افزایش قیمت لوازمخانگی؛ از انکار وزیر تا تأیید تولیدکنندگان! در حالیکه تولیدکنندگان از افزایش ۶ درصدی قیمت لوازمخانگی تولید داخل خبر میدهند و گزارشهای میدانی حاکی از افزایش ۵ تا ۲۰ درصدی لوازم خانگی خارجی و داخلی در بازار است، وزیر صنعت ضمن رد این مسأله، اعلام کرد که لوازمخانگی ایرانی افزایش قیمت نداشته و […]
افزایش قیمت لوازمخانگی؛ از انکار وزیر تا تأیید تولیدکنندگان!
در حالیکه تولیدکنندگان از افزایش ۶ درصدی قیمت لوازمخانگی تولید داخل خبر میدهند و گزارشهای میدانی حاکی از افزایش ۵ تا ۲۰ درصدی لوازم خانگی خارجی و داخلی در بازار است، وزیر صنعت ضمن رد این مسأله، اعلام کرد که لوازمخانگی ایرانی افزایش قیمت نداشته و افزایش قیمت کالاهای خارجی نیز مقطعی بود که اکنون به وضعیت عادی بازگشته است.
به گزارش ایسنا، موضوع افزایش قیمت لوازم خانگی تولید داخل و خارج در بازار ایران از چند هفته قبل کلید خورد و در حالی از هفته گذشته توسط مسؤولان رسانهای شد که اعداد و ارقام مختلفی در خصوص میزان افزایش این لوزام اعلام شد. این افزایش تنها مربوط به لوازم خانگی خارجی نبود و در مقوله لوازم خانگی تولید داخل نیز شاهد افزایش قیمت لوازم خانگی بودیم؛ هرچند که این میزان افزایش نسبت به کالاهای خارجی از رشد کمتری برخوردار بود.
در نهایت تولیدکنندگان میزان افزایش قیمت لوازم خانگی داخلی را ۶ درصد اعلام کردند و البته معتقدند که با توجه به افزایش چشمگیر هزینههای باید تا ۳۰ درصد افزایش قیمت را در کالاهایشان لحاظ میکردند. آنها در مورد علت این افزایش ادعاهای مختلفی دارند، از افزایش قیمت پتروشیمی و فولاد گرفته تا حذف لوازم خانگی از لیست کالاهای دارای ارز مبادله ای.
انکار وزیر
اما در این بین مسأله قابل تأمل اظهارات اخیر وزیر صنعت، معدن و تجارت در زمینه عدم افزایش قیمت لوازم خانگی تولید داخلی و خارجی است، اظهاراتی که مغایر با مشاهدات بازار و صحبتهای تولیدکنندگان و اصناف است.
محمدرضا نعمتزاده تأکید کرده که افزایش قیمت لوازم خانگی خارجی مربوط به افزایش نرخ دلار نیست و این موضوع به قاچاق کالا بر میگردد، چراکه چندی پیش افرادی به سمت خرید و فروش کالا و لوازم خانگی خارجی به صورت کالای قاچاق رفتند که بعد از برخورد با این پدیده و کاهش عرضه این کالا در بازار این دسته محصولات و کالاهای خارجی با افزایش قیمت روبهرو شدند که این به صورت مقطعی بود و وضعیت به حالت عادی برگشته است.
وی همچنین علیرغم اظهارات رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی که افزایش ۵ تا ۶ درصدی لوازم خانگی را تأیید کرده بود، گفت که لوازم خانگی ایرانی در سطح بازار افزایش قیمت نداشتهاند و باید مردم برای تقویت این حوزه به سمت خرید کالای ایرانی حرکت کنند.
تأیید تولیدکنندگان و فروشندگان
همچنین محمدرضا دیانی، رییس انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی ضمن تأیید افزایش ۶ درصدی قیمت لوازم خانگی عنوان کرد که مسایل مختلفی در مورد افزایش قیمت لوازم خانگی وجود داشت و این افزایش ۶ درصدی قیمت رقم خیلی کمی بود که با توجه به پایین بودن قدرت خرید مردم در نظر گرفته شده است
دیانی ۳ مورد را دخیل در افزایش قیمت لوازم خانگی عنوان و اظهارکرده که افزایش قیمت فولاد و مواد مصرفی به عنوان اصلیترین مسأله حذف ارز مبادلهای برای صنعت لوازم خانگی و افزایش قیمت ارز از ۳۰۰۰ تومان به ۳۹۰۰ تومان به دلیل حذف ارز مبادلهای از جمله دلایل افزایش قیمت لوازم خانگی بود.
همچنین به گفته وی، ۳ سال است که قیمت لوازم خانگی افزایش نیافته است و با توجه به مسایل مختلف میزان افزایش قیمت لوازم خانگی ۶ درصد لحاظ شد در حالی که براساس افزایش قیمتها باید تا ۳۰ درصد گران میشد. در هر حال صنعت لوازم خانگی مورد کملطفی قرار گرفته است، چراکه ۳۰ تا ۳۵ درصد نرخ ارز برای ما گران شده است.
حبیبا… انصاری، دبیر کل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران نیز میگوید مواردی از جمله تغییر قیمت مواد اولیه و حذف ارز مبادلهای برای لوازم خانگی موجب شده افزایش قیمت در دستور کار قرار گیرد و در حال حاضر با توجه به اینکه میزان عرضه و تقاضا در مورد لوازم خانگی همپوشانی ندارد اگر تولیدکنندگان مجبور نبودند حتی یک درصد هم افزایش قیمت اعمال نمیکردند، چراکه تولیدکنندگان به خوبی میدانند با افزایش ناگهانی قیمت متضرر خواهند شد زیرا از بالا نبودن قدرت خرید مردم اطلاع دارند و بحث گرانفروشی منتفی است.
همچنین به گفته سخنگوی انجمن تولیدکنندگان داخلی لوازم خانگی، قبلا مواد اولیه با ارز مبادلهای وارد میشد اما اکنون چند ماه است که تولید کنندگان ارز مبادلهای دریافت نکردهاند. مواد اولیه ۳ ماه است که حداقل ۲۰ تا ۳۰ درصد گران شده است و ارز مبادلهای چهار – ۵ ماه است که به تولیدکنندگان پرداخت نمیشود و هرچه مواد اولیه در انبارها بوده مصرف شده است. در نهایت اینکه تولیدکنندگان زودتر از این حق داشتند که قیمت را افزایش دهند اما براساس وضعیت بازار این کار را نکردند.
غزنوی گفته که وقتی فولاد ۲۰ تا ۳۰ درصد گران شده و دولت جلوی ارز مبادلهای را گرفته است، تولیدکننده داخلی چقدر میتواند متضرر شود؟ الان که کالای داخلی ۶ تا ۷ درصد گران شده است، برخی اظهار نظر میکنند که چرا گران شده است، در حالی که باید از تولید داخلی حمایت کرد.
مجلسیها معتقد به کاهش قیمت لوازم خانگی
در این میان محمدرضا منصوری، عضو کمیسیون صنایع مجلس تأکید کرده که در بازار فعلی که تولیدکنندگان داخلی به وفور تولید کردهاند و در انبارها محصول به اندازه کافی وجود دارد، انتظار کاهش قیمت بیشتر از افزایش قیمت است. در سطح عرضه شاهد کالای قاچاق نیستیم اما زمانی که خریدار کالای با برند خارجی را از فروشگاهها خریداری میکند کالای قاچاق از انبارها برای او ارسال میشود.
مشاهده افزایش ۵ تا ۲۰ درصدی قیمت لوزام خانگی در بازار مصرف
براساس گزارش میدانی خبرنگار ایسنا از بازار لوازم خانگی پایتخت، افزایش قیمت در بیشتر اقلام به چشم میخورد؛ هر چند که این افزایش قیمت برای همه اجناس یکسان نیست و تقریباً اقلام مختلف بین ۵ تا ۲۰ درصد افزایش قیمت دارند. ماشین لباسشویی، اجاق گاز، یخچال و فریزیر، جاروبرقی چرخ گوشت، آبمیوهگیری و مایکروفر از جمله مهمترین و پرمصرفترین لوازم خانگی هستند که نگاهی به قیمت آنها وضعیت کلی بازار لوازم خانگی را مشخص کند.
ماشین لباسشویی از حدود ۷۰۰ هزار تا هفت میلیون تومان در بازار مشاهده میشود؛ به عنوان نمونه ماشین لباسشویی در یکی از برندهای خارجی با ظرفیت ۷ کیلوگرم از قیمت یک میلیون و ۶۵۰ هزار تومان به قیمت یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسیده است.
قیمت یخچال و فریزر نیز تقریباً از حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان آغاز میشود و به بیش از ۲۰ میلیون تومان هم میرسد. به عنوان مثل یخچال فریز ساید بای ساید در یکی از برندها از ۷ میلیون تومان به ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان افزایش یافته است.
همچنین اجاق گاز که در انواع مختلف بین ۵۰۰ تا حدود ۷ میلیون تومان در بازار لوازم خانگی قیمت دارد، در بررسیها افزایش حدود ۵ درصدی قیمت را نشان میدهد. به عنوان نمونه اجاق گاز ۵ شعله در یکی از برندها از دو میلیون و ۶۰ هزار تومان به دو میلیون و ۲۰۰ هزار تومان رسیده است.
علاوه بر این چرخ گوشت که در انواع مختلف بین ۳۵۰ تا بیش از یک میلیون تومان قیمت دارد، مدل ۲۰۰۰ وات آن در یکی از برندها از ۶۰۰ هزار تومان به ۶۴۷ هزار تومان تغییر قیمت داده است. انواع آبمیوهگیری نیز که بین ۲۰۰ هزار تومان تا حدود دو میلیون تومان فروخته میشود، قیمت فعلیاش نشاندهنده افزایش ۳۰ تا ۱۵۰ هزار تومانی نسبت به ماههای اخیر است.
جاروبرقی نیز از حدود ۳۵۰ هزار تومان تا دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قیمت دارد. یک مدل جاروبرقی ۲۰۰۰ وات در یکی از برندها با ۱۵۰ هزار تومان با افزایش قیمت مواجه شده است. همچنین مایکروفر از ۶۰۰ هزار تومان تا دو میلیون و ۲۰۰ هزار تومان در بازار فروخته میشود که با افزایش ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تومانی قیمت در برندها و مدلهای مختلف مواجه شده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.