رییسجمهوری مسأله نظارت و بازرسی را در نظام جمهوری اسلامی ایران دارای اهمیت ویژهای دانست و گفت: اساساً اگر هرگونه اختیار و قدرت در یک نظام، توأم با نوعی بازرسی و نظارت نباشد، احتمال انحراف و فساد در آن بسیار زیاد است.به گزارش ایرنا، حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی دیروز چهارشنبه در نشست […]
رییسجمهوری مسأله نظارت و بازرسی را در نظام جمهوری اسلامی ایران دارای اهمیت ویژهای دانست و گفت: اساساً اگر هرگونه اختیار و قدرت در یک نظام، توأم با نوعی بازرسی و نظارت نباشد، احتمال انحراف و فساد در آن بسیار زیاد است.به گزارش ایرنا، حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی دیروز چهارشنبه در نشست تخصصی جامعه نظارت و بازرسی دولت که در محل سالن اجلاس سران تهران برگزار شد، این مطلب را بیان کرد.
وی افزود: گرچه در فرهنگ اسلام یک بخشی از کنترل قدرت، کنترل داخلی انسانهاست که به نام تقوی مینامیم. تقوی همان قدرت و توانی است در نهاد یک انسان که بشر را از انحراف و خطا باز میدارد.
رییسجمهوری ادامه داد: تقوی یعنی نگهدارنده؛ متقی کسی است که دارای توانمندی نفسانی و قدرتی در درون است که میتواند او را از انحراف و خطا بازدارد. در آیات قرآن مجید و روایات ما نیز بسیاری از عبادات و اعمال به دلیل تقویت قدرت واقعی تقوی در نهاد انسان بوده است.
روحانی گفت: خود وجدان انسان نیز بهعنوان محکمهای درون انسان است که یک نهاد بازرسی و محکمه درونی بشر است و نفس ملامتگر و وجدان انسانی که وقتی دچار خطا و انحراف میشود قبل از هر دستگاهی وجدان باطنی انسان او را به محاکمه میکشد و به راحتی او را محکوم میکند.
وی افزود: در کنار کنترل باطنی نیاز به کنترل مادی و ظاهری هم داریم تا کنترل باطنی را تقویت کند و دستگاههایی باید باشند که با نظارت ظاهری افراد را از خطا بازدارند و قوای باطنی افراد را تقویت کنند.
چگونه تخلف ۳ میلیارد دلاری با وجود دستگاههای نظارتی در دولت قبل شکل گرفت؟
رییسجمهوری با بیان اینکه نظارت به دو گونه است، گفت: یکی از نظارتها حرفهای است که توسط بازرسی ویژه دستگاههای مختلف صورت میگیرد و اگر میشد همه اسمها را تحت یک عنوان قرار میدادیم، مخصوصاً بخشهایی که مردم قادرند به آن مراجعه کنند کار را آسانتر میکرد.
روحانی ادامه داد: دستگاههای نظارتی فراوانی داریم و در قوه مجریه سازمان مدیریتی که امروز به سازمان برنامه و بودجه تبدیل شده و سازمان امور اداری و استخدامی جزو دستگاههای نظارتی در امور اداری، بودجهای و مالی هستند.
وی با بیان اینکه وزارت دادگستری یکی از دستگاههایی است که با ابزارهایی که در دستگاههای اجرایی دارد؛ نوعی نظارت را انجام میدهد، گفت: دستگاههایی از قبیل وزارت اطلاعات بر دستگاه اجرایی نوعی نظارت دارند علاوه بر اینکه هر ارگان و دستگاه اجرایی برای خود بازرسیهایی دارد و در رأس آن هم در دستگاه ریاست جمهوری دفتر بازرسی ویژه وجود دارد.
رییسجمهوری ادامه داد: در دستگاه قضایی هم دستگاههای نظارتی وجود دارد، از سازمان بازرسی گرفته تا دیوان عدالت اداری و بقیه دستگاههای قضایی؛ کلاً قوه قضاییه یک نوع نظارتی را بر امور در بخش اجرا و بخشهای دیگر برعهده دارد.
پیشنهاد داده بودم متهم نفتی در اختیار وزارت اطلاعات قرار گیرد اما عملی نشد
رییسجمهوری تصریحکرد: حال فردی اعدام شود، پولی که در اختیار آن آقا بود چه شد؟ چه کسانی مقصر بودند و نقش داشتند؟ من از آغاز این پرونده پیشنهاد کردم به جای اینکه این فرد مستقیم در اختیار دستگاه قضا قرار گیرد، در اختیار وزارت اطلاعات قرار گیرد تا اطلاعات این موضوع کاملاً شفاف شود بعد در اختیار دستگاه قضا قرار گیرد.
روحانی عنوانکرد: به هر دلیلی این نظر عملی نشد. خب انتظار مردم چیست؟ انتظار مردم این است که ماجرا برای مردم روشن شود. مردم سؤالاتی دارند. سؤال مردم باید پاسخ داده شود.
ترمیم سرمایه اجتماعی وظیفه مهم نظارت
رییس دولت تدبیر و امید گفت: میخواهم بگویم یکی از وظایف مهم نظارتها و بازرسیها ترمیم سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی است و در هر موضوعی اگر جرم و تخلف بزرگی رخ میدهد و مخصوصاً اگر مردم احساس کنند در آن تخلف، تنها تخلف یک فرد نبوده و تخلف یک مجموعه بوده است؛ باید مسأله برای مردم روشن و توضیح داده شود تا بتوانیم آن مشکلی که در اعتماد عمومی جامعه بهوجود آمده آن را ترمیم کنیم.
روحانی افزود: ما به دنبال نظارت برای چه کسی هستیم؟ قدم اول این است که با فرد مقصر و متخلف برخورد شود اما مهمتر از آن این است که در فرایند کار ببینیم قوانین و مقررات چه اشکالی داشته است و هر بازرسی مهمی در نهایت باید به یک پیشنهاد برای اصلاح فرایندها و رفع نقص رویهها و مقررات و یا حتی قوانین حاکم بر کشور منجر شود.
وی ادامه داد: البته در بازرسی نیاز به تخصصهای گوناگون داریم تا به نتیجه برسیم، بازرسی تنها بخش خصوصی نیست و بخش فنی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی آن هم مهم است. باید بتوانیم به نقایص رسیدگی و آن را رفع کنیم. اگر نقایص رفع نشود، نمیتوانیم به نقطهای برسیم که سلامت سیستم و اعتماد را تضمین کنیم.
در بازرسیها به حریم خصوصی افراد توجه شود
وی اضافهکرد: در بازرسی و بررسیها باید حریم خصوصی مردم را مورد توجه قرار دهیم و اگر به آن رسیدیم افشا نکنیم، ممکن است در بررسیها و یا شنود و یا نامههای شخصی افراد به نکتهای برخورد کنیم که جزو زندگی خصوصی فرد باشد، باید از افشای آن خودداری کنیم .
رییسجمهوری با بیان اینکه برخی اساساً ذهن بیماری دارند، گفت: اسرار مردم را دنبال نکنیم اما آنچه مربوط به مصالح جامعه و مردم است و اگر تخلفی واقع شده عادلانه و به دقت بررسی کنیم و برای ما فرقی نکند چه کسی است. برای ما تمام افراد از نظر قانون مساوی باشند .
**در مقابله با فساد کمربندها را محکم ببندیم
روحانی افزود: بسیار مهم است در شرایط امروز کشور که با مسأله فساد و مقابله با آن کمربندها را محکم ببندیم؛ چراکه اگر اقتصاد میخواهیم در کشور رشد و توسعه یابد و شاهد اجرای اقتصاد مقاومتی باشیم، یکی از شرایط آن نبود فساد است. با وجود فساد سرمایه و انسجام اجتماعی درست نمیشود و یکی از بزرگترین وظایف امروز، مبارزه با فساد است .
وی با بیان اینکه برای بازرسی، نظارت و مبارزه با فساد؛ بازرسیهای ویژه و دستگاههای خاص در قوا کافی نیست، اضافه کرد: ما نیازمند بازرسی و نظارت کامل و عمومی هستیم و آن نظارت مردم است؛ همه مردم باید به صحنه بیایند. مگر میشود مشکلی در جامعه در زمینه اقتصادی، سیاسی و مبارزه با فساد بدون حمایت مردم حل شود؟ پس همه مردم باید به صحنه بیایند .
۹دی برای دفاع از امامحسین(ع)، نظام و ولایت فقیه بود؛ استفاده جناحی نکنیم
روحانی به نامه روز گذشته یکی از هنرمندان در خصوص قبرخوابها اشاره کرد و گفت: شنیده بودیم که برخی به دلیل فقر و اعتیاد کارتنخواب هستند و یا زیرپلها میخوابند، حتی در کشورهای اروپایی نیز در ایستگاه مترو و زیرپلها افراد فقیر میخوابند اما قبر خواب کمتر شنیده بودیم که فقیری شب به دلیل فقر و بینوایی و برای اینکه از سرما نجات یابد؛ در قبر بخوابد.
وی افزود: چه کسی میتواند در جامعه بزرگی مثل ایران با این عظمت، فرهنگ و دین و عشق به خاندان رسالت بیتفاوت باشد؟ مردم هر زمان احساس کردند که به امام حسین(ع) توهینی شده در صحنه حاضر شدند و در ۹ دی، دیدیم چه کردند .
قبرخوابی بینوا برای دولت و مردم قابل تحمل نیست
رییس دولت تدبیر و امید با تأکید بر اینکه فرد برای اینکه شب را به صبح برساند در قبر بخوابد برای دولت و مردم قابل تحمل نیست، گفت: اما این مشکلات را چطور باید حل کنیم؟ برادران وخواهران همه باید یکپارچه شویم و مسایل جناحی و اختلافات دستبرداریم، مشکلات اساسی کشور را مدنظر قرار دهیم و با هم برای حل مشکلات قدمبرداریم .
روحانی افزود: در خصوص مشکل اجتماعی، فقر و محرومیت دولت و همه مسؤول هستند و در برابر فساد همه مسؤول هستیم و بزرگترین قدرت برای مقابله با فساد، نظارت عمومی است و اگر میخواهیم به رستگاری برسیم همه باید به صحنه بیایند .
مردم در زمینه حقوق شهروندی مطالبهگر شوند
رییسجمهوری تصریحکرد: قدرت مردم بالاتر از دادگاه، بازرسی، دیوانها و ارزیابیها است و همه مردم باید مطالبهگر باشند و اینکه در ۲۹ آذر منشور حقوق شهروندی را به مردم عرضه کردم، یک هدف داشت و آن اینکه ملت در زمینه حقوق شهروندی مطالبهگر شوند.
روحانی گفت: حداقل مردم از دولت، سایر قوا و از نیروهای امنیتی بخواهند؛ بنابراین حق مدار بودن، حق خواه بودن و حق جو بودن از وظایف همگان است و همه باید مطالبهگر باشند .
وی با بیان اینکه برخی از این اقدام خوشحال شدند و گفتند چرا دیر منتشر شد؟ گفت: دولت در ۱۰۰ روز اول این منشور را در سایت منتشر کرد و از مردم خواست به آن مراجعه کنند و نظر دهند؛ کمتر از ۲۴ ساعت یک میلیون نفر از آن بازدید کردند و در طول ۳ سال گذشته با استفاده از نظر حقوقدانان و صاحب نظران این منشور بازبینی و نهایی شد .
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.