سهم بنگاه‌های کوچک و متوسط از وام تولید تقریباً صفر بوده است

رییس اتاق اصناف ایران سهم بنگاه‌های کوچک و متوسط از وام تولید تقریباً صفر بوده است رییس اتاق اصناف ایران گفت: در تمام دنیا به بنگاه‌های کوچک ‌و متوسط به عنوان سرمایه نگاه می‌شود اما در ایران موانع برای این قبیل بنگاه‌ها ایجاد می‌کنند و حتی اعطای وام به این بنگاه‌ها تقریباً صفر است. به […]

رییس اتاق اصناف ایران

سهم بنگاه‌های کوچک و متوسط از وام تولید تقریباً صفر بوده است

رییس اتاق اصناف ایران گفت: در تمام دنیا به بنگاه‌های کوچک ‌و متوسط به عنوان سرمایه نگاه می‌شود اما در ایران موانع برای این قبیل بنگاه‌ها ایجاد می‌کنند و حتی اعطای وام به این بنگاه‌ها تقریباً صفر است.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی اتاق اصناف ایران، علی‌فاضلی اظهار ‌کرد: وجود ۴۰ درصد فرصت شغلی در بنگاه‌های کوچک، کم‌ترین رقم در کشورهای در حال توسعه است در حالی که تعداد واحدهای صنفی ما از میانگین استانداردهای جهانی بالاتر است.

وی با اشاره به سهم ۱۷٫۵ درصدی اصناف در تولید ناخالص داخلی ادامه ‌داد: اصناف با بیش از ۳ میلیون واحد صنفی در ۴ گروه صنوف تولیدی، توزیعی، خدماتی و خدمات فنی در سراسر کشور فعالیت دارند.

رییس اتاق اصناف ایران با بیان این‌که دولت مطابق بند ب ماده ۱۰۱ برنامه توسعه باید برای شناسایی و ساماندهی واحدهای بدون پروانه تدبیری بیندیشد، افزود: اکنون ۱٫۳ میلیون واحد صنفی در توزیع دخالت دارند و ۹۰ درصد توزیع کالاهای داخلی و ۷۵ درصد توزیع کالاهای وارداتی برعهده اصناف است. همچنین ۶۰۰ هزار بنگاه تولیدی و ۵۵۰ هزار واحد صنفی در بخش تعمیر و نگهداری، خدمات ارایه می‌دهند.

فاضلی با اشاره به نقش کم‌نظیر اصناف در بخش فرهنگی گفت: هر واحد صنفی روزانه حداقل با ۵ خانواده ارتباط دارد که می‌تواند فرصتی برای فرهنگ‌سازی باشد ضمن این‌که در مباحث اجتماعی نیز همین‌گونه است.

وی افزود: اصناف از توانمندی‌‌ها و ظرفیت‌های بسیار بالایی در مقایسه با دیگر بخش برخوردار هستند اما در برنامه‌های توسعه، تاکنون نقش اصناف نادیده گرفته شده است و اگر قرار باشد در اقتصاد کشور، تحولی رخ دهد از طریق اصناف بهتر محقق می‌شود.

رییس اتاق اصناف ایران با بیان این‌که اصناف با کم‌ترین سرمایه امکان ایجاد اشتغال را دارند، اظهار ‌کرد: در اصناف ۶٫۵ میلیون شغل ایجاد شده بدون این‌که تسهیلاتی از سوی دولت تأمین شده باشد‌؛ در تمام دنیا به بنگاه‌های کوچک و متوسط به عنوان سرمایه نگاه می‌شود اما در ایران موانع برای این قبیل بنگاه‌ها ایجاد می‌کنند و حتی اعطای وام به این بنگاه‌ها تقریباً صفر است.

وی گفت: در طی حدود دو سال گذشته که مسؤولیت اتاق اصناف ایران را برعهده گرفتم، تمام سعی و تلاشم بر برنامه‌ریزی بوده و برنامه‌های اتاق در سه بخش کوتاه، میان مدت و بلندمدت در ۶۰ ماده تدوین شده است.

فاضلی افزود: ۸۳۰۰ اتحادیه صنفی و ۴۰۰ اتاق اصناف در سراسر کشور وجود دارد که حجم بزرگی است و نباید این گونه باشد و می‌توان با تجمیع آنها را ساماندهی کرد که مجلس می‌تواند در این زمینه کمک کند.

فاضلی با اشاره به ضرورت بازنگری و اصلاح قانون نظام صنفی تأکید ‌کرد: بررسی اصلاحات قانون نظام صنفی مرحله نهایی را طی می‌کند و با ویرایش پایانی آن به زودی تقدیم مجلس خواهد شد.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود به سهم صنوف در شاخص‌های اقتصادی در ایران اشاره کرد و گفت: اصناف با حداقل ۶۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری (‌به غیر از ارزش ملک)‌، سهمی معادل ۵۰۰ میلیون دلار در صادرات کالا دارند.