صادرات پیاز زعفران امری مهم در جلوگیری از قاچاق

صادرات پیاز زعفران امری مهم در جلوگیری از قاچاق عضو شورای ملی زعفران گفت: سازمان‌های متولی همانند سایر کشور‌ها در فصل برداشت باید اقدام به خرید، بسته‌بندی و صادرات پیاز زعفران نمایند تا با این وجود از قاچاق این محصول جلوگیری شود. علی حسینی در گفت‌و‌گو با باشگاه خبرنگاران با اشاره به این‌که راهکارهای اساسی […]

صادرات پیاز زعفران امری مهم در جلوگیری از قاچاق

عضو شورای ملی زعفران گفت: سازمان‌های متولی همانند سایر کشور‌ها در فصل برداشت باید اقدام به خرید، بسته‌بندی و صادرات پیاز زعفران نمایند تا با این وجود از قاچاق این محصول جلوگیری شود.

علی حسینی در گفت‌و‌گو با باشگاه خبرنگاران با اشاره به این‌که راهکارهای اساسی در جهت جلوگیری از قاچاق پیاز زعفران اظهار‌ کرد: همه ساله در فصل کشت زعفران، مسؤولان امر نگرانی‌هایی از حیث قاچاق پیاز این محصول دارند که با همکاری تشکل‌ها و مرزبان‌ها باید این امر کنترل شود.

وی با اشاره به این‌که برندسازی تأثیر چندانی در جلوگیری از قاچاق این محصول ندارد، گفت: همه ساله در فصل برداشت با مازاد پیاز زعفران روبه‌رو هستیم که از این‌رو لازم است تمهیدات بکری در این جهت به‌کار گرفته شود تا دغدغه خاطر زعفران‌کاران و مسؤولان به حداقل برسد. حسینی از افزایش ۱۰ درصدی سطح زیر کشت زعفران خبر داد و افزود: همه ساله به‌طور خودکار سطح زیر کشت زعفران با افزایش ۱۰ درصدی روبه‌رو می‌شود که از این‌رو دلالان اقدام به خرید پیاز و خروج غیرقانونی آن از مرز‌ها می‌نمایند.

عضو شورای ملی زعفران ادامه ‌داد: با این وجود سازمان‌های متولی باید اقدام به خرید‌، بسته‌بندی و صادرات پیاز زعفران همانند سایر کشور‌ها اعم از استرالیا و نیوزیلند به بازارهای مختلف نمایند.

گفتنی است که این پیاز‌ها تنها باید در بسته‌بندی کوچک ۱۰ تایی به کشور‌ها صادر شود و درغیر این صورت قاچاق پیاز زعفران در سال‌های آتی همچنان ادامه خواهد داشت.

 

وی با اشاره به این‌که صادرات پیاز زعفران در بسته‌بندی‌های کوچک امری مهم در مدیریت پیاز زعفران محسوب می‌شود، بیان ‌کرد: با وجود صادرات پیاز زعفران در بسته‌بندی‌های کوچک می‌توان گفت که برای تولیدکنندگان دیگر کشور‌ها خرید آن در حجم گسترده‌ای از بسته‌بندی‌‌ها توجیه اقتصادی ندارد.