سهم بخش کشاورزی در فضای کسب و کار کشور به ۳۴درصد رسید

وزیر جهادکشاورزی  سهم بخش کشاورزی در فضای کسب و کار کشور به ۳۴درصد رسید وزیر جهادکشاورزی می‌گوید، آمار‌ها نشان می‌دهد در دو تا ۳ سال اخیر رشد بخش کشاورزی از میانگین رشد اقتصاد ملی بیش‌تر بوده به‌طوری که سهم این بخش در فضای کسب و کار به بیش از ۳۴ درصد رسیده است. به گزارش […]

وزیر جهادکشاورزی

 سهم بخش کشاورزی در فضای کسب و کار کشور به ۳۴درصد رسید

وزیر جهادکشاورزی می‌گوید، آمار‌ها نشان می‌دهد در دو تا ۳ سال اخیر رشد بخش کشاورزی از میانگین رشد اقتصاد ملی بیش‌تر بوده به‌طوری که سهم این بخش در فضای کسب و کار به بیش از ۳۴ درصد رسیده است.

به گزارش ایرنا، محمود حجتی، در حاشیه نخستین جشنواره ملی کشاورزان ایران و سی‌ویکمین دوره انتخاب و معرفی کشاورزان برتر که در مرکز همایش‌های صدا و سیما برگزار شد، در جمع خبرنگاران گفت: سهم و وزن بخش کشاورزی در اقتصاد کشور در ۳ سال اخیر از حدود ۹ تا ۱۰ درصد به ۱۲ تا ۱۳ درصد رسیده است.

وی با بیان این که سهم این بخش در فضای اشتغال کشور نیز حدود ۱۸ تا ۲۰ درصد است، افزایش سهم بخش کشاورزی در فضای کسب و کار را ارایه خدمات پیشین، پسین و نقش‌آفرینی عنوان کرد.

افزایش ۷ درصدی تولید در واحد سطح محقق شد

وزیر جهادکشاورزی تصریح کرد: تولیدکنندگان نمونه کشوری ثابت کردند می‌توان تولید را به ۶ تا ۷ برابر واحد سطح رساند، به‌طور مثال یکی از تولیدکنندگان نمونه ما نزدیک ۱۶۰ تن تولید دارد، اما میانگین تولید ملی ما ۵۰ تن در هکتار است.

حجتی افزود: آمار و ارقام تولیدکنندگان نمونه کشوری نشان می‌دهد ما در افزایش عملکرد تولید، بهره‌وری آب، منابع خاک و مصرف کم‌تر آب، جای کار داریم و این اعتماد را برای ما ایجاد کردند.

وی ابراز امیدواری کرد، با این روند و نگاه بتوانیم روز به روز تولیدات کشاورزی را اقتصادی‌تر و بهره‌ورتر کنیم.

راندمان آبیاری در مزرعه به ۴۴ درصد رسید

حجتی درباره راندمان بخش آب و خاک گفت: راندمان آبیاری در مزرعه از ۳۷ تا ۳۸ درصد به ۴۳ تا ۴۴ درصد رسیده است و امیدواریم این روند افزایش پیدا کند.

وی افزود: اگر فرض کنیم در هر هکتار ۸۰ میلیارد مترمکعب آب مصرف می‌شود، یک درصد کاهش مصرف به معنای صرفه‌جویی ۸۰۰ میلیون مترمکعب آب در سال است. واقعیت نشان می‌دهد با مصرف آب کم‌تر، می‌توانیم محصول بیش‌تری تولید کنیم و امیدواریم این روند کماکان ادامه داشته باشد.

مشکل اصلی بخش کشاورزی نبود زنجیره تولید و بازار است

وزیر جهادکشاورزی مشکلی اصلی بخش کشاورزی را نبود ارتباط و زنجیره تولید و بازار عنوان کرد و گفت: این بدان معنا نیست که در تولید و قبل آن نارسایی‌هایی نداریم.

حجتی گفت: تجربیات جهانی نشان می‌دهد خود تولیدکنندگان باید آمادگی ورود به زنجیره تولید و بازار پیدا کنند. البته تشکل‌ها به صورت حقیقی و حقوقی کم و بیش از مزرعه تا سفره و با حمایت‌های دولت فعالیت‌هایی دارند، اما کافی نیست.

وی افزود: با توجه به مزیت‌ها و رتبه‌های جهانی که در بخش‌های مختلف باغبانی، آبزی‌پروری و طیور داریم خود تولیدکنندگان باید در بخش زنجیره تولید و بازار حضور پیدا کنند، زیرا روزبه‌روز با انبوه تولیدات کشاورزی مواجه هستیم، بنابراین باید در بخش اهلیت‌های سازگار و مقتضای آن فعالیت داشته باشیم تا بتوانیم محصولاتمان را به بازارهای هدف برسانیم.

به گزارش ایرنا، نخستین جشنواره ملی کشاورزان ایران و سی‌ویکمین دوره انتخاب و معرفی کشاورزان برتر به عنوان یکی از اولویت‌های مهم بخش کشاورزی امروز شروع به‌کار کرد.

امسال در مجموع ۱۱۸ کشاورز برتر تجلیل می‌شوند که از این میزان ۱۰۲ نفر کشاورز نمونه و ۱۶ نفر پژوهشگر برتر هستند.

از تعداد ۱۰۲ کشاورز نمونه کشوری ۹۴ مرد و ۸ کشاورز زن با میانگین سن بالای ۵۴ سال هستند که ۴۲ درصد دارای تحصیلات لیسانس و بالاتر، ۳۶ درصد دیپلم و کاردانی و ۲۲ درصد ابتدایی و راهنمایی بوده‌اند.

انتخاب برترین‌‌ها به منظور تولید و کمیت تولید نیست، بلکه در تعیین یک کشاورز نمونه علاوه بر کمیت، ارتقای کیفیت و سلامت محصول مدنظر قرار داشته است.

استفاده از روش‌های نوین آبیاری، به‌کارگیری تکنولوژی‌های مناسب، نقش کشاورز در افزایش دانش کشاورزان دیگر و استفاده از روش‌های برتر مدیریتی از جمله عوامل انتخاب کشاورزان نمونه در سال جاری بوده است.

همچنین امسال برای جلوگیری از افزایش هزینه‌ها، جشنواره همزمان با انتخاب کشاورزان نمونه برگزار می‌شود که شرکت‌های دانش‌بنیان، تاجران موفق و بخش‌هایی مرتبط با بخش کشاورزی معرفی و تجلیل می‌شوند.

 

ارج نهادن تلاش تولیدکنندگان و روستاییان، ایجاد انگیزه و رقابت سالم بین تولیدکنندگان کشاورزی و تشویق آنان، معرفی الگوی عملی و قابل اعتماد جامعه کشاورزی و روستاییان و عشایر، تقویت و تعامل بین تولیدکنندگان و پژوهشگران و فناوران عرصه کشاورزی، تبیین چهره واقعی و جایگاه بخش کشاورزی و ارتقای آن، شناسایی تولیدکنندگان علوم کشاورزی و مصرف‌کنندگان آنها و حلقه‌های واسط و تکمیل‌کننده فرایند، آشنایی و تعامل بیش‌تر بین ذی‌نفعان زنجیره تأمین از جمله مراکز پژوهشی و مروجین و بررسی تحلیل وضعیت علمی فنی و آموزشی و پژوهشی و ارایه پیشنهاد در زمینه بهبود تولید از اهداف برگزاری این جشنواره است.