رییس ستاد بهینهسازی انرژی و محیطزیست معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: صرفهجویی در مصرف انرژی، سالانه ۲۰ میلیارد دلار درآمد برای کشور به همراه دارد. به گزارش ایرنا، یدا…سبوحی بیانکرد: ستاد بهینهسازی انرژی و محیطزیست فعالیت خود را از سال ۹۲ در راستای اجرای برنامههای توسعه کشور و چشمانداز۱۴۰۴ و به منظور اصلاح الگوی مصرف […]
رییس ستاد بهینهسازی انرژی و محیطزیست معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: صرفهجویی در مصرف انرژی، سالانه ۲۰ میلیارد دلار درآمد برای کشور به همراه دارد.
به گزارش ایرنا، یدا…سبوحی بیانکرد: ستاد بهینهسازی انرژی و محیطزیست فعالیت خود را از سال ۹۲ در راستای اجرای برنامههای توسعه کشور و چشمانداز۱۴۰۴ و به منظور اصلاح الگوی مصرف آغاز کرد.
وی اظهارکرد: در قانون اصلاح الگوی مصرف ۷۰ ماده قانونی در قالب بهینهسازی مصرف انرژی در راستای سیاستهای ابلاغی نظام در خصوص مسایل محیطزیست، اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی و قانون توسعه ششم کشور آورده شده که توجه به این موارد میتواند به کاهش مصرف انرژی منجر شود.
این مسؤول خاطرنشانکرد: بر اساس قانون اصلاح الگوی مصرف، مقدار مصرف انرژی باید نسبت به یک واحد تولید ناخالص ملی در سال ۹۲ نسبت به سال ۹۰، پنجاه درصد کاهش یابد ولی با وجود رکودی که ناشی از تحریمها بر واحدهای اقتصادی تحمیل شد که به طبع کاهش مصرف انرژی را به همراه داشته، شاهدیم که میزان مصرف انرژی ۱٫۰۵ شده که نشان میدهد مصرف انرژی در کشور نه تنها کاهش نیافته بلکه با افزایش نیز روبهرو بوده است.
سبوحی اظهارکرد: افزایش میزان مصرف انرژی در کشور معادل ۴۶۰ میلیون بشکه نفت و ۲۶ درصد انرژی اولیه کشوراست، مشکلاتی اساسی برای کشور به همراه میآورد در صورتی که با صرفهجویی در مصرف انرژی، میتوان آن را صادر کرده و یا کالاهای با ارزشی را تولید کرد.
وی ارزش صرفهجویی مصرف انرژی در کشور را سالانه ۲۰ میلیارد دلار اعلام کرد.
رییس ستاد بهینهسازی انرژی و محیطزیست معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: برای آن که بتوانیم به این سطح از صرفهجویی در مصرف انرژی دست پیدا کنیم به ۷۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری نیاز داریم و بیشک این سرمایهگذاری در مدت زمان کوتاهی با ایجاد منابع جدید، اشتغالزایی و کسب درآمد برای کشور، جبران خواهد شد.
وی گفت: ایران در ۶۰ سال گذشته توسعه سطحی را برای تأمین نیازهای جامعه با تولید سیمان، تولید فولاد و ساخت راه و جاده شاهد بوده ولی امروز جامعه و اقتصاد کشور به توسعه عمقی نیاز دارد .
سبوحی افزود: یکی از دلایل فروپاشی بلوک شرق این بود که کشورهای این حوزه از جمله اتحاد جماهیر شوروی، پیشرفت را در تولید برق، فولاد و نفت میدانستند و در مقابل کشورهای غربی به خاطر بحرانهای دهه ۷۰، توسعه خود را در بهرهوری مصرف انرژی و توسعه عمقی که به کاهش هزینههای مسایل اجتماعی و بهداشتی منجر میشد جستجو کردند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.