عده‌ای سرمایه‌دار سودجو بازار حبوبات را به هم ریختند

عضو هیأت مدیره اتحادیه بنکداران عده‌ای سرمایه‌دار سودجو بازار حبوبات را به هم ریختند حسنی گفت: فاصله موجود میان نرخ ارز مبادله‌ای با بازار آزاد باعث شد نه تنها قیمت حبوبات بلکه قیمت بسیاری از کالا‌ها در ماه‌های اخیر افزایش یابد که یکی از دلایل عمده افزایش قیمت حبوبات نیز همین موضوع است. به گزارش […]

عضو هیأت مدیره اتحادیه بنکداران

عده‌ای سرمایه‌دار سودجو بازار حبوبات را به هم ریختند

حسنی گفت: فاصله موجود میان نرخ ارز مبادله‌ای با بازار آزاد باعث شد نه تنها قیمت حبوبات بلکه قیمت بسیاری از کالا‌ها در ماه‌های اخیر افزایش یابد که یکی از دلایل عمده افزایش قیمت حبوبات نیز همین موضوع است.

به گزارش ‌نسیم‌آنلاین، تورم تک رقمی و رشد اقتصادی ۷٫۴ درصدی آماری است که براساس آن رییس‌جمهور و برخی از مردان اصلی کابینه با یادآوری این آمار در ۳٫۵ سال گذشته بار‌ها مردم را به شکرگزاری این نعمت فراخوانده‌اند. آماری که روی کاغذ امیدبخش و دلگرم کننده اما در کوچه و بازار، از دید مصرف کننده و فروشنده، خریدار و مشتری در بد‌ترین دوران کشور در طول ۴ دهه اخیر قرار گرفته است. از رکود عمیقی که گویا قصد ر‌ها کردن اقتصاد ایران را ندارد تا قیمت کالاهای مصرفی و مواد غذایی مردم که به رغم روند نزولی تورم با شتاب در حال افزایش است. از حبوبات کیلویی ۱۱ هزار تومان و برنج کیلویی ۱۵ هزار تومان تا کمبود و گرانی گوشت گوسفندی.

در هفته‌های اخیر، افزایش نوسانات ارزی و حذف استفاده از ارز مبادلاتی برای واردات حبوبات بازار این محصول را با چالشی جدی مواجه کرد به‌طوری‌که قیمت برخی از این حبوبات بدون هیچ دلیل قانع کننده و ویژگی‌های زمانی به یک‌باره و در طی چند هفته گاهی تا بیش از ۳۰ درصد افزایش قیمت داشت.

در این زمینه، پایگاه خبری ‌قدس‌آنلاین در گفت‌وگویی با قاسمعلی‌حسنی، عضو هیأت مدیره اتحادیه بنکداران مواد غذایی به بررسی این موضوع و دلایل افزایش قیمت کالاهای خوراکی از جمله برنج و حبوبات پرداخته است.

این فعال صنفی با اشاره به عوامل موجود در افزایش قیمت حبوبات اظهار ‌کرد: طبیعتاً یکی از دلایل عمده افزایش قیمت این محصولات نوسانات نرخ ارز و واردات حبوبات با نرخ ارز بازار آزاد به جای ارز مبادله‌ای است.

وی در ادامه افزود: در حال حاضر حدود یک ماه است که ارز مبادله‌ای از مبادلات تجاری و واردات حبوبات حذف و تمام این واردات با نرخ ارز در بازار آزاد انجام می‌شود.

حسنی با اذعان به وجود عده‌ای سرمایه‌دار سودجو در بازار مواد غذایی خاطرنشان ‌کرد: در یک‌سال اخیر عده‌ای از افراد سودجو که بازار مناسبی برای سوداگری‌های خود نیافته‌اند وارد بازار مواد غذایی شده و با خرید کالاهای کشاورزی و مواد خوراکی ‌به دنبال افزایش سود خود از فروش آن اقلام از طریق احتکار و بر هم زدن عرضه و تقاضا هستند.

عضو هیأت مدیره اتحادیه بنکداران مواد غذایی با اشاره به واردات برخی از اقلام حبوبات به کشور تصریح ‌کرد: واردات عدس از کانادا، نخود از استرالیا و لوبیا از چین و اتیوپی از عمده‌‌ترین اقلام وارداتی حبوبات به کشور است که البته در تمام این اقلام علاوه بر واردات تولید داخل نیز وجود دارد.

حسنی با رد هرگونه کاهش تولید یا عرضه حبوبات در ماه‌های اخیر گفت: در طول هفته‌های اخیر میزان عرضه ما کاهشی نداشته و صرفاً نوسانات ارزی در کنار سودجویی‌های موجود عامل اصلی این افزایش قیمت‌ها محسوب می‌شود.

وی با روانی خواندن بخشی از افزایش قیمت‌ها اظهار کرد: فاصله موجود میان نرخ ارز مبادله‌ای با بازار آزاد باعث شد نه تنها قیمت حبوبات بلکه قیمت بسیاری از کالا‌ها در ماه‌های اخیر افزایش یابد که یکی از دلایل عمده افزایش قیمت حبوبات نیز همین موضوع است.

رییس سابق اتحادیه بنکداران مواد غذایی با اشاره به افزایش قیمت برنج در بازارهای داخلی خاطرنشان ‌کرد: در ماه‌های گذشته به واسطه حمایت از تولید داخلی واردات این محصول به مدت ۴ ماه تعطیل بود که به نظر می‌رسد با بازگشایی واردات برنج در روزهای اخیر قیمت این محصول در هفته‌های آینده تا حدودی تعدیل شود.

حسنی درباره دلایل افزایش قیمت برنج ایرانی در بازار تصریح‌ کرد: در حال حاضر بهترین و با کیفیت‌‌ترین برنج ایرانی در بنکداری‌ها ۱۲۵۰۰ به فروش می‌رسد که واحدهای خرده فروش در نهایت می‌تواند ۱۲ درصد بر قیمت آن اضافه کنند.

وی در ادامه اظهار ‌کرد: بهترین و با کیفیت‌‌ترین برنج ایرانی در خرده‌فروشی‌‌ها در نهایت باید ۱۴ هزار تومان به فروش برسد بنابراین فروش هر برنجی بیش‌تر از ۱۴ هزار تومان در سطح شهر غیرقانونی است.

 

حسنی در خاتمه درباره نظارت بر گران‌فروشی‌های موجود خاطرنشان‌ کرد: در این زمینه باید فاکتورهای دریافتی از بنکداران ملاک عمل باشد که در صورت تخلف واحدهای صنفی نظارت بر این موضوع برعهده سازمان‌های نظارتی مانند تعزیزات، بازرسی و اصناف خواهد بود.