سپرده‌گذاری دستگاه‌های اجرایی در بانک‌ها به جای پرداخت طلب پیمانکاران

نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه اعلام کرد سپرده‌گذاری دستگاه‌های اجرایی در بانک‌ها به جای پرداخت طلب پیمانکاران نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: کنترل وروردی و خروجی حساب‌های دولتی از طریق تمرکز شتاب‌های دولتی در بانک مرکزی از سوءاستفاده‌های احتمالی ناشی از عدم تمرکز جلوگیری می‌کند. به گزارش ایسنا، هادی قوامی گفت: […]

نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه اعلام کرد

سپرده‌گذاری دستگاه‌های اجرایی در بانک‌ها به جای پرداخت طلب پیمانکاران

نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: کنترل وروردی و خروجی حساب‌های دولتی از طریق تمرکز شتاب‌های دولتی در بانک مرکزی از سوءاستفاده‌های احتمالی ناشی از عدم تمرکز جلوگیری می‌کند.

به گزارش ایسنا، هادی قوامی گفت: تمرکز حساب‌های دولتی در بانک مرکزی شفافیت و کنترل‌‌ها را بیش‌تر می‌کند.

نماینده مردم اسفراین در مجلس متذکر شد: هر از گاهی در نظام بانکی با آمار نامتعارف و مفاسد گوناگونی مواجه می‌شویم که البته این گرفتاری دامن دستگاه‌های اجرایی را نیز آلوده کرده است. این دستگاه‌ها در موارد متعددی به جای سرمایه‌گذاری بودجه‌ها در پروژه‌های زیربنایی یا بازپرداخت مطالبات پیمانکاران به عنوان سپرده در بانک‌ها سود دریافت می‌کنند. مشخص نیست این زایش‌های بین راهی مازاد درآمد‌ها براساس کدام حساب و کتاب هزینه می‌شود.

نایب‌رییس کمیسیون برنامه و بودجه ادامه داد: این رفتار نظام بانکی و دستگاه‌های اجرایی وضعیتی را به وجود آورده است که شورای پول و اعتبار تصمیم به تمرکز حساب‌های دولتی در بانک مرکزی گرفته است. با تمرکز حساب‌های دولتی در بانک مرکزی بخش قابل‌توجهی از منابع ارزی و ریالی بانک‌های دولتی و خصوصی از چرخش‌های سوری اقتصادی خارج شده و جلوی بسیاری از مفاسد اقتصادی گرفته می‌شود و نظام بانکی مجبور به حرکت در کانال خدمات‌دهی مؤثر سپرده‌گذارای می‌شود.

 

قوامی خاطرنشان کرد: علاوه بر آن شعب مازاد بر نیاز بانک‌ها برای کاهش هزینه‌ها و حفظ توان تسهیلات‌دهی و موفقیت در رقابت با سایر بانک‌ها، جمع می‌شود. در این صورت درآمد بانک‌ها به جای تمرکز بر سپرده‌های بانکی به سمت پرداخت تسهیلات بیش‌تر به بخش‌های مولد اقتصاد و کانالیزه کردن نقدینگی متمرکز می‌شود.