رییس سندیکای صنعت برق خامفروشی در ایران با سود ۳۰ درصدی همراه است رییس سندیکای صنعت برق ایران با اشاره به سیاستهای اقتصاد مقاومتی که بر تشویق بخش خصوصی واقعی و واحدهای کوچک و متوسط تولیدی و صنعتی اشاره دارد، افزود: سیاستهای فعلی، کشور را به سوی خامفروشی بیشتر سوق میدهد. به گزارش ایرنا، علیرضا […]
رییس سندیکای صنعت برق
خامفروشی در ایران با سود ۳۰ درصدی همراه است
رییس سندیکای صنعت برق ایران با اشاره به سیاستهای اقتصاد مقاومتی که بر تشویق بخش خصوصی واقعی و واحدهای کوچک و متوسط تولیدی و صنعتی اشاره دارد، افزود: سیاستهای فعلی، کشور را به سوی خامفروشی بیشتر سوق میدهد.
به گزارش ایرنا، علیرضا کلاهی در نشست «چالش تأمین مواد اولیه صنایع تکمیلی ایران» در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و بازرگانی ایران افزود: در ۱۰ سال گذشته با شعار مبارزه با رانت و آزادسازی قیمتها، امتیازهای زیادی از صنایع کشور سلب شد.
به گفته این مقام مسؤول، در حالی که خامفروشی در جهان با حاشیه سود دو تا ۳ درصد همراه است اما در ایران حاشیه ۲۰ تا ۳۰ درصدی دارد و رانتها به سمت صنایع مادر و بالادستی متمرکز شده است.
وی اظهار داشت: با اینکه صنایع پایین دستی حلقه اصلی زنجیره تأمین و تولید بوده و اقتصاد و اشتغال واقعی را شکل میدهند، اما میلیاردها دلار در قالب امتیازات معدنی، گاز، برق و آب ارزان به صنایع بالادستی منتقل میشود.
کلاهی ادامه داد: بهطور نمونه شرکت فولاد مبارکه اصفهان و پتروشیمیها از اختلاف نرخ گاز مورد استفاده به ترتیب ۱٫۳ میلیارد دلار و ۳۰۰ میلیون دلار یارانه و صنایع آلومینیم ایران در ازای هر کیلوگرم تولید خود ۴۰ سنت یارانه برق دریافت میکنند.
به گفته وی، در حوزه صنایع مس و به رغم دریافت یارانههای زیاد انرژی و مواد اولیه، در مقاطعی مس ۲۷ درصد بیش از قیمتهای جهانی در بازار داخل عرضه شده و این صنایع بالادستی یک رفتار سوداگرانه و یکطرفه با مشتریان در پیش گرفتهاند.
رییس سندیکای صنعت برق ایران با اشاره به رتبه هفتاد و دوم اقتصاد ایران، خاطرنشان کرد: با این وجود، رتبههای بازارهای سرمایه، زنجیره تأمین تولید و فضای کسب و کار ایران بین ۱۲۰ تا ۱۳۰ در بین کشورهای جهان است.
وی با اشاره به سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی، یادآوری کرد: در این سیاستها بر تشویق بخش خصوصی واقعی و واحدهای کوچک و متوسط تولیدی و صنعتی تأکید شده است، اما سیاستهای موجود کشور را به سمت خامفروشی بیشتر سوق میدهد؛ بهطوری که اکثر مواد اولیه موجود کشور با قیمتی پایین تر از قیمتهای جهانی روانه بازارهای بینالمللی میشود.
کلاهی یکی از دلایل افزایش شدت مصرف انرژی در کشور را تمرکز بر صنایع بالادستی اقتصاد عنوان کرد که به مواد اولیه و مصرف انرژی بالا نیاز دارند.
وی بیان داشت: صنایع مادر و بالادستی با صرف هزینههای زیاد و دسترسی راحت به مقامات و مسؤولان، اهداف خود را به پیش میبرند و بر این اساس، خواستار در پیش گرفته شدن سیاستهای منطقی و توزیع عادلانه همه منابع کشور هستیم.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.