نمک دریاچه ارومیه فرصتی برای شکوفایی اقتصاد آذربایجان‌غربی

رییس مرکز زمین‌شناسی آذربایجان‌غربی نمک دریاچه ارومیه فرصتی برای شکوفایی اقتصاد آذربایجان‌غربی رییس مرکز زمین‌شناسی آذربایجان‌غربی با بیان این‌که نمک دریاچه ارومیه فرصتی برای فعالیت‌های اقتصادی است، گفت: براساس بررسی‌ها هم‌اینک ۴ الی ۵ میلیارد تن نمک در دریاچه ارومیه وجود دارد که می‌توان در این زمینه فعالیت‌های اقتصادی بسیاری با مهار مسایل زیست‌محیطی انجام […]

رییس مرکز زمین‌شناسی آذربایجان‌غربی

نمک دریاچه ارومیه فرصتی برای شکوفایی اقتصاد آذربایجان‌غربی

رییس مرکز زمین‌شناسی آذربایجان‌غربی با بیان این‌که نمک دریاچه ارومیه فرصتی برای فعالیت‌های اقتصادی است، گفت: براساس بررسی‌ها هماینک ۴ الی ۵ میلیارد تن نمک در دریاچه ارومیه وجود دارد که می‌توان در این زمینه فعالیت‌های اقتصادی بسیاری با مهار مسایل زیست‌محیطی انجام داد.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از روابط‌عمومی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، عبدالحمیدسرتیپی با اشاره به املاح تبخیری و اقتصادی دریاچه ارومیه افزود: هم‌اکنون بسیاری از شرکت‌های بزرگ جهان در این زمینه درآمدزایی داشته و بنابراین نباید اشخاص مختلف نمک دریاچه را به صورت خام برداشت کرده و به فروش برسانند.

وی خاطرنشان کرد: براساس مطالعات و اطلاعات سازمان‌ زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، اگر در این زمینه چند شرکت‌های هلدینگ وارد کار شوند و علاوه بر آن، سازمان محیط‌زیست نیز در این زمینه همکاری کند به یقین سبب شکوفایی اقتصاد استان و احیای دریاچه ارومیه می‌شود.

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌غربی گفت: با توجه به این‌که دولت همواره نمی‌تواند از منابع ملی برای احیای دریاچه ارومیه استفاده کند، پس می‌توان از اقتصاد دریاچه برای احیای آن استفاده کرده و به یقین این کار نیز امکان‌پذیر است.

ذخیره ۱۶ میلیون تنی آهن در استان آذربایجان‌غربی

سرتیپی در ادامه با تأکید بر ظرفیت عظیم آهن در سطح استان بیان کرد: هم اکنون ذخایرکشف شده سنگ‌آهن استان ۱۶ میلیون تن رسیده است که اگر بتوان مطالعات ژئوفیزیک هوایی را در رابطه با آن انجام داد به یقین می‌توان ظرفیت‌های قابل‌توجهی از ذخایر سنگ‌آهن شناسایی شود و شاهد گسترش صنایع فولاد در آذربایجان‌غربی بود.

وی با ابراز تأسف از این‌که روی منابع فلزی استان مطالعات ناچیزی انجام شده، گفت: این خود یکی از بزرگ‌‌ترین مشکلات آذربایجان‌غربی است و در این‌باره حدود ۴۴۰ معدن استان در حال بهره‌برداری بوده که ۸۷ درصد آن مصالح سنگی است.

رییس مرکز زمین‌شناسی آذربایجان‌غربی با اشاره به این‌که تاکنون تنها هفت درصد ذخایر فلزی استان مطالعه و شناسایی شده، تصریح کرد: سیاست سازمان صنعت، معدن و تجارت استان هدایت سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی به سمت صنایع فلزی است.

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان‌غربی افزود: بی‌شک اگر اکتشافات سیستماتیکی مناسبی در این رابطه انجام یابد بی‌شک پوسته آذربایجان‌غربی از جمله استان‌هایی است که می‌تواند حرف‌های بسیاری برای توسعه صنایع مختلف داشته باشد.

نقشه زمین‌شناسی مهندسی شهرستان ارومیه و مهاباد تهیه می‌شود

سرتیپی تهیه اطلاعات پایه‌ای بنیادی زمین‌شناسی را مبنای توسعه هر منطقه و کشور عنوان کرد، گفت: هم اکنون دو نقشه زمین‌شناسی مهندسی شهرستان ارومیه و مهاباد در دست تهیه است و در این‌باره مراحل کارهای صحرایی آن آغاز و ادامه می‌یابد.

وی با اشاره به این‌که آذربایجان‌غربی در تهیه نقشه‌های یکصدهزار پوشش کاملی داشته اما در تهیه نقشه‌های یک‌بیست‌وپنج‌هزار نیازمند تلاش‌های بسیاری است، تصریح کرد: تاکنون ۱۵ ورقه ۲۵ هزار اطلاعاتی زمین‌شناسی پایه در استان تهیه شده که ۱۰ ورقه از آن‌‌ها نقشه‌های زمین‌شناسی اقتصادی و ژئوشیمیایی هستند.

رییس مرکز زمین‌شناسی آذربایجان‌غربی با ابراز خرسندی از این‌که این استان از قابلیت‌ها و منابع طبیعی متنوعی از نظر زمین‌شناسی برخوردار است، گفت: در این‌باره تقریباً هیچ فرایند زمین‌شناختی در کشور نمی‌توان بررسی کرد که در پوسته آذربایجان‌غربی رخ نداده باشد و حتی در پوسته استان یک تعداد واحد‌‌ها و سازنده‌های زمینی شناختی به اسم استان آذربایجان‌غربی در کشور معرفی و در گزارش‌ها و نقشه‌ها چاپ شده است.

آذربایجان‌غربی جزو ۳ استان برتر ایران از نظر جاذبه‌های طبیعی و زمین‌شناسی

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان‌غربی با اشاره به این‌که ایران از نظر جاذبه‌های طبیعی و زمین‌شناسی جزو ۵ کشور دنیا معرفی شده، افزود: در این زمینه آذربایجان‌غربی در بین ۳۱ استان کشور جزو ۳ استان برتر است.

سرتیپی با بیان این‌که هم اکنون بحث ژئوتوریسم در دنیا معروفیت یافته و از لحاظ توسعه اقتصادی کشور‌‌ها پیشرو بوده، تصریح کرد: بی‌شک ظرفیت‌های بالقوه‌ای در این مبحث در استان وجود داشته و توسعه آن و معرفی ژئوسایت‌ها و پدیده‌های طبیعی بسیار حایز اهمیت است.

وی با تأکید بر این‌که این استان از لحاظ غارشناسی استعداد بی‌نظیری دارد، خاطرنشان کرد: این منطقه مستعد تشکیل غارهای دیگری است و اگر جاذبه‌های ژئو‌توریسمی و ژئوسایت‌ها مطالعه شود، یکی از بی‌نظیر‌‌ترین مجموعه‌های زمین‌شناختی را می‌توان معرفی کرد.

رییس مرکز زمین‌شناسی آذربایجان‌غربی گفت: متأسفانه یکی از بخش‌هایی که بسیار مغفول مانده بحث ژئوتوریستم بوده که می‌توان در منطقه پیرانشهر به سمت سردشت و شهرستان تکاب ده‌ها ژئوسایت بی‌نظیر زمین‌شناختی را معرفی کرد.

سرتیپی گفت: خوشبختانه استاندار آذربایجان‌غربی نیز در این زمینه توجه خاصی داشته و هم اینک با سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان و اداره کل میراث فرهنگی صحبت‌های اولیه انجام و به‌زودی پروپوزال مربوطه نوشته و کار آن آغاز می‌شود.

 

به گفته معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان‌غربی، در ۱۰ سال گذشته بودجه‌ای که برای اکتشافات معدنی در کل کشور در بخش دولتی و خصوصی هزینه شده یک میلیارد دلار بوده در حالی که این رقم نسبت به سایر کشورهای دنیا بسیار ناچیز بوده است.