درآمد مردم با هزینه‌هایشان همخوانی ندارد

عضو اتاق بازرگانی درآمد مردم با هزینه‌هایشان همخوانی ندارد آل‌اسحاق، عضو اتاق بازرگانی گفت: شاید گران شدن کالاهای اساسی تأثیر چندانی بر روی زندگی طبقه مرفه‌ نداشته باشد اما سفره خانواده‌های متوسط به پایین را کوچک‌تر کرده است. یحیی آل‌اسحاق، در گفت‌وگو با نسیم‌آنلاین در رابطه با گران شدن کالاهای اساسی و کاهش قدرت خرید […]

عضو اتاق بازرگانی

درآمد مردم با هزینه‌هایشان همخوانی ندارد

آل‌اسحاق، عضو اتاق بازرگانی گفت: شاید گران شدن کالاهای اساسی تأثیر چندانی بر روی زندگی طبقه مرفه‌ نداشته باشد اما سفره خانواده‌های متوسط به پایین را کوچک‌تر کرده است.

یحیی آل‌اسحاق، در گفت‌وگو با نسیم‌آنلاین در رابطه با گران شدن کالاهای اساسی و کاهش قدرت خرید مردم بیان‌ کرد: طبقات متوسط به پایین جامعه بالای ۵۰ درصد از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند و این‌‌ها از نظر درآمد و کیفیت زندگی متوسط به پایین هستند و از آن‌سو ۷۵ درصد هزینه‌های این خانواده‌ها در ۵ مقوله قرار دارد.

وی افزود: این ۵ رشته شامل معیشت ‌و خوراک، مسکن، پوشاک، بهداشت ‌و آموزش است و در این میان خوراک و کالاهای اساسی در مهم‌ترین رده اهمیت برای هر خانواده قرار دارد. متأسفانه علی‌رغم این‌که دولت توانسته تورم را کنترل کند و از دو رقمی به یک رقمی آن را تبدیل کند و این موضوع در کلان اقتصاد نیز درست است، اما به گفته خود بانک مرکزی کالاهای اساسی که هزینه عمده زندگی مردم است، افزایش ۴۸ درصدی داشته است.

آل‌اسحاق گفت: شاید گران شدن کالاهای اساسی تأثیر چندانی بر روی زندگی طبقه مرفه‌تر جامعه نداشته اما سفره خانواده‌های متوسط به پایین جامعه را کوچک‌تر کرده است مسکن نیز به همین ترتیب. شاید مسکن تغییر چندانی نکرده باشد اما اجاره‌های آن بالاتر رفته است.

وی اظهار‌ کرد: در حقیقت وضعیت این طبقه جامعه به گونه‌ای شده که درآمدهایشان با هزینه‌هایشان همخوانی ندارد یعنی نمی‌توانند زندگی خود را به راحتی بچرخانند از آن طرف بیش‌ترین بیکاری‌ها نیز مربوط به این خانواده‌هاست و این موضوع نیز مشکلات را بیش‌تر می‌کند.

این عضو اتاق بازرگانی تأکید کرد: در دوران جنگ با این که مشکلات فراوانی داشتیم اما همت دولت این بود که این کالاهای اساسی را به هر قیمت شده است هم از لحاظ میزان به وفور و هم از لحاظ قیمت کنترل شده باشد.

 

آل‌اسحاق در پایان گفت: الان که طبق گزارش بانک مرکزی ۴۸ درصد برخی از کالاهای اساسی گران شده است، دولت باید دقت کند که این طبقه متوسط با توجه به درآمدهای کم خود بتوانند این کالاهای اساسی را تهیه کنند؛ زیرا ‌مردم برای تهیه کالاهای اساسی در فشار هستند و سابقه کار دولت‌های قبل نیز نشان می‌دهد که تمامی آنها بر روی این موضوع حساس بودند و اجازه نمی‌دادند که یک دفعه برنج به کیلویی ۱۳، ۱۴ هزار تومان برسد.