تصویب طرح‌های دولت الکترونیک در صورت تأیید مشاورین دارای مجوز سازمان مدیریت

    معاون سازمان فن‌آوری اطلاعات از ابلاغ فهرست خدمات دولت الکترونیک به ۲۶ دستگاه اجرایی خبر داد و گفت: این دستگاه‌ها می‌توانند از مشارکت بخش خصوصی در ارایه این خدمات استفاده کنند. رضا باقری اصل در گفت‌و‌گو با مهر، با اشاره به برنامه‌های در دست اقدام برای اجرای نسل سوم دولت الکترونیک در ایران […]

 

 

معاون سازمان فن‌آوری اطلاعات از ابلاغ فهرست خدمات دولت الکترونیک به ۲۶ دستگاه اجرایی خبر داد و گفت: این دستگاه‌ها می‌توانند از مشارکت بخش خصوصی در ارایه این خدمات استفاده کنند.

رضا باقری اصل در گفت‌و‌گو با مهر، با اشاره به برنامه‌های در دست اقدام برای اجرای نسل سوم دولت الکترونیک در ایران اظهار داشت: در عملیاتی کردن پروژه دولت الکترونیک در کشور، نحوه حضور و میزان مداخله دولت در خدماتی که مردم در امور مختلف به آن‌ها نیازمندند، باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان این‌که در اجرای نسل سوم دولت الکترونیک، باید مفهوم چابک‌سازی مورد توجه قرار گیرد، ادامه داد: با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و سپردن امور به این بخش، می‌توان به دولت در اجرای خدمات الکترونیکی کمک کرد.

باقری اصل با اشاره به دستورالعمل جلسه ۱۱ کمیسیون توسعه دولت الکترونیک که اجازه مشارکت بخش دولتی با خصوصی (یا مشارکت دولت با بخش خصوصی و تعاونی) و اجازه سرمایه‌گذاری و کار توسط بخش خصوصی را می‌دهد تأکید کرد: حاصل این مشارکت، کاهش مداخله و حضور دولت در اقتصاد است. ضمن این‌که بهره‌وری بخش خصوصی را افزایش می‌دهد و با هزینه کم‌تر، بهترین کار را ارایه می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: در این راستا، طبق آیین‌نامه توسعه و گسترش کاربری فن‌آوری اطلاعات مصوب مهرماه سال ۹۴ توسط هیأت وزیران و بنا بر دستورالعمل جدید مبنی بر اجازه سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در خدمات دولت الکترونیک، مقرر شد دستگاه‌های اجرایی، برای خدماتی که شناسایی کرده‌اند برنامه ارایه دهند تا این برنامه‌ها در کمیسیون توسعه دولت الکترونیک به تصویب برسد.

دبیر کمیسیون توسعه دولت الکترونیک شورای عالی فن‌آوری اطلاعات، اضافه کرد: در این راستا خدمات ۶۷ دستگاه اجرایی عمده از میان حدود ۱۰۰ دستگاه اجرایی، نهایی شده و این خدمات، به حدود ۳۰ دستگاه اجرایی توسط کمیسیون دولت الکترونیک و سازمان مدیریت برنامه‌ریزی ابلاغ شده است که به تصویب سازمان مدیریت نیز رسیده است.

وی ادامه داد: از میان خدماتی که برای ۳۰ دستگاه حاکمیتی تعریف شده است، این مصوبه به ۲۶ دستگاه اجرایی ابلاغ شده است و این دستگاه‌ها می‌توانند با ارایه یک طرح تجاری (بیزینس مدل)، از کمیسیون توسعه دولت الکترونیک اجازه مشارکت با بخش خصوصی را اخذ کنند.

معاون دولت الکترونیک سازمان فن‌آوری اطلاعات با تأکید بر این‌که موضوع قابل مشارکت باید توسط کمیسیون توسعه دولت الکترونیک اعلام شود اضافه کرد: این کمیسیون آمادگی دارد که هر زمان که لازم باشد جلسه بگذارد و موضوع مشارکت را تصویب کند.

وی افزود: براین اساس، منتظر پیشنهاد دستگاه‌های اجرایی برای مشارکت با بخش خصوصی در اجرای خدمات دولت الکترونیک هستیم. در این زمینه بخش خصوصی هم باید پیشنهاد سرمایه‌گذاری خود را به دستگاه‌های دولتی ارایه دهد و از طریق دستگاه‌ها، این طرح در کمیسیون به تصویب برسد.

 باقری اصل تأیید طرح کسب و کار را از دیگر مراحل اجرای این مصوبه عنوان کرد و گفت: البته اگر این کسب و کار مورد تأیید یک مشاور دارای مجوز از سازمان مدیریت، باشد، کمیسیون توسعه دولت الکترونیک مداخله چندانی نخواهد داشت و به سرعت این طرح را به تصویب می‌رساند.

وی در مورد نحوه مشارکت و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در خدمات دولت الکترونیک و این‌که چه شرکت‌هایی می‌توانند در این طرح مشارکت کنند گفت: شرکت‌های خدمات مشاور، بخش خصوصی که توان مالی و تخصصی نظام مهندسی و استانداردهای نظام توسعه نرم افزار را داشته باشد منعی برای مشارکت در این طرح را نخواهد داشت.

وی تأکید کرد: البته این به شرطی است که بخش خصوصی، رتبه مورد نیاز از دبیرخانه شورای عالی انفورماتیک و سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور را داشته باشد.

معاون دولت الکترونیک سازمان فن‌آوری اطلاعات گفت: تعداد خدماتی که از این مسیر، امکان واگذاری و برونسپاری دارند را در یک لیست، شامل ۳۰ خدمت آماده ارایه کرده‌ایم که سرمایه‌گذاران می‌توانند آمادگی خود را برای مشارکت اعلام کنند.

وی درمورد زمان‌بندی پروژه‌های توسعه دولت الکترونیک نهایی شده است تأکید کرد: برای این طرح، زیرساخت‌های مرتبط نیز از سوی سازمان فن‌آوری اطلاعات ایران تأمین شده است.

باقری اصل در مورد نحوه تنظیم قرارداد خدمات دولت الکترونیک میان دولت با بخش خصوصی گفت: فرایند قرارداد‌ها در ماده ۸ این مصوبه قید شده است و بر لزوم رعایت ضوابط مدنظر تأکید شده است. بر این اساس، دستگاه‌ها می‌توانند مبتنی بر این ماده، قرارداد خود را با بخش خصوصی تنظیم کنند و نیازی نیست که کمیسیون توسعه دولت الکترونیک، در آن قرارداد مداخله کند.

به گفته وی، دستگاه‌های اجرایی در این فاز امکان تعریف طرح مشارکت را برای ۲۶ خدمت خواهند داشت که طول زمان اجرای این پروژه‌ها بین ۳ تا ۶ ماه خواهد بود. در این طرح، دولت بدون ریالی هزینه کرد، امکان ارایه خدمات دولت الکترونیک را فراهم می‌کند. این طرح، نسل سوم دولت الکترونیک محسوب می‌شود و در همه جای دنیا مرسوم است.