۸۰ درصد اقتصاد ایران به ظرفیتها و مناسبات داخلی وابسته است یک نماینده پیشین مجلس گفت: ۸۰ درصد اقتصاد ایران به ظرفیتها و مناسبات داخلی وابسته است. به گزارش ایسنا، غلامرضامصباحیمقدم طی سخنانی در دومین نشست هماندیشی استادان دانشگاه پیام نور با موضوع «اقتصاد مقاومتی، الگوی اسلامی– ایرانی» اظهار کرد: در صورتی که ما اصول […]
۸۰ درصد اقتصاد ایران به ظرفیتها و مناسبات داخلی وابسته است
یک نماینده پیشین مجلس گفت: ۸۰ درصد اقتصاد ایران به ظرفیتها و مناسبات داخلی وابسته است.
به گزارش ایسنا، غلامرضامصباحیمقدم طی سخنانی در دومین نشست هماندیشی استادان دانشگاه پیام نور با موضوع «اقتصاد مقاومتی، الگوی اسلامی– ایرانی» اظهار کرد: در صورتی که ما اصول اقتصاد مقاومتی را سرلوحه کار خود قرار دهیم، میتوانیم ایران را به سطح ۱۰ کشور قدرتمند دنیا برسانیم.
وی مقاومت اقتصادی را متمایز از اقتصاد مقاومتی دانست و تأکید کرد: مقاومت اقتصادی تابآوری در برابر شوکهای اقتصادی است. اقتصاد مقاومتی علاوه بر لحاظ بحث مقاومت، حکایت از تدوین الگویی دارد که قدرت اقتصادی کشور را نیز به منصهظهور میرساند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این که جمهوری اسلامی ایران با وجود تحریمها و فشارهای قدرتهای جهانی پیشرفتهایی را به دست آورده که حتی برخی از کشورهای مورد حمایت غرب از آن بیبهره بودند، ادامه داد: واقعیتهای تاریخی از جمله برجام به ما اثبات کرده که قدرتهای جهانی تنها زمانی با ما پای میز مذاکره مینشینند که احساس کنند توان ضربه زدن به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را ندارند و از این طریق سعی در توقف پیشرفت کشور دارند.
وی مهمترین شاخص اقتصاد مقاومتی را درونزا بودن آن عنوان کرد و یادآور شد: ۸۰ درصد اقتصاد ایران به ظرفیتها و مناسبات داخلی وابسته است و تنها ۲۰ درصد از نیاز اقتصاد کشور برای بالندگی و شکوفایی به روابط و مناسبات بینالمللی بستگی دارد.
این نماینده پیشین مجلس خاطرنشان کرد: در صورتی که ما اصول اقتصاد مقاومتی را سرلوحه کار خود قرار دهیم و از ظرفیتهای داخلی کشور بهطور بهینه بهرهبرداری کنیم، میتوانیم طی دو تا ۳ دهه آینده نه تنها عقبماندگی خود را جبران کنیم، بلکه ایران را به سطح ۱۰ کشور قدرتمند دنیا برسانیم.
عضو جامعه روحانیت مبارز در ادامه ظرفیتهای اقتصادی کشور برای تحقق اقتصاد مقاومتی را نیروی انسانی، موقعیت جغرافیایی، منابع طبیعی و ظرفیتهای گردشگری برشمرد و افزود: ضریبهوشی ایرانیان بالاتر از متوسط جهانی است و پیشرفتهای کنونی ایران در زمینه انرژی هستهای، نانوتکنولوژی، بایوتکنولوژی و فناوری هوا و فضا تنها بخشی از ظرفیت نخبگی کشور است.
وی با اشاره به بیانات رهبری، ایران را از منظر منابع توأمان نفت و گاز دارای جایگاه نخست در دانست و گفت: این نکته حکایت از این دارد که در صورتی که چاههای نفت دنیا به اتمام رسد، کشور میتواند حتی بدون نفت صدها سال از نعمت گاز بهرهمند باشد، اما نحوه استفاده و بهرهبرداری از آن نیز مهم است.
مصباحیمقدم با تأکید بر این که کشور در منطقه نیمه خشک واقع شده است، بهرهبرداری از منابع آبی را نادرست عنوان و تصریح کرد: حدود ۹۰-۹۲ درصد منابع آبی در بخش کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرد که تنها ۳۰-۱۰ درصد بهرهوری دارد و در صورتی که بتوانیم این بهرهوری را به ۵۰ -۴۰ درصد رسانده و از روشهای آبیاری قطرهای و تحت فشار روی بیاوریم، رشد فزاینده اقتصادی را تجربه خواهیم کرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بر اصلاح الگوی مصرف نفت و گاز در حوزههای مصارف خانگی و صنعتی تأکید کرد و گفت: با فراهم کردن زیرساختهای مناسب میتوان تا افق ۱۴۰۴ ظرفیت گردشگری کشور را به ۲۰ میلیون نفر افزایش داد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.