بزرگ‌‌ترین کلاهبرداری تاریخ اینترنت؛ روزانه ۵ میلیون دلار!

بزرگ‌‌ترین کلاهبرداری تاریخ اینترنت؛ روزانه ۵ میلیون دلار! گزارش‌های منتشرشده نشان از این دارند که روس‌‌ها با طراحی یک بات‌نت برای انجام کلیک‌های تقلبی، بزرگ‌‌ترین کلاهبرداری تاریخ اینترنت را از آگهی‌دهندگان و ناشران انجام داده‌اند. به گزارش زومیت؛ بر اساس اطلاعات ارایه ‌شده، هکرهای روس با طراحی و توسعه‌ یک بات‌نت (بات‌نت‌ شبکه‌ای است که […]

بزرگ‌‌ترین کلاهبرداری تاریخ اینترنت؛ روزانه ۵ میلیون دلار!

گزارش‌های منتشرشده نشان از این دارند که روس‌‌ها با طراحی یک بات‌نت برای انجام کلیک‌های تقلبی، بزرگ‌‌ترین کلاهبرداری تاریخ اینترنت را از آگهی‌دهندگان و ناشران انجام داده‌اند.

به گزارش زومیت؛ بر اساس اطلاعات ارایه ‌شده، هکرهای روس با طراحی و توسعه‌ یک بات‌نت (بات‌نت‌ شبکه‌ای است که با در اختیار گرفتن مجموعه‌ای از کامپیوتر‌ها -که هر یک بات نام دارد- در راستای رسیدن به یک هدف خاص که اغلب مخرب است، فعالیت می‌کند) که وظیفه‌ آن انجام کلیک‌ بود، بزرگ‌‌ترین کلاهبرداری تاریخ تبلیغات دیجیتال را انجام داده‌اند، به‌طوری‌که این گروه روسی روزانه بیش از ۵ میلیون دلار از طریق انجام کلیک‌های ساختگی در محتوای ناشران برجسته‌ اینترنتی و آگهی‌دهندگان برتر، کسب می‌کردند.

آمار‌ها نشان از این دارند که صنعت تبلیغات دیجیتال سالانه بیش از چند میلیارد دلار را به علت کلیک‌های ساختگی، ایجاد ترافیک غیرواقعی و سایر روش‌های تقلبی از دست می‌دهد، اما به دلیل ساختار چندلایه‌ صنعت تبلیغات آنلاین که شامل شبکه‌های تبلیغاتی و واسطه‌ها است، انگیزه‌ چندانی برای مبارزه با کلاهبرداری تبلیغاتی وجود ندارد.

به‌ جرأت می‌توان توسعه‌ بات‌‌نت‌ و سایر روش‌های کلاهبرداری در فضای آنلاین را دلیلی برای این موضوع خواند که نیمی از تبلیغات آنلاین توسط کاربران مشاهده نمی‌شود. comScore در سال ۲۰۱۳ با انجام مطالعه‌ای اعلام کرد که بیش از نصف تبلیغات آنلاین توسط کاربران اصلی اینترنت یا همان انسان‌ها دیده نمی‌شوند.

آخرین کلاهبرداری کشف‌شده که توسط گروهی از هکرهای روسی انجام شد، شامل شبکه‌ای از رایانه‌ها بود که در ظاهر خود را به‌عنوان کاربرانی که در اینترنت به گشت‌وگذار می‌پردازند، جا می‌زدند تا از این طریق با بازدید از وب‌سایت‌های ساختگی و انجام کلیک‌های تقلبی کسب درآمد کنند. این بات‌نت توسط گروهی امنیتی با نام White Ops کشف شد. بر اساس اطلاعات ارایه‌ شده، پروژه‌ توسعه‌ این بات تحت شبکه Methbot نام داشت.

بر اساس اطلاعات ارایه‌شده توسط White Ops، مبلغ کلاهبرداری انجام ‌شده به‌ اندازه‌ای بالا است که با آخرین بات‌نت کشف ‌شده در سال ۲۰۱۱ با نام ZeroAccess قابل مقایسه نیست. برآوردهای انجام‌ شده نشان از این دارند که بات‌نت روسی روزانه ۳ تا ۵ میلیون دلار عاید توسعه‌دهندگان می‌کرد.

گزارش‌های منتشر شده نشان از این دارند که هکر‌ها هزاران آدرس اینترنتی جعلی ایجاد کردند و سپس با بهره‌گیری از شبکه‌  رایانه‌هایی که در دالاس و آمستردام واقع بود، برنامه‌Methbot را برای شبیه‌سازی رفتار کاربران معمولی در اینترنت مورد استفاده قراردادند که شامل کلیک برای پخش و قطع ویدیو‌‌ها و لاگین‌های تقلبی در وب‌سایت‌هایی نظیر فیس‌بوک بود. همه‌ اقداماتی که اشاره کردیم منجر به ایجاد ترافیک می‌شد و سپس به شبکه‌ تبلیغات به‌عنوان فعالیت طبیعی، گزارش داده می‌شد.

White Ops اعلام کرد این شبکه‌ جعلی روزانه بیش از ۳۰۰ میلیون ویدیو را در وب‌سایت‌های جعلی مشاهده می‌کرد. هکر‌ها وب‌سایت‌های جعلی خود را به‌گونه‌ای طراحی کردند که ظاهری شبیه به ناشران برجسته‌ اخبار در اینترنت نظیر نیویورک‌تایمز یا سی‌ان‌ان داشته باشد.

براساس گزارش‌های منتشرشده توسط آگهی‌دهندگان و شبکه‌های تبلیغاتی، بیش از یک‌سوم آگهی‌های اینترنتی توسط بات‌های نرم‌افزاری در فضای اینترنت بازدید می‌شود.

برآوردهای انجام‌شده توسط انجمن ملی تبلیغات ایالات‌متحده نشان از این دارند که در سال ۲۰۱۶ میلادی بیش از ۷ میلیارد دلار در صنعت تبلیغات دیجیتال به دلیل کلاهبرداری‌های تبلیغاتی از دست رفته است که بخش اعظمی از این هزینه شامل نمایش ویدیو است.

 

اگرچه Methbot سرورهای اختصاصی خود را برای اجرای نرم‌افزار داشت، اما بسیاری از بات‌نت‌‌ها از شبکه‌ رایانه‌های معمولی ساخته می‌شوند که دلیل پیوستن آنها به شبکه، دانلود و اجرای بدافزارهای حاوی فایل بات‌نت است.