سرمایه‌گذاری یک میلیارد تومانی در ساخت تجهیزات نیروگاه برقابی

سرمایه‌گذاری یک میلیارد تومانی در ساخت تجهیزات نیروگاه برقابی مدیر پروژه سیستم تحریک استاتیک ژنراتور سنکرون با تأکید بر این‌که این پروژه با اتکا بر توان داخلی ساخته شده است گفت: سیستم تحریک استاتیک برای واحدهای برقابی در نیروگاه لوارک تا پایان سال جاری به بهره‌برداری می‌رسد. به گزارش ایلنا، بهروزعارضی، مدیر پروژه سیستم تحریک […]

سرمایه‌گذاری یک میلیارد تومانی در ساخت تجهیزات نیروگاه برقابی

مدیر پروژه سیستم تحریک استاتیک ژنراتور سنکرون با تأکید بر این‌که این پروژه با اتکا بر توان داخلی ساخته شده است گفت: سیستم تحریک استاتیک برای واحدهای برقابی در نیروگاه لوارک تا پایان سال جاری به بهره‌برداری می‌رسد.

به گزارش ایلنا، بهروزعارضی، مدیر پروژه سیستم تحریک استاتیک ژنراتور سنکرون برای نیروگاه برقابی لوارک در خصوص مراحل اجرای این طرح اظهار داشت: پروژه حاضر به سفارش شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران از سال ۹۳ آغاز شده و هم اکنون مراحل ساخت آن رو به پایان می‌باشد و قرار است که نصب آن در نیروگاه از ابتدای بهمن ماه سال جاری آغاز شود.

وی به اهداف اجرایی طرح اشاره کرد و افزود: سیستم تحریک وسیله‌ای است که برای ایجاد میدان در ژنراتور و تولید ولتاژ به‌کار می‌رود. این وسیله یکی از مهم‌ترین ابزارهای کنترل نیروگاه محسوب می‌شود، بدین معنی که به کمک آن می‌توان ولتاژ ترمینال ژنراتور را کنترل کرد و به حفظ پایداری و قابلیت اطمینان شبکه قدرت کمک کرد.

عارضی ادامه داد: سیستم‌های تحریک در گذشته فقط از کشورهای اروپایی شامل آلمان، اتریش و سوئد و فرانسه وارد می‌شد که با آغاز تحریم‌ها، کشور در تأمین آن با مشکل مواجه شد.

وی تصریح کرد: طراحی و ساخت داخل سیستم‌های تحریک استاتیک نخستین بار توسط پژوهشگاه نیرو به سفارش شرکت مپنا در سال ۸۸ برای واحدهای بخار ۱۶۰ مگاواتی آغاز شد، که در حال حاضر اولین نمونه آن در نیروگاه پرند نصب شده است. پروژه حاضر که ساخت سیستم تحریک استاتیک برای واحدهای برقابی می‌باشد از سال ۹۳ آغاز شده که هم اکنون در حال اجراست. محصول این پروژه طبق برنامه قرار است تا پایان سال جاری در نیروگاه لوارک به بهره‌برداری برسد.

مدیر پروژه سیستم تحریک استاتیک ژنراتور سنکرون برای نیروگاه برقابی به مزیت‌های این طرح اشاره کرد و گفت: سیستم تحریک استاتیک به علت این‌که هیچ عنصر دواری در ساختمان آن به‌کار گرفته نشده است، لذا هم از نظر دینامیک و سرعت عمل و هم از نظر نیاز کم‌تر به سرویس و نگهداری، دارای مزیت می‌باشد. هم پروژه قبلی و هم پروژه حاضر هر دو با اتکای کامل بر توان داخلی اجرا شده است و در هر دو پروژه دانش فنی کاملاً بومی تدوین گردیده است.

وی در خصوص دانش فنی اضافه کرد: کشورهای اروپایی سال‌های متمادی محصولات خود را به ما می‌فروختند و حاضر نبودند که دانش فنی آن را در اختیار ما بگذارند. ما این دستگاه را خودمان در داخل سعی کردیم با الگو‌برداری از نمونه‌های اروپایی توسعه و تکمیل نماییم.

عارضی گفت: در حال حاضر در این طرح که مراحل تحقیقاتی خود را می‌گذراند تقریباً ۲۰ نفر اعم از پرسنل مستقیم پژوهشگاه و پرسنل پیمانکار فعالیت می‌کنند. به‌طور یقین در فاز بعدی که فاز تولید انبوه می‌باشد زمینه اشتغال بیش‌تری فراهم خواهد شد.

وی ادامه داد: پژوهشگاه نیرو کار تولید انبوه را انجام نمی‌دهد، مسلماً با واگذاری دانش فنی به بخش خصوصی افراد بیش‌تری مشغول به‌کار خواهند شد.

 

عارضی در پایان به میزان سرمایه‌گذاری انجام شده اشاره کرد و گفت: پژوهشگاه نیرو به‌صورت پیمانی پروژه را به انجام رسانده است یعنی تأمین هزینه‌ها توسط شرکت آب نیرو انجام شده است. میزان سرمایه‌گذاری انجام شده حدود یک میلیارد تومان و قیمت تمام شده محصول حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون تومان است در حالی که قیمت مشابه خارجی آن بیش از یک میلیارد تومان یعنی حداقل ۴ برابر قیمت نمونه داخلی است.