عربستان برای حج ۹۶ از ایران دعوت نکرده است!

عربستان برای حج ۹۶ از ایران دعوت نکرده است ! وزیر حج عربستان گفته از ایران برای حضور در حج آینده دعوت کرده اما سازمان حج ایران می‌گوید؛ هیچ دعوتنامه رسمی از عربستان دریافت نکرده است. به گزارش ایسنا، محمدصالح‌بن‌طاهر‌بنتن، وزیر حج و عمره عربستان، به تازگی گفته که از ۸۰ کشور اسلامی به منظور […]

عربستان برای حج ۹۶ از ایران دعوت نکرده است !

وزیر حج عربستان گفته از ایران برای حضور در حج آینده دعوت کرده اما سازمان حج ایران می‌گوید؛ هیچ دعوتنامه رسمی از عربستان دریافت نکرده است.

به گزارش ایسنا، محمدصالح‌بن‌طاهر‌بنتن، وزیر حج و عمره عربستان، به تازگی گفته که از ۸۰ کشور اسلامی به منظور تنظیم مناسک حج دعوت کردیم و ایران نیز جزو این ۸۰ کشور است.

او اظهار کرده که عربستان از تمام حجاج جهان اسلام بدون توجه به جنسیت و گرایش مذهبی آنها استقبال می‌کند و به آنها خدمات می‌دهد. وزارت حج و عمره تلاش می‌کند تا حجاج، مناسک حج خود را به آسانی و آرامش انجام دهند و برای اسکان و حمل و نقل آنها خدماتی را ارایه خواهد داد.

این درحالی است که سازمان حج و زیارت ایران اعلام کرده؛ تا کنون هیچ دعوتنامه‌ای از وزارت حج عربستان دریافت نکرده است.

حجت‌الاسلام‌مهدی‌شهسواری، مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی سازمان حج و زیارت نیز با تأیید این مطلب، گفت: معمولاً عرف است وزارت حج عربستان برای تنظیم مناسک حج به کشورهای اسلامی دعوتنامه بفرستد، اما فعلاً چیزی دریافت نشده است.

با این حال سرپرست حجاج ایرانی، حدود یک هفته پیش از تلاش برای فراهم کردن مقدمات حج و عمره خبر داده و گفته بود: امیدواریم این‌بار عربستان شرایط ما را بپذیرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز از مذاکره با وزارت خارجه و شورای عالی امنیت ملی برای هموار کردن مسیر حج و عمره سخن گفته و تأکید کرده بود: عربستان باید شرایط مد نظر مقام معظم رهبری را تأمین کند.

او همچنین گفته بود: اگر عربستان شرایط لازم را که در سیاست‌های نظام ما تعریف شده فراهم کند، حتماً دولت و مجموعه نظام، مسیر را برای حضور انبوه زائران ایرانی در حج و عمره فراهم خواهند کرد، اما اگر دشمنِ متحجر این مسیر را مسدود کند، در دنیای اسلام‌خوار و ذلیل خواهد شد.

سرپرست جدید سازمان حج و زیارت نیز تأکید کرده بود: انتظارات ما از عربستان همان چیزی است که سال گذشته مطرح شده بود. همچنان انتظار داریم تضمینی برای امنیت، تسهیل امکانات و قائل نشدن تفاوت بین زائران ایرانی و سایر کشور‌ها لحاظ شود. اگر سعودی‌‌ها این توقعات را تأمین کنند، ما نیز تصمیم می‌گیرم.

ایران از اواخر فروردین سال ۹۴ تا کنون به دنبال حادثه فرودگاه جده، عمره را تعلیق کرد. شرط ایران برای از سرگیری عمره، اجرای حکم اشد مجازات برای دو مأمور خاطی سعودی و ارایه تضمینی برای تأمین امنیت و حفظ شأن زائران ایرانی بود که عربستان تا به امروز به هیچ یک از این مطالبات پاسخ نداده است.

 

سال گذشته پس از قطع روابط دیپلماتیک دولت عربستان با ایران، حج تمتع نیز تحت تأثیر روابط سیاسی دو کشور قرار گرفت. عربستان حاضر نشد به خواسته‌های ایران درباره محل صدور ویزا، تأمین امنیت و ۲۰ پیشنهادی که در قالب یک نامه ارایه کرده بود، پاسخی دهد و حتی قراردادی که یک طرفه تنظیم کرده بود، بدون امضا گذاشت و به این ترتیب زائران ایرانی از حج گذشته محروم شدند.