صرفهجویی یک میلیارد متر مکعب گاز با تبدیل نیروگاه «توس» به سیکل ترکیبی شریفی گفت: با تبدیل نیروگاه توس به سیکل ترکیبی علاوه بر صرفهجویی در مصرف سوخت، ۴۸۰ مگاوات به ظرفیت تولید شبکه اضافه میشود. به گزارش ایلنا، شریفی مدیر پروژه طرح نیروگاه توس در نشست خبری در جمع خبرنگاران در تشریح پروه تبدیل […]
صرفهجویی یک میلیارد متر مکعب گاز با تبدیل نیروگاه «توس» به سیکل ترکیبی
شریفی گفت: با تبدیل نیروگاه توس به سیکل ترکیبی علاوه بر صرفهجویی در مصرف سوخت، ۴۸۰ مگاوات به ظرفیت تولید شبکه اضافه میشود.
به گزارش ایلنا، شریفی مدیر پروژه طرح نیروگاه توس در نشست خبری در جمع خبرنگاران در تشریح پروه تبدیل نیروگاه به سیکل ترکیبی گفت: بخش گازی نیروگاه توس در سال ۸۵ به بهرهبرداری رسید. قرار بود که بخش بخار نیروگاه با ظرفیت ۱۶۰ مگاوات و با سرمایهگذاری ۲۹۰ میلیون یورو با ظرفیت ۱۶۰ مگاوات به سیکل ترکیبی تبدیل شود که این پروژه از ابتدای سال جاری آغاز شد.
وی با اشاره به اینکه تبدیل نیروگاه گازی به سیکل ترکیبی جهش بزرگی برای افزایش راندمان است، افزود: تمام شرکتهای بزرگ توربینساز دنیا مثل زیمینس، GE و میتسوبیشی برای افزایش دو درصدی راندمان سرمایهگذاری بالایی میکنند اما کشور ما این ظرفیت را دارد که ۲۰ افزایش راندمان داشته باشیم.
شریفی با بیان اینکه برای سرمایهگذاری در بخش بخار ۴۰۲ میلیون یورو نیاز داریم، تصریحکرد: ما گازی را که از دوددکش هدر میرود از طریق سیکل ترکیبی تبدیل به انرژی میکنیم.
وی اظهارداشت: این پروژه با الحاقیهای در تبصره ۱۹ قانون بودجه سال ۹۲ جزو پروژههای اقتصاد مقاومتی استان قرار گرفت.
مدیر پروژه طرح نیروگاه توس بیانداشت: با تبدیل نیروگاه به سیکل ترکیبی ۵۰ درصد معادل ۴۸۰ مگاوات ۳ واحد گازی ۱۶۰ مگاواتی به ظرفیت تولید اضافه میشود که در صورت عدم تبدیل حدود یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون متر مکعب گاز و یا معادل آن گازوئیل نیاز داشتیم اما با این کار علاوه بر صرفهجویی در مصرف سوخت ۴۸۰ مگاوات به ظرفیت تولید شبکه اضافه میشود.
وی با بیان اینکه ما ۵۲۰ درجه سانتیگراد گاز خروجی از دودکش نیروگاهها را تبدیل به انرژی بخار میکنیم، ادامهداد: کاهش مصرف سوخت از جمله پروژههای زیستمحیطی سازمان ملل است که علاوه بر کاهش آلایندهها حدود ۴۰۰ میلیون یورو صرفهجویی سالانه خواهیم داشت.
شریفی با اشاره به اینکه برای ۵۰۰ نفر بهطور مستقیم اشتغالزایی خواهد شد، یادآور شد: بیش از ۹۵ درصد تجهیزاتی که قبلاً توسط زیمنس ساخته میشد، در داخل کشور و توسط گروه مپنا تولید میشود.
وی گفت: هر واحد گازی ۳۱۰ یورو پرکیلو وات، نیروگاه سیکل ترکیبی ۶۵۰ یورو پرکیلو وات و اگر بخش گازی موجود باشد؛ بخش بخار حدود ۸۵۰ یورو سرمایهگذاری نیاز دارد.
مدیر پروژه طرح نیروگاه توس اظهارداشت: ما در این پروژه از جدیدترین سیستم خنک کاری یعنی به جای آب تصفیه شده از پساب استفاده میکنیم و به این ترتیب گروه مپنا هزینه و حجم سرمایهگذاری بالاتری جهت صرفهجویی در مصرف آب متقبل شده است البته در تمام دنیا به خاطر محدودیت منابع آبی به این سمت میروند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.