خروج پروژههای آبی از رکود با اعتبارات ۷۰ هزار میلیارد ریالی مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران میگوید، سهم محیطزیست از منابع آبی در لایحه برنامه ۵ساله ششم توسعه کشور ۱۰ میلیارد و ۸۰۰ میلیون مترمکعب در نظر گرفته شده است و احیای تالابهای بحرانی از همین محل میسر میشود. به گزارش ایرنا، محمدحاجرسولیها بیان […]
خروج پروژههای آبی از رکود با اعتبارات ۷۰ هزار میلیارد ریالی
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران میگوید، سهم محیطزیست از منابع آبی در لایحه برنامه ۵ساله ششم توسعه کشور ۱۰ میلیارد و ۸۰۰ میلیون مترمکعب در نظر گرفته شده است و احیای تالابهای بحرانی از همین محل میسر میشود.
به گزارش ایرنا، محمدحاجرسولیها بیان کرد: طرح احیا و تعادلبخشی با هدف مدیریت آب در حوضههای آبریز و اتکا به برداشت بر پایه آب قابل برنامهریزی در هر حوضه، تهیه و تدوین شده است.
وی افزود: براساس ابلاغیه تعریف شده برای آب قابل برنامهریزی، امید است تا پایان برنامه ششم کل آب قابل برنامهریزی از حدود ۱۰۰ میلیارد مترمکعب فعلی به ۸۰ میلیارد مترمکعب کاهش یابد.
به گفته این مقام مسؤول، از این رقم حدود ۴۰ میلیارد مترمکعب به آبهای سطحی و ۴۰ میلیارد متر مکعب دیگر به آبهای زیرزمینی اختصاص خواهد یافت و بر همین اساس، سهم فضای سبز، بخشهای صنعت، شرب و کشاورزی در حوضههای مختلف ابلاغ شده است.
حاجرسولیها گفت: سهم محیطزیست از آب برنامهریزی شده در برنامه ششم توسعه ۱۰ میلیارد و ۸۰۰ میلیون مترمکعب در نظر گرفته شده است و به این ترتیب، تالابهای بحرانی و در معرض خطر خشکی از خطر خشکی و از بین رفتن رهایی خواهند یافت.
وی خاطرنشانکرد: این موضوع هدفگذاری بزرگی است و فقط با همکاری سایر سازمانها، نهادها و دستگاههای ذیربط میسر خواهد شد.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به عملکرد این شرکت برای احیای دریاچه ارومیه، یادآوریکرد: تاکنون یک میلیارد مترمکعب آب به پیکره دریاچه ارومیه انتقال داده شده است.
وی گفت: لایروبی بخشی از رودخانه سیمینهرود نزدیک به ۴۰۰ میلیون مترمکعب از این انتقال آب را میسر کرد.
مشاور وزیر نیرو در ادامه با اشاره به اجرای طرح احیا و تعادلبخشی آبهای زیرزمینی، تصریحکرد: این طرح در همه استانها اجرایی شده و بودجه مصوب امسال آن ۴ هزار میلیارد ریال بوده، اما تاکنون وجهی بابت آن به شرکت پرداخت نشده است.
وی خاطرنشانکرد: تاکنون مبلغ یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال بابت این طرح هزینه شده که بهطور عمده از منابع داخلی شرکت و بدهی به عوامل دستاندرکار آن بوده است.
حاج رسولیها با اشاره به اقدامهای انجام شده در این راستا، اظهارداشت: از ابتدای امسال ۱۰ هزار و ۶۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در کشور مسدود شده و بیش از ۵۴هزار حلقه چاه کشاورزی به کنتورهای هوشمند مجهز شده است.
وی تصریحکرد: افزون بر ۱۸۰۰ هزار میلیارد ریال برای تکمیل پروژههای نیمه تمام بخش آب کشور مورد نیاز است که شامل بیش از ۵۰۰ پروژه و طرح سدسازی، شبکههای آبیاری و آبرسانی است.
به گفته این مقام مسؤول، تزریق سالانه ۶۰ تا ۷۰ هزار میلیارد ریال اعتبار، این پروژهها را از رکود خارج خواهد کرد.
وی خاطرنشانکرد: هماینک تعداد ۱۲۸ سد بزرگ در ردیفهای اجرایی قرار دارند که۵ مورد آنها که بهطور عمده در حوضه آبریز دریاچه ارومیه هستند، متوقف شده است.
حاجرسولیها ادامهداد: مجموع حجم مخازن این سدها دو میلیارد و یکصد میلیون مترمکعب بود که با بازنگری انجام شده، نزدیک به ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون مترمکعب از حجم آنها کاسته خواهد شد.
وی اضافهکرد: نزدیک به ۳۷ سد مورد بازنگری در اهداف قرار گرفته، اما ۸۶ سد دیگر در برنامههای ششم و هفتم توسعه در دستور کار اجرا قرار خواهند گرفت.
مشاور وزیر نیرو تصریحکرد: ۵۳ سد تا پایان امسال (سال پایانی برنامه پنجم) به بهرهبرداری رسیده یا آبگیری میشوند که با حجم مخازن ۱۴ میلیارد مترمکعب، بالاترین رکورد در همه برنامههای توسعه کشور است.
حاجرسولیها گفت: پیش از این در برنامه سوم توسعه، بهرهبرداری از ۳۵ سد در کشور به ثبت رسیده بود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.