چگونه می‌توان درختان کهنسال را در جنگل حفظ کرد؟

چگونه می‌توان درختان کهنسال را در جنگل حفظ کرد؟ به اعتقاد کارشناسان؛ درختان کهنسال سرمایه‌های منحصر به فرد کره‌زمین محسوب می‌شوند که نقش مهمی در اکوسیستم سیاره ما ایفا کرده و حفظ آن‌‌ها در طبیعت چالشی سخت برای محققان و پژوهشگران محیط‌زیست محسوب می‌شود. به گزارش سینا‌پرس، درختان نقش مهمی در طبیعت ایفا کرده و […]

چگونه می‌توان درختان کهنسال را در جنگل حفظ کرد؟

به اعتقاد کارشناسان؛ درختان کهنسال سرمایه‌های منحصر به فرد کره‌زمین محسوب می‌شوند که نقش مهمی در اکوسیستم سیاره ما ایفا کرده و حفظ آن‌‌ها در طبیعت چالشی سخت برای محققان و پژوهشگران محیط‌زیست محسوب می‌شود.

به گزارش سینا‌پرس، درختان نقش مهمی در طبیعت ایفا کرده و به عنوان سرمایه زیست‌محیطی کره زمین شناخته می‌شوند. درختان و مناطق جنگلی همچنین برای حیوانات و گیاهان کوچک‌تر به عنوان زیست‌گاه شناخته شده و در مناطق گرمسیری نیاز جانداران برای مراقبت از خود، به حیات درختان و گیاهان بیش از سایر مناطق وابسته است.

در این بررسی به گونه‌های خاص از درختان مرتفع و کهنسال با طول تقریبی ۷۰ فوت و محدوده سنی ۱۰۰ تا دو هزار سال توجه شده است. براساس گزارش منتشر شده در این رابطه، درختانی همانند درخت سکویا در کالیفرنیا، درختان بائو باب در ماداگاسکار و استرالیا و در نهایت درختان اکالیپتوس در این تحقیقات مورد نظر پژوهشگران قرار داشته و مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند .

 تیمی از پژوهشگران با توجه به تهدیدات زیست‌محیطی و اثرات مخرب نابودی درختان کهنسال و غول پیکر، به بررسی راهکار‌های حفاظت از این درختان و جنگل‌ها در برابر پدیده گرمایش کره زمین پرداخته‌اند. در این بررسی به گونه‌های خاص از درختان مرتفع و کهنسال با طول تقریبی ۷۰ فوت و محدوده سنی ۱۰۰ تا دو هزار سال توجه شده است. براساس گزارش منتشر شده در این رابطه، درختانی همانند درخت سکویا در کالیفرنیا، درختان بائو باب در ماداگاسکار و استرالیا و در نهایت درختان اکالیپتوس در این تحقیقات مورد نظر پژوهشگران قرار داشته و مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند .

پدیده گرمایش زمین در سال‌های گذشته و ادامه یافتن این پدیده در سال‌های پیش رو باعث نگرانی روزافزون محققان زیست‌محیطی شده و از نظر کارشناسان این حوزه ادامه این روند به تکه‌تکه شدن زیستگاه‌ها، گسترش آفات در میان گیاهان و درختان، شیوع بیماری‌ها در طبیعت و جوامع انسانی و در نهایت طوفان‌های مهیب و چالش‌هایی از این دست منتهی خواهد شد .

دیوید لیندنمایر، زیست‌شناس و استاد دانشگاه ملی استرالیا در این خصوص اظهارداشت: تغییرات آب و هوایی باعث از دست رفتن هر چه بیش‌تر منابع طبیعی و به‌طور خاص درختان غول پیکر در اعماق جنگل‌های دوردست خواهد شد و سازمان‌های حفاظتی باید مراقبت‌های بیش‌تری همانند نصب سیستم‌های تهویه مطبوع برای حفاظت از درختان و گیاهان در نظر داشته باشند .

در پایان مطالعات صورت گرفته، تیم تحقیقاتی فوق اظهار امیدواری کردند که راهکار‌های بلندمدتی برای حفظ درختان کهنسال ارایه شده و از آن به عنوان چالشی بزرگ برای نجات طبیعت یاد کردند.

 

نتایج مطالعات جدید در این حوزه به صورت مشروح در نشریه تخصصی اکولوژی Ecology منتشر شد.