کاهش تولید ۱۶ کالای معدنی و صنعتی آمار بیانگر آن است که در ۶ ماهه ابتدای امسال ۱۶ کالای صنعتی و معدنی با افت تولید و پوشاک با رشد واردات روبهرو بوده است. به گزارش مهر، براساس آمار ۶ ماهه وزارت صنعت، معدن و تجارت، از ۴۴ کالای منتخب صنعتی و معدنی، ۲۸ کالا با […]
کاهش تولید ۱۶ کالای معدنی و صنعتی
آمار بیانگر آن است که در ۶ ماهه ابتدای امسال ۱۶ کالای صنعتی و معدنی با افت تولید و پوشاک با رشد واردات روبهرو بوده است.
به گزارش مهر، براساس آمار ۶ ماهه وزارت صنعت، معدن و تجارت، از ۴۴ کالای منتخب صنعتی و معدنی، ۲۸ کالا با رشد میزان تولید در بازه ۶ ماهه ابتدای سال ۱۳۹۵ نسبت به ۶ ماهه ابتدای سال ۱۳۹۴ همراه بوده و ۱۶ کالا افت تولید را در بازه ۶ ماهه ابتدایی سال ۱۳۹۵ نسبت به ۶ ماهه نخست سال ۱۳۹۴ تجربه کردهاند.
۳ کالا با بیشترین رشد تولید در نیمه نخست سال ۹۵ به ترتیب دوده الیاف و تاپس پلی استر و کمباین با رشدهای ۴۵٫۹ درصد، ۲۸٫۷ درصد و ۲۴٫۶ درصد بودهاند.
۳ کالا با بیشترین افت تولید در نیمه نخست سال ۹۵ نیز به ترتیب DMT، کاشی و سرامیک و نخ پلی استر با درصدهای افت ۹۶٫۳ درصد، ۲۸٫۳ درصد و ۲۵٫۲ درصد بودهاند.
در نیمه نخست سال ۱۳۹۵ نیمی از ۱۶ کالایی که با افت تولید همراه بودند را محصولات معدنی تشکیل دادهاند.
صادرات و واردات صنعتی و معدنی
با توجه به آمار ۶ ماهه نخست وزارت صنعت، از ۳۰ گروه فعالیت بخش صنعت و معدن به تفکیک کد آیسیک، ۹ گروه کالایی با افت ارزش صادرات همراه بوده و ۱۴ گروه کالایی کاهش ارزش واردات را تجربه کردهاند.
در نیمه نخست امسال از بین ۳۰ گروه فعالیت بخش صنعت و معدن، بیشترین ارزش صادرات را به ترتیب ۳ گروه کالایی ساخت کک، فرآوردههای حاصل از تصفیه نفت و سوختهای هستهای، ساخت مواد و محصولات شیمیایی و میعانات گازی به خود اختصاص دادهاند و ۳ گروه کالایی ساخت ماشینآلات و تجهیزات طبقهبندی نشده در جای دیگر، ساخت مواد و محصولات شیمیایی، و سخت وسایل نقلیه موتوری، تریلر و نیم تریلر به ترتیب بیشترین ارزش واردات را در این دوره داشتهاند.
در نیمه نخست سال ۹۵، بیشترین رشد صادرات به گروه کالایی ساخت ماشینآلات دفتری و حسابدار با رشد صادرات ۳۰۰ درصدی نسبت به نیمه نخست سال ۹۴ و بیشترین رشد واردات هم به ساخت پوشاک، عمل آوردن و رنگ کردن پوست با رشد واردات ۴۸۴ درصدی نسبت به نیمه نخست سال ۹۴ اختصاص داشته است.
رشد ۴۷.۱ درصدی واردات فرش و صنایع دستی
با بررسی ترکیب ارزش صادرات و واردات به تفکیک بخشهای اصلی، میتوان گفت بیشترین ارزش واردات کشور به بخش صنعت و پتروشیمی با واردات نزدیک به ۱۷ میلیارد و ۴۶۸ میلیون دلار(سهم ۸۶ درصدی) اختصاص داشته است، این بخش در صادرات نیز سهمی حدود ۷۴.۴ درصدی را از آن خود کرده است.
در نیمه نخست امسال کمترین ارزش صادرات و واردات در بین بخشهای مختلف به بخش خدمات مربوط بوده بهطوری که سهم این بخش از صادرات و واردات بسیار ناچیز و حدود صفر است.
در بین بخشهای مختلف وارداتی، بیشترین رشد ارزش واردات به بخش فرش و صنایع دستی اختصاص داشته است. رشد ارزش واردات این بخش در نیمه نخست امسال نسبت به دوره مشابه سال گذشته معادل ۴۷٫۱ درصد بوده است. بیشترین افت ارزش واردات نیز مختص بخش معدن بوده است.
در بخشهای مختلف صادراتی بیشترین رشد ارزش صادرات به بخش معدن با رشد ۵۰ درصدی اختصاص داشته و کمترین رشد ارزش صادرات را نیز میعانات گازی با رشد منفی ۱۳٫۲درصدی داشته است.
افزایش ۱۶٫۴درصدی واردات کالاهای مصرفی
با بررسی میزان صادرات و واردات نیمه نخست امسال، به تفکیک نوع کالا، بیشترین سهم از ارزش صادرات را اقلام واسطهای و کمترین سهم را اقلام سرمایهای داشته است. سهم اقلام واسطهای از صادرات نیمه نخست امسال معادل ۸۰٫۶ درصد و سهم اقلام سرمایهای ۱٫۲۵ درصد بوده است.
بیشترین سهم از ارزش واردات در نیمه نخست امسال را نیز اقلام واسطهای به خود اختصاص داده است و اقلام مصرفی و سرمایهای تقریباً سهم مشابهی از ارزش واردات را به خود نسبت دادهاند. سهم اقلام واسطهای مصرفی و سرمایهای از ارزش واردات به ترتیب ۵۷ درصد، ۲۰ درصد و ۲۱ درصد بوده است.
در نیمه نخست امسال صادرات اقلام واسطهای رشد ۵٫۵ درصدی نسبت به دوره مشابه سال قبل داشته اما واردات این اقلام با افت مواجه شده است، اتفاقی که نشانههای خوبی از وضعیت صنعت در آینده را به همراه ندارد.
در عین حال در نیمه نخست امسال واردات اقلام مصرفی رشد ارزشی ۱۶٫۴ درصدی و صادرات این اقلام رشد ۸٫۸ درصدی را رقم زده است. در ارتباط با اقلام سرمایهای نیز اگر چه در ۶ ماهه ابتدای امسال واردات این نوع کالاها با رشد نزدیک به ۳ درصد همراه بوده اما صادرات آن افت حدود ۱۳ درصدی را تجربه کرده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.