تنگ سولک، پوشیده از سروهای تنومند و کهنسال

تنگ سولک، پوشیده از سروهای تنومند و کهنسال ناصربهزادفر- تنگ سولک در حدود ۴۵ کیلومتری غرب بهبهان ولی در استان کهگیلویه و بویراحمد واقع است. تنگ سولک در غرب تنگ بجک و در نزدیکی شهر لیکک قرار دارد که به لحاظ نزدیکی به محدوده شهرستان بهبهان، عموماً مورد استفاده مردم شهرستان بهبهان قرار می‌گیرد. نام […]

تنگ سولک، پوشیده از سروهای تنومند و کهنسال

ناصربهزادفر- تنگ سولک در حدود ۴۵ کیلومتری غرب بهبهان ولی در استان کهگیلویه و بویراحمد واقع است. تنگ سولک در غرب تنگ بجک و در نزدیکی شهر لیکک قرار دارد که به لحاظ نزدیکی به محدوده شهرستان بهبهان، عموماً مورد استفاده مردم شهرستان بهبهان قرار می‌گیرد. نام تنگ به جهت وجود شکاف عظیمی که در اثر عبور سیلاب‌ها از کوه پیدا شده است به آن اطلاق می‌شود و سولک هم گویا به‌خاطر درختان سروی است که در این تنگه روییده است. سروهای این تنگه همگی بلند، تنومند و کهنسال هستند چون مردم محلی به سرو، سول می‌گویند، این تنگه به نام تنگ به نام سولک معروف شده است. این تنگ، از تنگ‌های بسیار مهم، طویل و وسیع موجود در رشته کوه حاتم است که در انتها و از سمت غرب به تنگ مهم‌تری به نام ماغر متصل می‌شود.

تنگ سولک دارای طبیعتی بدیع و استثنایی و چشمه‌زار و جنگل‌های آن بیش‌تر بلوط و درختان زیبای زربین و دارای مناظر زیبای کوهستانی و صخره‌ای است.

غرب تنگ سولک از جمله مناطق پوشش درخت‌های زربین است که این منظره بسیار بدیع چشم هر بیننده‌ای را خیره می‌گردانند.

تعداد چند چشمه دائمی و چشمه فصلی در این منطقه وجود دارد که از میان این چشمه‌ها چشمه گوردک از آبدهی قابل توجهی برخوردار و ماوای بسیار حایز اهمیتی برای وحوش منطقه محسوب می‌شود.

وجود حیات‌وحش بسیار غنی از جمله کل، بز و پرندگانی چون کبک، تیهو، کبوتر جنگلی و چاهی و انواعی از کلاغ‌‌ها در این منطقه به‌صورت مشهود موجود است. از طرفی این منطقه از نقطه نظر پوشش گیاهی دارای گیاهان دارویی و خوراکی و زینتی حایز اهمیتی از قبیل بن‌سرخ، حلپه، تره، کارده، بومادران، پشموک، کنگر، گل لاله سرنگون و آویشن جنگل‌های پرپشتی از بلوط و سایر گونه‌های متفاوت این محدوده را در برگرفته است.

مسیر دسترسی

تنگ سروک در ۱۲ کیلومتری ضلع شمال‌شرقی شهر لیکک- مرکز شهرستان بهمئی -واقع شده است. یک جاده خاکی ماشین رو به‌طول تقریبی ۴ تا ۵٫۵ کیلومتر تا محل روستای آبدولی در قلب تنگ سولک ادامه دارد.

منابع:

کویر‌ها و بیابان‌های ایران

همشهری آنلاین

 

سایت خبری آوای ماغر