره درباره ایدز در کشور افزایش پیدا کند و انجام آزمایش تست ایدز بیش‌تر شود.

 

وی همچنین با اشاره به این‌که آمار ابتلا به ایدز از ۱۶ درصد به ۳۴ درصد در ایران افزایش پیدا کرده است، اظهار داشت: بیش‌تر این آمار مربوط به رفتارهای پرخطر جنسی بوده و نقش مشاوره در جلوگیری از این پدیده بسیار مهم است.