صنایعی که با تغییرات آب و هوایی تهدید میشوند تغییر درجه حرارت کره زمین و افزایش سطح آزاد دریاها در نتیجه تغییرات وسیع شرایط آب و هوایی، تهدیدی برای اقتصاد جهانی به حساب میآید. به گزارش سیناپرس به عنوان نمونه هزینههای ایجاد زیرساختهای جهانی، تأمین عمومی مواد غذایی، بهداشت و افزایش تقاضا برای انرژی در […]
صنایعی که با تغییرات آب و هوایی تهدید میشوند
تغییر درجه حرارت کره زمین و افزایش سطح آزاد دریاها در نتیجه تغییرات وسیع شرایط آب و هوایی، تهدیدی برای اقتصاد جهانی به حساب میآید.
به گزارش سیناپرس به عنوان نمونه هزینههای ایجاد زیرساختهای جهانی، تأمین عمومی مواد غذایی، بهداشت و افزایش تقاضا برای انرژی در میان جمعیت جهان میتواند تحت تأثیر تغییرات آب و هوا قرار گیرد. حتی اگر انسانها قادر باشند با شرایط تغییر آب و هوا و همچنین افزایش سالیانه دو درجه سانتیگرادی آن مبارزه کنند باز هم مطمئناً ملتها و صنایع تأثیر زیادی از این تغییرات جوی میپذیرند.
در دهه گذشته بسیاری از فعالان عرصه آب و هوا تلاش کردهاند تا راهحلهایی برای کاهش درجه حرارت زمین بیابند. این اقدام از جمله کارهای پرخطر و پرهزینه است. بهتر است به جای تلاش برای کاهش درجه حرارت، برای حفظ این حالت و پیشگیری از بدتر شدن آن تلاش کرد.
صنایع خاص نیاز بسیار شدید به مدیریت ریسک در شرایط نامعلوم، حال حاضر و آینده، دارند. در اینجا به ۵ صنعتی که بیشتر از همه در معرض خطر هستند اشاره خواهد شد:
صنعت بیمه: طوفان و در ادامه آن سیل در سال ۲۰۱۲، در حدود ۷۰ میلیارد دلار به اقتصاد خسارت وارد کرده است. بخش اعظم این خسارت بر اثر سیل بوده که در حدود ۲۶ میلیارد آن را شرکتهای بیمه جبران کردهاند. بیمه سیل یکی از بیمههای خاص است که مشتریان آن محدود به صاحبان خانههایی میشود که خانههایشان از ارتفاع کمتری از سطح دریا قرار گرفته باشد و به دلیل گرانی، این بیمهها عمدتاً در لیست شرکتهای بیمه قرار نمیگیرند. علاوه بر این طبق گزارش Ceres در سال گذشته، در حدود یک سوم از ۱۱۶ میلیارد دلار خسارت در کل جهان که مربوط به بلایای طبیعی بوده است را بیمهها متحمل شدهاند.
صنعت اسکی: تغییرات جوی توانسته اثر خوبی بر روی بعضی از مناطق مانند ورمونت بگذارد به این صورت که در این مناطق مقدار بارش برف در فصل سرما افزایش یافته است. ولی در درازمدت با کوتاهتر شدن زمستان و گرمتر شدن زمین و تبدیل برف به باران دیگر خبری از ورزشهای زمستانی نخواهد بود و مطابق با پیشبینیها در سال ۲۱۰۰، دو سوم از پیستهای اسکی اروپا بسته و اسکی بازان مجبور به ترک اروپا خواهند شد. درحال حاضر ایالات متحده که بهطور میانگین از صنعت اسکی و اسنوموبیل ۱۲٫۲ میلیارد دلار سود میبرد بر اثر تغییرات جوی ۱ میلیارد دلار از سودش را از دست داده است.
صنعت ماهیگیری: هر اندازه که سطح آب دریاها بالا میرود، صنعت ماهیگیری سقوط میکند. در صورت حفظ این روند مطابق با پیشبینیها ماهیهایی که در آب سرد و آزاد رشد میکنند همانند سالمون و قزلآلا تا سال ۲۰۳۰، ۱۷ درصد از زیستگاهشان را از دست خواهند داد. که این میتواند ضرری مابین ۱٫۵ تا ۱۴ میلیارد دلار به صنعت شیلات وارد نماید.همچنین با اسیدی شدن آب اقیانوسها پیدا کردن صدف دریایی بیش از پیش سختتر خواهد شد.
صنعت آب آشامیدنی: به گفته گزارش جهانی IBIS صنعت آب آشامیدنی و بطریهای آب معدنی ارزشی بالغ بر ۲۴۷ میلیارد دلار را در اختیار دارد که کمبود آب آشامیدنی تهدیدی برای این صنعت به حساب خواهد آمد.
یکی از شرکتهای بزرگ تولیدکننده انواع نوشیدنیها در مورد تغییرات جوی اینگونه بیان میکند که با افزایش تغییرات آب و هوایی، بهدست آوردن مواد اولیه این شرکت با مشکل مواجه شده است. این مواد اولیه عبارتند از نیشکر، چغندر قند و آب .این شرکت در ماههای گذشته شاهد بسته شدن یکی از کارخانههای بزرگش در کشور هند به جرم استخراج بیش از حد آبهای زیرزمینی بوده است.
صنعت کشاورزی: با افزایش درجه حرارت کرهزمین، مناطق با بهره بری بسیار بالا تحت تأثیر قرار خواهند گرفت. همچنین ۳۰ درصد از جمعیت کره زمین که مشغول به کشاورزی هستند نیز تحت فشار قرار میگیرند. به عنوان مثال مرکز ایالت کالیفرنیا در خشکسالی امسال ضرر ۱٫۷ میلیارد دلاری را تجربه کرده است.
اگرچه گرما باعث میشود تا تعدادی از محصولات مانند گندم زودتر رشد کنند و اما چنین شرایطی برای بسیاری از محصولات اصلاً مناسب نیست و در نتیجه بازدهی جهانی محصولات کشاورزی کاهش مییابد. پیشبینی سازمان ملل متحد که در قالب گزارشی در سال ۲۰۱۴ منتشر شده است تأکید بر این دارد که قیمت محصولات کشاورزی تا سال ۲۰۵۰ در حدود ۸۴ درصد افزایش مییابد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.