جهانگیری تورم در آذرماه به ۷٫۲ درصد رسید معاون اول رییسجمهوری، عملکرد اقتصادی دولت یازدهم را با توجه به رشد ۷٫۴ درصدی در ۶ ماه اول سال ۹۵امیدوارکننده دانست و گفت: متأسفانه پیشرفت کشور عدهای را آزار میدهد و دستاوردهای کشور را کوچک میپندارند. به گزارش ایرنا، اسحاق جهانگیری در نشست ارایه گزارش عملکرد پروژههای […]
جهانگیری
تورم در آذرماه به ۷٫۲ درصد رسید
معاون اول رییسجمهوری، عملکرد اقتصادی دولت یازدهم را با توجه به رشد ۷٫۴ درصدی در ۶ ماه اول سال ۹۵امیدوارکننده دانست و گفت: متأسفانه پیشرفت کشور عدهای را آزار میدهد و دستاوردهای کشور را کوچک میپندارند.
به گزارش ایرنا، اسحاق جهانگیری در نشست ارایه گزارش عملکرد پروژههای اقتصاد مقاومتی وزارت صنعت، معدن و تجارت که در این وزارتخانه برگزار شد، افزود: ما باید تمام تلاشمان برای ایران اسلامی باشد چرا که در نهایت این کشور است که خواهد ماند.
وی ادامه داد: افرادی با شعارهایشان کشور را به آن وضعیت سیاسی، اقتصادی و بینالمللی رساندند و تمام نیروهای انقلاب را به جان هم انداختند اما اکنون عدهای آمدهاند که امید را به کشور آورده و مردم به آینده کشور امیدوار شدند.
معاون اول رییسجمهوری اظهار داشت: تا شاخصی در کشور گفته میشود که مثلاً کشور در ۶ ماه اول ۷٫۴ رشد داشته است، آقایی که معنی رشد را نمیداند میگوید چرا در مقابل رشد فلان کشور ما این رشد را داشته ایم؟ باید به این افراد بگوییم برادر عزیز از این گفتهها چه چیزی حاصل شما میشود که دستاورد کشور را چنین کوچک جلوه میدهید؟
جهانگیری گفت: مگر رهبری نفرمودند به آمار رسمی کشور ایراد نگیرید، بنده و رییسجمهوری اصلاً اطلاع نداریم چه کسی این آمارها را تهیه میکند، این آمارها توسط دستگاههای رسمی کشور مشخص شده است.
وی افزود: مرکز آمار کشور رشد اقتصادی بدون نفت کشور را ۴٫۳ اعلام کرده، در منطقه کدام کشور چنین رشدی را داشته است و در بخش صنعت وقتی رشد بالای ۴ درصد و در بخش کشاورزی رشد بالای ۵ درصد از سوی مراکز رسمی آمار اعلام شده باید این اقدامات انسان را خوشحال کند که با گذر از رکود بیسابقهای که کشور از آن رنج میبرد، رشد حاصل شده است.
تورم آذرماه امسال به ۷٫۲ درصد رسید
معاون اول رییسجمهوری گفت: امسال تورم به ۷٫۲ درصد در آذر ماه و رشد اقتصادی ۶٫۴ درصد رسیده و ۷۰۰ هزار شغل ایجاد شده است اما عدهای میگویند در جیب مردم تأثیر نداشته است.
جهانگیری با ذکر خاطرهای افزود: کشوری که به ته دره برده شده، حال چند پله بالاتر آمده و هنوز ته دره است، اتفاقی که در تورم سال ۹۱ و ۹۲ انجام شد و رکود حاصل از آن درآمد سرانه مردم را به قدری کاهش داد که دولت هر چه تلاش میکند، تاکنون نتوانسته آنچنان که باید جبران نماید.
وی اضافه کرد: امروز عدهای آمدهاند کشور را به ثبات برسانند و در مقابل، عدهای تمام هدف خود را قراردادهاند که چطور میتوان امید مردم را گرفت. امید مردم بزرگترین سرمایه کشور است و اگر ناامید شوند، ممکن است دست به هر اقدامی بزنند، امید مردم باعث همراهی با سیاستها میشود که برخی این نقطه را نشانه رفتهاند.
معاون اول رییسجمهوری ادامه داد: از این موضوع گلهمند هستیم؛ برخی رسانههایی که از پول بیتالمال استفاده میکنند طی روزهای اخیر تیترهایی زدند که اگر قرار بود مجموعه بیرون از کشور مردم را نسبت به آینده نظام مأیوس کنند، این چنین نمیتوانستند عمل کنند؛ حتی اگر این رسانهها به انتخابات هم فکر میکنند به مصلحت گروهی و شخصی نیست که این اقدامات را انجام دهند.
جهانگیری با بیان اینکه خوشبختانه مردم متوجه همه امور هستند، گفت: بهعنوان دولت باید به صورت جدی حرکت دقیقی که سیاستگذاری کردهایم در چارچوب سیاستهای اقتصاد مقاومتی به پیش ببریم.
پرداخت تسهیلات بانکی به بیش از ۱۹ هزار واحد صنعتی
جهانگیری ادامه داد: توجه به ۷ هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی واقعاً تدبیر دقیقی بود که دولت در ابتدای سال جاری بر روی واحدهای کوچک و متوسط تمرکز کرد و ارایه تسهیلات به واحدهای متوقف شده سبب راه افتادن آنها شد. البته برخی تردید داشتند که پولی هزینه شود و تولیدی از آن خارج نشود و منابع جدید از بین برود.
وی اضافه کرد: موضعگیری وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص نحوه پرداخت تسهیلات توسط بانکها به پروژهها قابل توجه بود و بیش از ۱۹ هزار واحد موفق شدند از منابع بانکی تسهیلات دریافت کنند و وارد چرخه تولید شوند. از سوی دیگر نظارت این وزارتخانه به نحوه استفاده از تسهیلات ارایه شده به واحدها نیز قابل تقدیر است.
از نحوه اجرای بسته حمایت از صادرات غیرنفتی راضی نیستم
معاون اول رییسجمهوری همچنین با بیان اینکه از نحوه اجرای بسته حمایت از صادرات غیرنفتی راضی نیستم، گفت: وزرای صنعت، معدن و تجارت و اقتصادی و دارایی باید وقت بگذارند و دستگاههایی را که در این زمینه به تعهدات خود عمل نکردهاند به مردم معرفی کنند.
جهانگیری افزود: قرار نیست میزی اشغال شود و در آخر بگوید نشد. این دفعه این چنین نخواهد بود و باید دستگاهی که در راستای اقتصاد مقاومتی فعال بوده تشویق و دستگاهی که فعالیتی نداشته، معرفی شوند.
وی به گزارش ۹ ماهه گمرک کشور و رشد ۳۲ درصدی وزنی صادرات اشاره کرده و گفت: اقدام خوبی در این بخش انجام شده است و باید با همین نیت تا آخر سال حرکت کرد و امیدوارم به هدف قابلتوجهی دست یابیم.
معاون اول رییسجمهوری در بخش مدیریت واردات گفت: کشور وارد تراز قیمت تجاری شده و باید کاری کنیم که اقتصاد کشور بدون نفت تنظیم شود، البته از سال گذشته تراز تجاری کشور مثبت بوده است و دولت تلاش کرده وابستگی بودجه به نفت کاهش دهد.
جهانگیری خاطر نشان کرد: هرچند ممکن است در این حالت کالاهای واسطهای و سرمایهای بیشتر وارد کشور شود ولی انتظار داریم بر واردات کشور نظارت بیشتری صورت گیرد و باید جلوی ورود کالاهای قاچاق گرفته شود که در سالهای گذشته اقدامات قابل توجهی در این زمینه صورت گرفته است.
وی تصریح کرد: در بخش واردات باید به گونهای ساماندهی شود که با سیاستگذاری تراز تجاری کشور همواره مثبت باقی بماند.
معاوناول رییسجمهوری همچنین با پنج هزار و۴۰۰ طرح با پیشرفت فیزیکی ۶۰ درصد اشاره کرد و گفت: این طرحها باید تا پایان سال جاری تکمیل شود و براساس گزارش اعلامی نسبت به ۹ ماهه سال جاری بیش از ۹۷ درصد این طرحها با اعتباری بالغ بر ۱۷ هزار میلیارد تومان تکمیل شده است که الباقی تا پایان سال تکمیل شود.
جهانگیری به اجرای ۳۳ طرح بزرگ صنعتی در کشور اشاره کرد و افزود: تاکنون از این میزان ۱۸ طرح از جمله پروژههای فولاد هرمزگان و چهارمحالوبختیاری به بهرهبرداری رسیده است و با تلاش و پیگیری مابقی طرحها نیز تکمیل شود.
وی همچنین به مشکلات نظام بانکی اشاره کرد و گفت: به رغم مشکلاتی که نظام بانکی کشور از جمله بدهی دولت و معوقات خود بانکها روبهرو هستند در ۸ ماهه سال جاری ۳۲۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات به طرحها ارایه شده است که در بخش صنعت و معدن ۸۴ درصد تسهیلات مربوط به سرمایه در گردش بوده است.
معاون اول رییسجمهوری در بخش معدن اظهار داشت: البته رشد ۶ ماهه در بخش معدن منفی۰٫۹ بوده که مناسب نیست و میتوان در ۶ ماهه دوم جبران کرد. هرچند معدن در شاخص مرکز آمار در مرحله فرآوری اولیه دیده میشود.
جهانگیری به بخش ساختمان نیز اشاره کرد و گفت: این بخش را آن طور که باید نتوانستیم فعال کنیم و بخشهایی از واحدهای صنعتی مرتبط با ساختمان دارای مشکل هستند. البته برخی تلاش کردند تا با صادرات مشکلات را جبران کنند، ولی وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان برنامه وبودجه و راه و شهرسازی برای فعال کردن بخش ساختمان باید کار ویژهای را انجام دهند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.