هانیه قنادزاده ـ وضعیت بخش دارو و درمان همچنان نامساعد است و بهرغم وعدهها همچنان بیشترین پول دارو و درمان از جیب مردم پرداخت میشود؛ از کاهش ارز یارانه بخش دارو گرفته تا طرح دارویار همه و همه نتوانسته مشکلات بخش دارو و درمان را سروسامان دهد. همچنین کسری بودجه طرح دارویار در ۱۴۰۲، واقعی […]
هانیه قنادزاده ـ وضعیت بخش دارو و درمان همچنان نامساعد است و بهرغم وعدهها همچنان بیشترین پول دارو و درمان از جیب مردم پرداخت میشود؛ از کاهش ارز یارانه بخش دارو گرفته تا طرح دارویار همه و همه نتوانسته مشکلات بخش دارو و درمان را سروسامان دهد. همچنین کسری بودجه طرح دارویار در ۱۴۰۲، واقعی نبودن پیشبینی بودجه سال آتی طرح، بدهکاری دانشگاهها و بیمارستانهای دولتی، معضلات بازپرداخت مابهالتفاوت نرخ ارز برای بنگاهها، بینظمی در پرداخت بیمهها، دستورالعملهای متعدد بانکمرکزی، عدم تمدید حدِاعتباری و تسهیلات، مشکلات اساسنامه سازمان غذا و دارو، تغییرات مکرر در شرکتهای دولتی و نیمهدولتی و تأثیر آنها بر حوزه دارو، تقسیم سودهای غیرواقعی و… از مشکلات جدی در حوزه دارو است. به عبارت دیگر دولت است که با لایحه بودجه تصمیم میگیرد که پرداخت از جیب مردم افزایش یابد یا خیر؟ و اینکه بهطور کلی وضعیت صنعت دارویی به چه شکل باشد. با وضعیتی روبهرو هستیم که تعهدات سازمانهای بیمهگر به بیمهشدگان خود به لحاظ ارائه خدمت باقی است ولی این موضوع در لایحه بودجه دیده نمیشود؛ یعنی ما باید تولید و عرضه کنیم اما عملاً پیشبینی بودجه بهدرستی اتفاق نمیافتد که سبب انباشت بدهیها و ورشکستگی زنجیره تأمین میشود.
در بحث بودجه و کمبودها سیاست، کتمان و انکار است!
در همین رابطه، عبدهزاده؛ رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، چنین میگوید: در برنامه هفتم توسعه مقرر شده است که سازمان غذا و دارو باید اساسنامه خود را نهایی کند و این اساسنامه تنها مربوط به این سازمان نیست و در ارتباط مستقیم با سلامت مردم و تمام اصناف فعال در این حوزه است. امیدواریم قبل از نهایی شدن اساسنامه حتماً نظر تشکلها و انجمنهای علمی را بپرسند و از الگوهای کشورهای دیگر که پیشرو بودهاند هم استفاده کنند. در بحث بودجه و کمبودها سیاست، کتمان و انکار است و زمانیکه بیمار در داروخانه به دنبال دارو است مشخص میشود چه اتفاقی افتاده است. وزارت بهداشت متولی این حوزه است و در مباحث نقدینگی و بودجه باید مطالبهگر و پیشرو باشد که مثلاً چرا سازمان برنامه و بودجه یا سازمان بیمهگر به موقع به تعهدات خود عمل نمیکند؟ اگر چنین نباشد نتیجه کمبود دارویی خواهد بود که همه هم نوک پیکان را به سمت سازمان غذا و دارو میگیرند. بودجه فعلی جواب نصف تأمین وضعیت فعلی را هم نمیدهد.
نقدینگی؛ چالش اساسی حوزه دارو
دیروز (دوشنبه) سیدحیدر محمدی؛ رئیس سازمان غذا و دارو، در حاشیه دومین روز از بیستوچهارمین دوره نمایشگاه رسانههای ایران با بیان اینکه نقدینگی از چالشهای حوزه غذا و دارو به حساب میآید، تصریح کرد: امیدواریم که با همت بانکمرکزی و با همکاری بانکهای عامل مشکلات مربوط به حوزه نقدینگی تولیدکنندگان غذا و دارو برطرف شود. وی با بیان اینکه حمایت سازمانهای بیمهگر در حوزه دارو از اهمیت فراوانی برخوردار است، تصریح کرد: اگر قصور در حوزه پوشش بیمهای وجود داشته باشد، شرایط به این معنا است که باید هزینهها را از جیب مردم پرداخت کنیم. اگر بخواهیم پرداخت هزینهها به صورت ثابت باشد و تغییر نکند باید پوشش بیمه به صورت کامل اجرا شود.
دیدگاه بسته شده است.