آمارهای اقتصادی باید دقیق و جزیی باشد

رییس کمیسیون صادرات اتاق ایران آمارهای اقتصادی باید دقیق و جزیی باشد در نیمه اول سال جاری براساس آن‌چه بانک مرکزی اعلام کرده رشد ۷٫۴ درصد نصیب کشور شده است. رشدی که البته نفتی است. اما این هم باید گفت که این رشد نفتی تداوم نخواهد داشت. سیدرضی‌حاجی‌آقامیری در گفت‌وگو با سایت خبری اتاق تهران […]

رییس کمیسیون صادرات اتاق ایران

آمارهای اقتصادی باید دقیق و جزیی باشد

در نیمه اول سال جاری براساس آن‌چه بانک مرکزی اعلام کرده رشد ۷٫۴ درصد نصیب کشور شده است. رشدی که البته نفتی است. اما این هم باید گفت که این رشد نفتی تداوم نخواهد داشت.

سیدرضی‌حاجی‌آقامیری در گفت‌وگو با سایت خبری اتاق تهران اظهار کرد: به‌هرحال باید قبول کرد که در زمان تحریم‌ها میزان فروش نفت ایران کاهش پیدا کرده بود. به همین دلیل هم میزان فروش نفت کشور بعد از برجام از یک جایگاه پایین با یک جهش مواجه شد. اما این جهش ادامه‌دار نخواهد بود.

رییس کمیسیون صادرات اتاق ایران افزود: به‌هرحال در یک شرایطی صادرات نفت آزادشده، به‌طور مثال الان از حدود یک‌میلیون بشکه در روز به حدود دو میلیون بشکه رسیده است اما آیا این دو میلیون امکان رسیدن به ۴ میلیون بشکه را دارد؟ مسلماً یک سقفی برای این میزان فروش وجود دارد. بنابراین دیگر رشد نسبی سال‌به‌سال در رابطه با این موضوع نخواهیم داشت.

وی ادامه‌داد: در جلسه اخیر اوپک هم میزان فروش مشخص‌شده است. سهم ایران کم نشده اما زیاد هم نشده است. بنابراین بعدازاین رشد اقتصادی حاصل از فروش نفت تنها می‌تواند ناشی از افزایش قیمت آن باشد. به‌هرحال زمانی قیمت نفت بالا رفت می‌توان بازهم شاهد رشد بیش‌تر اقتصاد بود.

آقامیری گفت: از طرفی در برنامه ششم توسعه قرار است رشد ۸ درصدی نصیب اقتصاد شود. اما اگر قرار باشد همین منوال پیش رود، چنین موضوعی رخ نخواهد داد.

وی با بیان این‌که آمار‌‌ها در این زمینه باید مشخص و دقیق باشد، افزود: باید مشخص شود که رشد صادرات غیرنفتی چقدر و رشد اقتصادی حاصل از صادرات نفتی چه میزان است. اگر این آمار‌‌ها مشخص و از هم تفکیک شوند راحت‌تر می‌توان درباره آن اظهارنظر کرد. ما باید به واقعیت و موقعیت درست به اقتصاد واقف شویم.

رییس کمیسیون صادرات اتاق ایران ادامه‌ داد: گرفتاری این است که آمار دقیق کم‌تر وجود دارد و کم‌تر به آن توجه می‌شود. این مسأله باعث می‌شود که نتوانیم برنامه‌ریزی کنیم و از آن‌طرف هم مطمئن باشیم که به رشد ۸ درصدی می‌رسیم.

 

آقامیری تأکید کرد: بنابراین یکی از مطالبات ما به‌عنوان فعالان اقتصادی این است که آمار‌‌ها به واقعیت نزدیک باشد تا بتوان برنامه‌ریزی دقیق‌تری برای اقتصاد انجام داد.