معاون وزیر نیرو رگولاتوری صنعت برق راهاندازی میشود شورای اقتصاد دیگر تعرفههای برقی را تعیین نمیکند معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با بیان اینکه تشکیل رگولاتوری برق در مسیر طرح در کمیسیونهای دولت گفت: اساس تشکیل این نهاد رگولاتوری تعرفههای برق است و اگر نهاد تنظیم مقررات بخشی تشکیل شود موضوعات تعیین […]
معاون وزیر نیرو
رگولاتوری صنعت برق راهاندازی میشود
شورای اقتصاد دیگر تعرفههای برقی را تعیین نمیکند
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با بیان اینکه تشکیل رگولاتوری برق در مسیر طرح در کمیسیونهای دولت گفت: اساس تشکیل این نهاد رگولاتوری تعرفههای برق است و اگر نهاد تنظیم مقررات بخشی تشکیل شود موضوعات تعیین قیمت به سمت شورای اقتصاد نخواهد رفت.
هوشنگ فلاحتیان در گفتوگو با فارس با بیان اینکه تشکیل نهاد رگولاتوری صنعت برق در دولت از سوی شورای رقابت در چه وضعیتی قرار دارد، گفت: راهاندازی رگولاتوری صنعت برق از سوی شورای رقابت صحت ندارد بلکه تشکیل این نهاد بر اساس یک تکلیف قانونی و طبق اصل ۴۴ و همین طور بر اساس مصوبهای که در دولت یازدهم در اسفند سال ۹۲ صورت گرفت انجام میشود، آن زمان قرار بر این شد که یک رگولاتوری یا نهاد تنظیم مقررات داشته باشیم.
وی افزود: از یک سال پیش جلسات زیادی با شورای رقابت هماهنگ شد و در چارچوب و مصوبه پیشنهادی که لازم بود به دولت ارایه شود، کار انجام شد. آن جلسات مورد توافق شورای رقابت و وزارت نیرو قرار گرفت که پیشنویس مصوبه توسط شورای رقابت بر اساس مقررات و دولت تقدیم شد.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی ادامه داد: دولت هم در کمیسیونهای مربوطه این پیشنهاد را مورد بررسی قرار میدهد و اگر تصویب شود صنعت برق کشور دارای نهادی خواهد شد که اسم آن نهاد تنظیم مقررات بخشی صنعت برق خواهد بود.
*نهاد تنظیم مقررات بخشی صنعت برق سیاسی نخواهد بود
فلاحتیان گفت: این نهاد قرار است مستقل عمل کند، قرار نیست زیرنظر وزارت نیرو باشد و نهادی است که زیرنظر شورای رقابت اقدام خواهد کرد و کار آن هم تنظیم مقررات بخشی و ارتباطات فیمابین بخشهای تولید، انتقال و توزیع و قیمت و تعرفههای فروش برق خواهد بود که اطلاعات لازم به آن نهاد داده خواهد شد و آن نهاد نیز مثل سایر کشورها که دارای نهاد تنظیم مقررات بخشی هستند این اطلاعات را جمعآوری خواهند کرد و از این به بعد تصمیم میگیرند که این موارد در صنعت برق به چه شکل باشد.
وی افزود: اگر تشکیل این نهاد که براساس قانون است توسط دولت تصویب شود طبیعی است واحد مستقلی ایجاد خواهد شد که ترکیبی دارد که از تمام دستگاهها (وزارت نیرو، بخش خصوصی و دولت) پیشنهاد خواهد شد و تصمیمات مربوط به صنعت برق پس از تشکیل این نهاد در آن انجام خواهد شد.
وی در پاسخ به این سؤال که پس باید گفت با تشکیل این نهاد از این پس تصمیم درباره تعرفهها و حتی صادرات برق در آنجا تصمیمگیری خواهد شد، گفت: اساس تشکیل این نهاد رگولاتوری تعرفههای برق است اما در مورد صادرات برق این نهاد ورود نخواهد کرد.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در پاسخ به این سؤال که تشکیل نهاد رگولاتوری در دولت در چه وضعیتی است، گفت: در حال حاضر تشکیل و راهاندازی رگولاتوری صنعت برق در مسیر طرح در کمیسیونهای دولت است که نظرات کمیسیونها هم جمعبندی شود.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا نمایندهای که قرار است از سوی وزارت نیرو در این نهاد عضو شود معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی خواهد بود، گفت: در این نهاد رگولاتوری صنعت برق ۷ نفر عضو خواهند بود که ۳ نفر از آنها از وزارت نیرو خواهند بود، یک نفر از سازمان برنامه و بودجه و یک نفر از بخش خصوصی که احتمالاً اتاق بازرگانی و دو نفر دیگر هم از سایر ارگانها خواهد بود.
وی در پاسخ به این سؤال که با تشکیل نهاد رگولاتوری صنعت برق از این پس دیگر شورای اقتصاد برای تعیین قیمت برق ورود نخواهد کرد، گفت: اگر نهاد تنظیم مقررات بخشی تشکیل شود موضوعات تعیین قیمت به سمت شورای اقتصاد نخواهد رفت و نهاد مزبور اطلاعات اولیه و قیمت تمام شده برق را دریافت خواهد کرد و نهاد آن تصمیم نهایی را خواهد گرفت.
فلاحتیان در پاسخ به این سؤال که پس میتوان گفت که تشکیل این نهاد به نفع صنعت برق خواهد بود، گفت: بحث اینکه این نهاد به نفع وزارت نیرو عمل خواهد کرد یا نه مطرح نیست اما به هر حال یک مسیر جدید باز خواهد شد، این مسیر جدید باید کمتر سیاسی باشد و باید به این سمت برود که به عنوان مثال وقتی نرخ سوخت و یا پرسنل و دستمزدها و یا نهادههای دیگر مربوط به صنعت برق و نیروگاهی گران میشود در کمیسیون مربوطه مورد بررسی قرار گیرد.
در واقع کارش مثل نهادهای مشابه در تمام دنیاست که دستورالعمل و مقررات مربوط به تعیین تعرفهها را تصویب میکنند و در کشور ما نیز این اقدام عملیاتی خواهد شد تمام شرکتها باید از آن فرمول تبعیت کنند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.