محمد قره داغلی-پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی محیطزیست کشور که با حضور معصومه ابتکار، معاون رییسجمهوری و رییس سازمان حفاظت محیطزیست افتتاح شد در مراسم افتتاحیه که وزرای محیطزیست فنلاند، اتریش و قائممقام وزیر محیطزیست ژاپن به همراه ابتکار و سیف حضور داشتند بر بهبود وضعیت محیطزیست تأکید شد. این نمایشگاه با شعار «اقتصاد سبز، دوران […]
محمد قره داغلی-پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی محیطزیست کشور که با حضور معصومه ابتکار، معاون رییسجمهوری و رییس سازمان حفاظت محیطزیست افتتاح شد در مراسم افتتاحیه که وزرای محیطزیست فنلاند، اتریش و قائممقام وزیر محیطزیست ژاپن به همراه ابتکار و سیف حضور داشتند بر بهبود وضعیت محیطزیست تأکید شد. این نمایشگاه با شعار «اقتصاد سبز، دوران پساتحریم» و با حضور شرکتهای مختلف صنعتی و معدنی در محل دائمی نمایشگاه بینالمللی تهران برپا شد
این نمایشگاه با حضور ۳۳ شرکت خارجی از ۲۰ کشور جهان اواخر هفته گذشته برگزار شد و روز ۱۳ اسفند بهکار خود پایان داد.
حضور مشترک ایمیدرو و سنگان در نمایشگاه محیطزیست
به گزارش مناقصه مزایده،ایمیدرو و مجتمع سنگآهن سنگان در غرفه مشترک، در پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی محیطزیست کشور حضور داشتند. حضور شرکتهای مختلف صنعتی و معدن و صنایع معدنی و ارایه آخرین دستاوردهای خود در جهت فعالیتهای همراستا با محیطزیست ازجمله نکات این نمایشگاه بود. چرا که با توسعه فعالیتها در صنایع مختلف از خودرو گرفته تا صنایع معدنی، الزام رعایت مسایل زیستمحیطی در دستور کار فعالان این حوزهها قرار دارد و لازم است تا با بهکارگیری فنآوری و دانش روز میزان آلودگیهای حاصل از تولید را به کمترین مقدار ممکن رسانده و به سمت صنایع سبز حرکت کرد.
حضور اتوتک در پانزدهمین نمایشگاه محیطزیست ایران
مدیر ارشد بازاریابی پروژههای گروه صنعتی بازرگانی ایران اروپا، نماینده رسمی شرکت فنلاندی اتوتک در ایران از حضور فعال شرکت اتوتک در پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی محیطزیست خبر داد.
هومان خواجه نصیری درباره برنامههای شرکت اتوتک برای حضور در بازار پروژههای محیطزیستی ایران اظهارکرد: بهطور کلی در سال ۲۰۱۶ دو حوزه بهینهسازی مصرف آب و تبدیل مواد زائد به انرژی را برای بازار ایران در دستور کار داریم. در همین راستا با سازمان مدیریت پسماند تهران و اصفهان بهطور دائم در حال مذاکره هستیم تا در مناقصه زبالهسوز این دو شهر بتوانیم پیشنهاد خوبی ارایه کنیم.
وی افزود: تکنولوژی اتوتک در این زمینه مبتنی بر تکنولوژی EPI آمریکا است که از شرکتهای متخصص جهان در زمینه تبدیل انواع مواد زائد به انرژی است که توسط اتوتک خریداری شده است.
اتوتک در قالب غرفهای که برای مجموعه شرکتهای فنلاندی تدارک دیده شده و به نام کلین تک (Clean Tech) است، حضور داشت.
مدیر ارشد بازاریابی پروژههای گروه صنعتی بازرگانی ایران اروپا، نماینده رسمی شرکت فنلاندی اتوتک در ایران پیشتر نیز از تمایل این شرکت به اجرای پروژههای مرتبط با مدیریت منابع آب در منطقه سنگان خبر داده و در عین حال گفته بود که هماکنون مذاکرات جدی بین اتوتک و شرکت سنگآهن گهر زمین برای بهینهسازی مصرف آب در واحدهای فراوری کنسانتره و گندله این شرکت در حال انجام است.
تبدیل صنعت مس به صنعتی پاک
مدیرکل محیطزیست استان کرمان نیز از تلاش شرکت ملی صنایع مس ایران برای دستیابی به صنعت پاک خبر داد.
محمود صفرزاده، مدیرکل محیطزیست استان کرمان با بیان این مطلب اظهارکرد: رویکرد شرکت مس این است که صنعت مس به یک صنعت پاک تبدیل شده و مسایل کنونی زیستمحیطی شرکت مس برطرف شود.
وی افزود: در این زمینه شرکت مس در چند سال اخیر در سرچشمه و شهربابک در بخش بازچرخانی آب، پوشش گیاهی و کاشت گیاهان بومی و مدیریت پسماند موفق عمل کرده است.
صفرزاده با تأکید بر اینکه شرکت مس یکی از شرکتهای مهم در استان است و سهم بهسزایی در اشتغال و سرمایهگذاری دارد، گفت: در شرایط کنونی تنها دغدغه محیطزیست کرمان درباره شرکت مس موضوع آلودگی هواست که در این حوزه هم این شرکت در حال انجام اقدامات جدی و اصلاحی است.
مدیرکل محیطزیست استان کرمان درباره فعالیتهای انجامشده از سوی شرکت مس برای ایجاد هوای پاک در سرچشمه و شهربابک گفت: در این زمینه هم با مجوزهایی که برای احداث کارخانه اسید سولفوریک در سرچشمه و خاتونآباد صادر شده و اقداماتی که برای ساخت آن در حال انجام است در آینده نزدیک شاهد کنترل و بازیابی گاز ۲ so خواهیم بود.
وی افزود: شرکت مس علاوه بر احداث کارخانه اسید، ساخت کارخانههای اکسیژن و اصلاح و مدرنیزه کردن کارخانه ذوب سرچشمه و خاتونآباد را نیز در دست اقدام دارد.
صفرزاده در پایان تأکیدکرد: این اقدامات و اصلاحات در مجتمع مس سرچشمه و شهربابک از یک سو نقش مهمی در ایجاد هوای پاک و سوق دادن صنعت مس به سمت صنعتی کاملاً پاک دارد و از سوی دیگر منجر به رفع نگرانی از مردم سرچشمه و شهربابک در آیندهای نزدیک خواهد شد.
فرهنگسازی برای محیطزیست
مدیر «HSE» شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: مسأله فرهنگسازی در حوزه محیطزیست، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و یکی از مؤثرترین و بنیادیترین فعالیتهای زیستمحیطی در حوزه اهداف بلندمدت انتقال اهمیت حفاظت از محیطزیست به کودکان به شمار میرود.
علیرضا بهمنآبادی افزود: در این دوره از نمایشگاه، سعی شده بخشی از فعالیتها در غرفه شرکت ملی صنایع مس ایران به کودکان و نوجوانان اختصاص پیدا کند.
وی با تأکید بر اینکه همه نهادها باید به وظایف خود برای دستیابی به محیطزیستی پاک عمل کنند، تصریح کرد: شرکت ملی صنایع مس ایران در سالهای اخیر تلاش کرده تا کیفیت و کمیت فعالیتهای زیستمحیطی خود را ارتقا بخشد تا به صنعتی کاملاً پاک تبدیل شود.
کاهش آلودگیهای زیستمحیطی توسط واحد HSE ذوبآهن
معاون مدیر ارشد «HSE» کارخانه ذوبآهن اصفهان در پانزدهمین نمایشگاه محیطزیست درباره فعالیتهای انجام شده این شرکت در راستای سازگاری با محیطزیست به صمت گفت: تعریف یک واحد مشخص برای فعالیتهای زیستمحیطی این کارخانه که متشکل از بخشهای مختلف است از جمله اقدام ذوبآهن اصفهان برای کاهش آلودگیهای زیستمحیطی است.
به گفته مجید مُکاری، این واحد به شکل سازمانی آلایندههای شرکت ذوبآهن را بررسی و پروژهها را کنترل میکند تا علاوه بر کاهش میزان آلایندگیها و به حداقل رساندن آن، مقدار آلایندهها را به سطح استاندارد نزدیک کند.
وی ادامه داد: آلایندههای موجود شامل گاز، غبار پساب و… است که روی آنها نظارت و کنترل کافی وجود دارد.
وی به دیگر فعالیتهای انجام شده از سوی این سازمان اشاره کرد و گفت: از جمله شاخصترین اقدامات انجام شده از سوی ذوبآهن اصفهان، کاهش مصرف آب برای تولید فولاد است. چرا که به ازای تولید هر تن فولاد ۲۲مترمکعب مصرف میشود اما در ۱۵ سال گذشته با توجه به توسعههای انجام شده در این شرکت، میزان مصرف آب ۵۰درصد کاهش پیدا کرده و حالا حدود ۷مترمکعب آب برای هر تن فولاد مصرف میشود.
مُکاری استانداردسازی دودکشهای کورههای کنورتور را از دیگر اقدامات زیستمحیطی ذوبآهن اصفهان دانست و افزود: یکی از اقدامات انجام شده، تبدیل ۵۴ درصد گازهای حاصل از فرایند تولید به انرژی برق است که نشان از توسعه فنآوری و پیشرفت این شرکت دارد.
بزرگترین جنگل مصنوعی ایران
معاون مدیر ارشد «HSE» کارخانه ذوبآهن اصفهان یکی دیگر از اقدامات انجام شده از سوی این شرکت در راستای فعالیتهای زیستمحیطی ایجاد بزرگترین جنگل مصنوعی کشور اعلام کرد و افزود: مساحت این جنگل ۱۶هزار و ۵۰۰ هکتار است و به ازای هر کارکنان یک هکتار یا ۱۰ جریب است که ۱۴هزار و ۵۰۰ هکتار از این فضای سبز به شکل دیمی آبیاری میشود و نیازی به نگهداری ندارد و تنها ۲هزار هکتار آن نیازمند نگهداری مستمر و آبیاری است.
او در پاسخ به اینکه آیا برنامهای برای استفاده از غبارهای تولید شده از کورههای بلند این کارخانه و بازگرداندن آن به چرخه تولید، تدوین شده، اظهارکرد: بازسازی و تقویت باتریهایی که برای تبدیل زغالسنگ به کک استفاده میشود از جمله اقدامات انجام شده در کاهش میزان غبار و گازهای تولیدی است. تولید باتری جدید و بهروز که آلایندگی کمتر و قدرت بیشتری برای جمعآوری گازها داشته و دارای سیستم پالایش جدیدی هستند از دیگر اقدامات انجام شده از سوی ذوبآهن اصفهان است.
اختتامیه نمایشگاه و تأکید بر کاهش کربن
رییس سازمان حفاظت از محیطزیست در پایان نمایشگاه محیطزیست با بیان اینکه به اقتصاد سبز احتیاج مبرمی داریم، گفت: مسأله اقتصاد سبز و فنآوریهای پاک از محورهای مهم تصمیمات جهانی است و برای این مهم تمامی کشورهای جهان اهمیت ویژهای را قائل هستند.
کسب رتبه برتر غرفه حفاظت محیطزیست اصفهان
پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی محیطزیست تهران با قدردانی از غرفههای برتر در بخش صنایع شرکتها، سازمانهای مردمنهاد، ادارات کل استانی و حامیان نمایشگاه بهکار خود پایان داد.
مراسم اختتامیه این نمایشگاه که با سخنان معاون رییسجمهوری و رییس سازمان حفاظت محیطزیست آغاز شده بود، با معرفی غرفههای برتر بهکار خود پایان داد و اداره کل حفاظت محیطزیست استان اصفهان رتبه برتر غرفه نمایشگاهی پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی محیطزیست کشور را کسب کرد و با اهدای لوح تقدیر و تندیس جشنواره مورد تجلیل قرار گرفت.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.