مسکن مهر با هزینه‌های هنگفت روی دست دولت مانده است

عضو کمیسیون عمران مجلس مسکن مهر با هزینه‌های هنگفت روی دست دولت مانده است عضو کمیسیون عمران مجلس و عضو شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان کشور با تأکید بر این‌که بخش مسکن نیازمند توجه و تمرکز بیش‌تری برای تحرک است، رونق مسکن را راه‌گشای عبور از رکود اقتصادی موجود دانست و گفت: صنعت مسکن و […]

عضو کمیسیون عمران مجلس

مسکن مهر با هزینه‌های هنگفت روی دست دولت مانده است

عضو کمیسیون عمران مجلس و عضو شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان کشور با تأکید بر این‌که بخش مسکن نیازمند توجه و تمرکز بیش‌تری برای تحرک است، رونق مسکن را راه‌گشای عبور از رکود اقتصادی موجود دانست و گفت: صنعت مسکن و ساختمان باید به تحرک در بیاید و فعالیت کند تا سایر بخش‌های اقتصادی مرتبط با این بخش هم بتواند زنده و احیا شوند.

به گزارش صما فرج‌ا…رجبی افزود: به دلیل اتفاقاتی که در سال‌های اخیر در بخش مسکن و ساختمان افتاد، این بخش نتوانست رو به پیش برود و برخی از این عوامل، مربوط به فراوانی عرضه مسکن در دولت قبل و همچنین قدرت خرید ناکافی مردم با توجه به وضعیت اقتصادی موجود بود و در عین حال مردم ترجیح دادند که پول‌های خود را به صورت سپرده‌گذاری به بانک‌ها بسپارند و از این موضوع اطمینان بیش‌تری داشتند.

عضو شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان کشور با بیان این‌که سیاست‌های انگیزشی در بخش مسکن کم‌تر قابل مشاهده بوده است، تصریح‌کرد: دلیل این موضوع این است که مسکن مهر به عنوان یک پروژه‌ای با هزینه‌های هنگفت و سطح انتظارات فراوان است که در عین تولید در حجم بالا، به دلیل نامرغوب بودن روی دست دولت باقی مانده است.

این نماینده مجلس با بیان این‌که همه این مسایل دست به دست هم داده تا در بخش مسکن شاهد حرکت نباشیم در خصوص تأثیرات تسهیلات بانکی در بخش مسکن گفت: اگرچه در رابطه با ارایه تسهیلات و وام‌های مسکن و کاهش سود بانکی تصمیماتی گرفته شده، اما همه این اقدامات و برنامه‌ها باز هم کافی نیست.

مسکن نیازمند یک راهبرد کلان و همه جانبه

وی با تأکید بر این‌که ما در بخش مسکن نیازمند یک راهبرد کلان هستیم، افزود: دستگاه‌ها و نهادهای مرتبط با بخش مسکن باید بر این راهبرد تمرکز کنند و اصلی‌‌ترین دستاورد آن‌ها باید تحرک در حوزه مسکن و جلب اعتماد سرمایه داران کوچک و بزرگی که پول‌های خود را در بانک‌ها گذشته‌اند، به این موضوع باشد که دوباره می‌توانند وارد بازار شوند.

رجبی تسهیلات بانکی را یک محرک در بخش مسکن برشمرد و اظهارداشت: آنچه که در این بخش اتفاق افتاده محرک است و ایجاد انگیزش می‌کند؛ اما ما هنوز نیازمند یک سیاست‌گذاری روشن‌تر، واضح‌تر، محکم‌تر و همه جانبه هستیم تا به این بخش کمک کنیم.

عضو شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان کشور تأکیدکرد: بخش‌های حرفه‌ای و مهندسی هم می‌توانند در این زمینه نقش مؤثری ایفا کرده و به رونق مسکن کمک کنند.

رجبی همچنین در پاسخ به این موضوع که چرا شرایط دریافت تسهیلات و وام‌های مسکن برای مردم تا این حد پیچیده و دشوار است،گفت: این‌که اشاره شد نیازمند یک نوع رویکرد همه جانبه و حرکت جمعی هستیم، یکی از موارد آن بررسی همین موضوع است. بنابراین تک‌تک معضلات موجود را باید بررسی و برای مرتفع کردن آن‌ها راهکار پیدا کنیم.

این مسؤول در عین حال یادآور شد: البته بانک‌ها هم از این نظر مشکل نقدینگی دارند و به نظر می‌رسد که باید دولت برای افزایش نقدینگی بانک‌ها و به خصوص بانک‌های فعال در حوزه مسکن و به ویژه بانک مسکن به عنوان بانک تخصصی حوزه مسکن کمک کند.

 

وی خاطرنشان‌کرد: در واقع مجموعه‌ای از اقدامات به هم پیوسته باید در این بخش انجام گیرد که تحقق این موضوع نیازمند یک نوع مدیریت و راهبری متمرکز است که باید اعمال شود.