دبیر انجمن واردکنندگان برنج اعلامکرد پیشبینی کمبود و گرانی ۱۰۰۰ تومانی برنج در شب عید دبیر انجمن واردکنندگان برنج با بیان اینکه زمان کمی برای واردات برنج باقی مانده است، گفت: با یکسانسازی نرخ ارز و حذف ارز مبادلهای از واردات برنج، شاهد افزایش ۲۵ درصدی قیمت این محصول در بازار خواهیم بود و نرخ […]
دبیر انجمن واردکنندگان برنج اعلامکرد
پیشبینی کمبود و گرانی ۱۰۰۰ تومانی برنج در شب عید
دبیر انجمن واردکنندگان برنج با بیان اینکه زمان کمی برای واردات برنج باقی مانده است، گفت: با یکسانسازی نرخ ارز و حذف ارز مبادلهای از واردات برنج، شاهد افزایش ۲۵ درصدی قیمت این محصول در بازار خواهیم بود و نرخ هر کیلوگرم برنج حدود هزار تومان بالا میرود.
مسیح کشاورز در گفتوگو با تسنیم اظهار کرد: دولت در سال زراعی ۹۳- ۹۴ واردات برنج را بهجای سقف واردات بهصورت ماهانه به منظور حمایت از تولیدکنندگان داخلی به مدت ۱۴ ماه ممنوع کردند.
وی افزود: در دوره دوم طرح ممنوعیت فصلی واردات برنج یعنی در سالجاری، دولت اعلام کرد که فصل ممنوعیت از ۳۱ تیرماه تا ابتدای آذرماه است اما با گذشت یک ماه از این زمان، ممنوعیت برداشته شد.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج با تأکید بر اینکه دولت براساس ابلاغیه خود باید واردات برنج را از ابتدای آذر ماه آزاد میکرد ادامه داد: در شرایط فعلی که فصل برداشت تمامشده بود و برنج کشاورزان داخلی در اختیار کارخانهداران و واسطه قرار گرفته بود تأخیر در واردات باعث گرانی و به ضرر مردم میشود.
وی تصریح کرد: عدم اجازه واردات برنج در فصل غیربرداشت باعث شده است حضور دلالها در بازار پررنگ و باعث گرانی برنج شود.
دبیر انجمن وارداتکنندگان برنج گفت: درصورتیکه اعلام زمان آزاد شدن واردات برنج با تأخیر همراه شود و ما در فرصت قانونی نتوانیم برنج موردنظر خود را وارد کنیم، شب عید با کمبود این محصول مواجه میشویم.
کشاورز با اشاره به اینکه برنج از طرق شبه قانونی مانند تعاونی ملوانی و قاچاق تأمین میشود، گفت: در شرایطی که برنج داخلی در بازار گران شده است و برنج خارجی نیز با کمبود واردات مواجه است باید در نظر داشت که چرا برنج خارجی گران نمیشود؟
وی افزود: این امر باعث شده که واردکنندههای غیررسمی تهدیدی برای واردکنندگان رسمی که به دولت عوارض و مالیات میپردازند، باشند و اشتغالزایی آنها به خطر افتد.
قاچاقچیان برنج را کیلویی۱۸۰۰ تومان ارزانتر وارد میکنند
کشاورز با اشاره به اینکه، بیش از یکسوم نیاز به واردات برنج از طریق قاچاق تأمین میشود، گفت: سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن تا یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن برنج خارجی در کشور مصرف میشود اما باید در نظر داشت که تا به امروز تنها ۶۰۰ هزار تن از مبادی رسمی کشور وارد شده است.
وی افزود: با مشاهده آمار موجود صادرات هندوستان به ایران یا افزایش میزان واردات برنج دوبی در فصل ممنوعیت واردت برنج در ایران مشخص میشود که بهراستی چقدر برنج به ایران بهویژه در ماههای ممنوعه آمده است.
کشاورزی تأکید کرد: قاچاقچیان با پرداخت نکردن تعرفه ۴۰ درصدی، مابهالتفاوت ۵۰۰ تومانی واردات و ۲۰۰ تومان هزینههای گمرکی، هر کیلوگرم برنج را ۱۸۰۰ تومان از واردکنندگان قانونی ارزانتر وارد میکنند و شرایط رقابت را از قانونیها میگیرند.
افزایش ۱۰۰۰ تومانی برنج با یکسانسازی نرخ ارز
دبیر انجمن واردکنندگان برنج تأکید کرد: در حال حاضر هر کیلوگرم برنج خارجی در سطح خردهفروشی ۴ هزار و ۷۰۰ تومان و در سطح عمدهفروشی ۴ هزار و ۵۰۰ تومان تا ۴ هزار و ۹۰۰ تومان به فروش میرسد.
کشاورز درباره یکسانسازی نرخ ارز و تأثیرات آن بر بازار برنج گفت: این امر باعث افزایش ۲۵ درصدی قیمت برنج میشود و قیمت هر کیلوگرم از این محصول حدود هزار تومان بالا میبرد.
وی افزود: درصورتیکه دولت قصد حذف ارز مبادله برای واردات کالای اساسی برنج را دارد برای جلوگیری از افزایش قیمت بهتر است که تعرفه ۴۰ درصدی را به ۱۰ درصد کاهش دهد تا تنظیم بازار این محصول نیز بر هم نخورد.
کشاورز با اشاره به اینکه با مدیریت تعرفه فصلى بهجای مدیریت ممنوعیت فصلی بهتر میتوان جلوی واردات بیرویه را گرفت و بازار را مدیریت کرد، گفت: با آزاد شدن دیر هنگام واردات برنج خارجی عملاً تنها تا ۲ ماه کاری فرصت برای واردات داریم، زیرا در ماه آخر سال با تعطیلی گمرک و حملونقل مواجه میشویم.
کشاورز با اشاره به انجام کار مطالعاتی و تحقیقاتی تخصصی در خصوص تبعات ممنوعیت فصلی واردات توسط انجمن واردکنندگان برنج ایران، مطرح کرد: گزارش آسیبشناسى ممنوعیت فصلی برنج تهیه و به مراجع ذیربط اجرایی و قضایی ارسال خواهد شد.
وی گفت: در صورتیکه ممنوعیت فصلی حذف و به آن مدیریت تعرفه اعمال شود، این امکان را فراهم میکند که ضمن حمایت از تولید داخلی از مصرفکننده و واردکننده نیز در برابر قاچاق حمایت شود.
واردات برنج هنوز عملاً آزاد نشده است
کشاورز افزود: ماه گذشته در کمیسیون تخصصی شورای اقتصاد حضور یافتیم و با دریافت مابهالتفاوت ۵۰۰ تومانی برای واردات هر کیلو برنج مخالفت کردیم، اما تاکنون شورای اقتصاد برای تصمیمگیری و ابلاغ اخذ مابهالتفاوت واردات برنج هنوز تشکیل جلسه نداده و تصمیمگیری نکرده است.
وی تصریح کرد: حذف۵۰۰ تومان مابهالتفاوت موجب میشود تفاوت قیمت واردات قانونی و قاچاق کاهش پیدا کند که موجب میشود قاچاق صرفه نداشته باشد و قاچاق حدود ۵۰تا ۶۰ درصد کاهش یابد.
کشاورز گفت: باید به اینمهم نیز توجه شود که تا زمانیکه شورای اقتصاد برای دریافت یا عدم دریافت مابهالتفاوت تصمیمگیری نکرده باشد، وزارت جهاد کشاورزی نیز نمیتواند ممنوعیت واردات را لغو کند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.