سرعت دانلود در شبکه همراه اول و ایرانسل در طول یک سال چقدر کاهش یافت؟!

سرعت دانلود در شبکه ۴G همراه اول و ایرانسل از پاییز ۱۴۰۱ تا پاییز ۱۴۰۲ حدود هفت مگابیت برثانیه کمتر شده است. رایتل در این زمینه روندی متفاوت طی کرده و سرعت در شبکه‌اش افزایش یافته است. به گزارش پیوست، جدید‌ترین گزارش سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از وضعیت ICT ایران که آمارهای پاییز […]

سرعت دانلود در شبکه ۴G همراه اول و ایرانسل از پاییز ۱۴۰۱ تا پاییز ۱۴۰۲ حدود هفت مگابیت برثانیه کمتر شده است. رایتل در این زمینه روندی متفاوت طی کرده و سرعت در شبکه‌اش افزایش یافته است. به گزارش پیوست، جدید‌ترین گزارش سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از وضعیت ICT ایران که آمارهای پاییز سال گذشته را منعکس می‌کند، باز هم از کاهش سرعت دانلود در شبکه ۴G همراه اول و ایرانسل خبر داده است. این در حالی است که اوایل زمستان سال گذشته وزارت ارتباطات با اپراتور‌ها شرط کرد تا پایان پاییز ۱۴۰۳ سرعت دانلود ۴G  را ۳۰ درصد افزایش دهند. کاهش سرعت دانلود ۴G  دو اپراتور اصلی تلفن همراه تقریباً در کلیه فصول دیده می‌شود به صورت متوسط می‌توان گفت؛ در طول یک سال هفت مگابیت برثانیه از سرعت دانلود ۴G  در شبکه همراه اول و ایرانسل کاسته شده است. رایتل در این مدت مسیر عکس را طی کرده و سرعت دانلود در شبکه‌اش حدود شش مگابیت برثانیه اضافه شده است. کاهش سرعت در شبکه اپراتور‌ها زمانی اهمیت می‌یابد که اگر قرار باشد آن‌ها شرط وزارت ارتباطات در افزایش ۳۰ درصدی سرعت ۴G  را محقق کنند، میانگین سرعت آن‌ها به حدود ۱۵ مگابیت برثانیه می‌رسد که کمتر از پاییز ۱۴۰۱ است و می‌توان گفت حتی با افزایش ۳۰ درصدی باز هم سرعت در شبکه آن‌ها کاهش یافته است. اگر ۳۰ درصد مورد نظر وزارت ارتباطات براساس سرعت‌های پاییز ۱۴۰۱ رخ می‌داد، متوسط سرعت در همراه اول و ایرانسل به حدود ۲۵ مگابیت برثانیه می‌رسید. کاهش سرعت ۴G  در حالی رخ داده که ۹۳ درصد مشترکان اینترنت همراه از این فناوری برای اتصال به اینترنت استفاده می‌کنند و تنها هفت درصد مشترک ۳G  هستند. گزارش رگولاتوری می‌گوید ۵۴ درصد مشترکان اینترنت سیار در شبکه همراه اول، ۴۲ درصد در شبکه ایرانسل و چهار درصد در شبکه رایتل هستند. همچنین براساس همین گزارش در پایان پاییز سال گذشته همراه اول ۸۱ درصد جمعیت کشور را تحت پوشش نسل۴ تلفن همراه داشته، ایرانسل ۶۱ درصد و رایتل اندکی بیش از ۴۸ درصد جمعیت را تحت پوشش ۴G  قرار داده‌اند. در مجموع، تعداد مشترکان ۴G  در پایان آذر سال گذشته بیش از ۱۰۱ میلیون نفر بوده است که نشان می‌دهد میلیون‌‌ها ایرانی به صورت همزمان مشترک بیش از یک اپراتور همراه هستند.

ارتباطات ثابت، مثل همیشه

در اینترنت ثابت، ضریب نفوذ و تعداد مشترکان نسبت به پاییز ۱۴۰۱ کاهش پیدا کرده؛ اما در مقایسه با تابستان ۱۴۰۲ شاهد افزایش هستیم. همچنین تعداد مشترکان FTTH از سال ۹۹ تا پاییز سال گذشته به صورت مستمر افزایش یافته و گرچه هنوز به یک میلیون نرسیده اما سه برابر شده است. در مقابل تعداد مشترکان x-DSL  از بهار تا پاییز سال گذشته کاهش یافته است. در تلفن ثابت نیز همچنان شاهد کاهش اندکی در تعداد و ضریب نفوذ مشترکان هستیم که در هر دو بخش روستایی و شهری رخ داده است. به‌طور معمول اکثریت بزرگی از مشترکان تلفن ثابت از شرکت مخابرات ایران سرویس می‌گیرند که بیش از ۲۸ میلیون مشترک را شامل می‌شوند. در این بازار، شرکت‌های FCP‌ نیز توانسته‌اند اندکی بیش از ۲۹۰ هزار مشترک تلفن ثابت داشته باشند و شرکت‌هایی که پروانه Servco دارند نیز حدود ۱۳۰۰ مشترک دارند. نکته جالب در این زمینه، شرکت‌های دارای پروانه UNSP هستند که در همین مدت کوتاه فعالیت خود توانسته‌اند بیش از ۹۳ هزار مشترک تلفن ثابت جذب کنند.