نفت‌خام سنگین ایران دو دلار گران شد

نفت‌خام سنگین ایران دو دلار گران شد افزایش قیمت نفت که با نشست یکصدوهفتادویکم اوپک (١٠ آذرماه) کلید خورد با نشست اوپکی‎‌ها و غیراوپکی (٢٠ آذرماه) ادامه یافت؛ قیمت نفت‌خام سنگین در هفته منتهی به ١٦ دسامبر بیش‌ترین افزایش را به خود اختصاص داد. به گزارش شانا، قیمت نفت‌خام سبک ایران در هفته منتهی به […]

نفت‌خام سنگین ایران دو دلار گران شد

افزایش قیمت نفت که با نشست یکصدوهفتادویکم اوپک (١٠ آذرماه) کلید خورد با نشست اوپکی‌ها و غیراوپکی (٢٠ آذرماه) ادامه یافت؛ قیمت نفت‌خام سنگین در هفته منتهی به ١٦ دسامبر بیش‌ترین افزایش را به خود اختصاص داد.

به گزارش شانا، قیمت نفت‌خام سبک ایران در هفته منتهی به ١٦ دسامبر (٢٦ آذرماه) با یک دلار و ۴ سنت افزایش به ٥١ دلار و ٨٦ سنت برای هر بشکه رسید، میانگین قیمت نفت‌خام سبک ایران از ابتدای امسال تاکنون ٤٠ دلار و ٦٠ سنت برای هر بشکه بوده است.

قیمت نفت‌خام سنگین ایران با دو دلار و دو سنت افزایش به ٥١ دلار و ٧٠ سنت برای هر بشکه رسید؛ میانگین قیمت نفت‌خام سنگین ایران امسال تاکنون ٣٨ دلار و ٦٨ سنت برای هر بشکه بوده است.

قیمت سبد نفتی اوپک نیز در هفته مورد بررسی، به ٥١ دلار و ٩٤ سنت برای هر بشکه رسید که نسبت به هفته پیش از آن، یک دلار و ٢٥ سنت افزایش نشان می‌دهد.

به گزارش مدیریت کل امور اوپک و روابط با مجامع انرژی، قیمت نفت‌خام دبلیوتی‌ای آمریکا در هفته منتهی به ١٦ دسامبر با ٩٦ سنت افزایش، ٥١ دلار و ٩٣ سنت برای هر بشکه معامله شد.

قیمت نفت‌خام شاخص برنت دریای شمال با یک دلار و ١٦ سنت افزایش، ٥٣ دلار و ٦٠ سنت برای هر بشکه معامله شد. قیمت نفت‌خام شاخص دوبی و عمان به ترتیب با یک دلار و ٤١ و یک دلار و ٣٤ سنت افزایش به ٥٢ دلار و ٥٢ و ٥٣ دلار و ١٣ سنت برای هر بشکه رسید.

تداوم تأثیر روانی کاهش تولید از سوی تولیدکنندگان نفت اوپک و غیراوپک بر قیمت‌ها که مقرر شده از ابتدای ماه ژانویه سال آینده به ترتیب به میزان یک میلیون و ٢٠٠ هزار و ٥٥٨ هزار بشکه در روز کاهش دهند رشد قیمت نفت را در هفته مورد بررسی به همراه داشته است، این تصمیم به مدت ٦ ماه اجرایی خواهد بود.

اداره اطلاعات انرژی آمریکا اعلام کرد، سطح ذخیره‌سازی نفت‌خام این کشور برای چهارمین هفته پیاپی با کاهش روبه‌رو شد. سطح ذخیره‌سازی تجاری نفت‌خام آمریکا در هفته منتهی به ٩ دسامبر با دو میلیون و ٥٦٣ هزار بشکه کاهش به ٤٨٣,١٩٣ میلیون بشکه تنزل یافت.

 

تحلیلگران بر این عقیده‌اند که کاهش تولید نفت اوپک، عرضه نفت را در آمریکا و اروپا بیش‌تر از آسیا کم خواهد کرد زیرا تولیدکنندگان نفت منطقه خلیج‌فارس به دنبال حفظ سهم خود در بازار آسیا هستند.