کاهش عوارض آلودگی هوا با تغذیه مناسب

کاهش عوارض آلودگی هوا با تغذیه مناسب این روز‌‌ها با شیوع آلودگی هوا در اغلب شهر‌‌ها با افزایش آمار بیماری‌ها و مرگ و میر ناشی از این معضل روبه‌رو هستیم. به گزارش سینا‌پرس این موضوع سبب شده تا در فضاهای مجازی و سایت‌های خبری با حجم زیادی از مطالب مرتبط که هرکدام روش‌های مختلفی را […]

کاهش عوارض آلودگی هوا با تغذیه مناسب

این روز‌‌ها با شیوع آلودگی هوا در اغلب شهر‌‌ها با افزایش آمار بیماری‌ها و مرگ و میر ناشی از این معضل روبه‌رو هستیم.

به گزارش سینا‌پرس این موضوع سبب شده تا در فضاهای مجازی و سایت‌های خبری با حجم زیادی از مطالب مرتبط که هرکدام روش‌های مختلفی را برای کاهش اثرات مخرب این معضل بر سلامت افراد پیشنهاد می‌کنند مواجه باشیم؛ حال این روش‌ها تا چه میزان مؤثر هستند پرسشی است که متخصصان پاسخگوی آن هستند.

دکتر سید مرتضی صفوی متخصص تغذیه در این خصوص گفت: ۸۰ درصد مرگ ومیرهای زودرس به دلیل آلودگی هوا بوجود می‌آید و متأسفانه بیماری‌های مختلفی مانند کورونر قلب به دلیل آلودگی هوا تشدید می‌شود و سالمندان، زنان باردار، کودکان و بیمارانی که مشکلات ریوی دارند بیش‌تر در معرض مشکلات ناشی از آلودگی هوا هستند.

مصرف روغن زیتون

وی افزود: رژیم غذایی نقش مهمی در کاهش مشکلات ناشی از هوای آلوده دارد.یکی از موادغذایی مؤثر در این زمینه روغن زیتون است. این روغن منبع بسیار خوبی از امگا ۹ است و باعث فعال شدن آنزیمی می‌شود بنام پلاس مینوژن. روغن زیتون دو آنتی‌اکسیدان قوی دارد که موجب رقیق کردن خون و جلوگیری از لخته و انتشار اسید اکسید نیتریک در عروق می‌شود، در نتیجه دیواره عروق را شل می‌کنند و گردش خون بهتر می‌شود.

آنتی‌اکسیدان‌‌ها را دریابید

این استاد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در ادامه گفت: مواد غذایی حاوی آنتی‌اکسید از سلول‌‌ها در مقابل صدمات ناشی از آلودگی هوا محافظت می‌کنند. ویتامینهای محلول در چربی به جز ویتامین کا حاوی آنتی اکسیدان هستند. ویتامین آ و بتاکاروتن و‌ای و دی از جمله ویتامینهای مناسب به لحاظ آنتی‌اکسیدان هستند که مصرف‌شان در این زمان توصیه می‌شود. ویتامین دی در خوراک‌های دریایی وشیرهای غنی شده با این ویتامین موجود است که می‌توان از آن‌‌ها استفاده کرد.لازم به ذکر است مصرف شیر در این زمینه بسیار کمک کننده است.

سبزیجات و مواد غذایی حاوی لوتیین

 مصرف ویتامین ‌ای یکی دیگر از اقدامات مؤثر است که از صدمات هوای آلوده جلوگیری می‌کند. یکی از منابع غنی این ویتامین در جوانه گندم و کاهو است که توصیه می‌شود به میزان مناسب مصرف شوند. ویتامین آ هم نقش مؤثری داشته خصوصا منبع این ویتامین در هویج موجود است که پیشتاز کاروتن است. در کلم و گل وکلم و اغلب سبزیجات ماده لوتیین موجود است و سبزیجات نشاسته‌ای مانند ذرت و نخود فرنگی هم حاوی این ماده هستند. در تخم مرغ و سبزیجات برگ‌دار لوتیین موجود است که این ماده کمک بزرگی به اثرات مخرب آلودگی هوا می‌کند.

 

وی افزود: سلنیوم هم ماده‌غذایی دیگری است که در تخم‌مرغ، مرغ، غذاهای گیاهی و ماهی وجود دارد که نقش مؤثری در این زمینه دارد. کارتنویید‌‌ها در اغلب میوه‌ها و سبزیجات وجود دارند. هر میوه و سبزی که رنگ زرد دارد مانند هویج، خربزه، طالبی، سیب زمینی و فلفل دلمه‌ای رنگی حاوی این ماده بوده و توصیه می‌شود در مصرف روزانه قرار گیرند.