رشد اقتصادی منجر به اشتغالزایی نشده است رییس کمیسیون رقابت، خصوصیسازی و سلامت اداری اتاق بازرگانی ایران به ارزیابی رشد اقتصادی ۷٫۴ درصدی طی ۶ ماه نخست پرداخت و تصریح کرد که این رشد اقتصادی حاصل از تولید ثروت توسط کارآفرینان بخش خصوصی نبوده است و برای همین این رشد به اشتغالزایی منجر نشده است. […]
رشد اقتصادی منجر به اشتغالزایی نشده است
رییس کمیسیون رقابت، خصوصیسازی و سلامت اداری اتاق بازرگانی ایران به ارزیابی رشد اقتصادی ۷٫۴ درصدی طی ۶ ماه نخست پرداخت و تصریح کرد که این رشد اقتصادی حاصل از تولید ثروت توسط کارآفرینان بخش خصوصی نبوده است و برای همین این رشد به اشتغالزایی منجر نشده است.
به گزارش ایسنا یلدا راهدار گفت: رشد اقتصادی ۷.۴ درصدی حاصل از فروش نفت است، نه نتیجه تولید ثروت توسط بخش خصوصی؛ بنابراین بعضی انتظارت محقق از رشد اقتصادی بالا میرود برای اقتصاد به دست نمیآید.
وی ادامه داد: چنین رشد اقتصادی نشاندهنده چرخش اقتصادی نیست و از سوی دیگر این رشد الزاماً منجر به ایجاد اشتغال نمیشود. امروز یکی از بزرگترین معضلاتی که با آن مواجه هستیم معضل بیکاری است و مردم این سؤال را دارند که چرا با وجود این رشد اقتصادی هنوز بیکاری بالاست.
رییس کمیسیون خصوصیسازی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: امروز برخی اقتصاددانها اعتقاد دارند که رشد اقتصادی صرفاً به ایجاد اشتغال منجر نمیشود. این اشتباه در سالهای گذشته در کشور ما وجود داشت که اگر رشد اقتصادی عدد قابل توجهی باشد بیکاری و رکود از بین میرود و رونق اقتصادی اتفاق میافتد اما اینگونه نشده است.
وی به انتقاد از رشد بیرویه بنگاههای کوچک و متوسط در سالهای گذشته پرداخت و گفت: مشکل اصلی این است که به قدری در سالهای گذشته به ویژه در دو دولت نهم و دهم، بنگاههای کوچک و متوسط به لحاظ کمی رشد پیدا کرد و فقط تعدادشان بالا رفتند اما توسعه پیدا نکردند و توانمندسازی نشدند و در نتیجه تعداد بسیار زیاد بنگاههای خرد و کوچک ناتوان به وجود آمدند.
راهدار عنوان کرد: عملاً وقتی پول زیادی برای ایجاد این بنگاهها تزریق شد این بنگاهها راکد شدند و امروز وقتی به شهرکهای صنعتی مراجعه میکنیم میبینیم که بسیاری از واحد تعطیل یا نیمهفعال هستند. متأسفانه این فکر وجود داشت که هر فردی با یک دوره آموزشی میتواند به کارآفرین تبدیل شود و بعد هم با گرفتن وام یک واحد کوچک صنعتی، معدنی یا کشاورزی را راهاندازی کند درصورتی که آن فرد اصلا تفکر کارآفرینی نداشته باشد.
وی اضافه کرد: به همین دلیل امروز ما با بنگاههای ورشکسته و افراد بدهکاری مواجه هستیم که نمیتوانند مالیاتشان را پرداخت کنند و مالیاتشان را بدهند یا مواد اولیهشان را تأمین کنند. این توزیع پول برای ایجاد تعداد بنگاههای کوچک و متوسط اشتباه بود هر چند وجود بنگاههای کوچک و متوسط برای اقتصاد مثبت است اما نه به شکلی که باعث رکود عمیق شود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.