نمایندگان مردم در مجلس هشدار دادند دور تسلسل فقر نمایندگان مردم در خانه ملت با انتقاد از رشد چشمگیر فقر و بیکاری در کشور بر این باورند که هیچ گونه انگیزهای در مسؤولان برای کاهش فقر وجود ندارد. گلزری فرخندهبخش؛ فقر با کمپولی رابطه مستقیم داشته و بزرگترین دلیل کمپولی عدم اشتغال و همچنین درآمد […]
نمایندگان مردم در مجلس هشدار دادند
دور تسلسل فقر
نمایندگان مردم در خانه ملت با انتقاد از رشد چشمگیر فقر و بیکاری در کشور بر این باورند که هیچ گونه انگیزهای در مسؤولان برای کاهش فقر وجود ندارد.
گلزری فرخندهبخش؛ فقر با کمپولی رابطه مستقیم داشته و بزرگترین دلیل کمپولی عدم اشتغال و همچنین درآمد اندک است؛ البته فقر به معنای لباس مندرس و ژندهپوشی نیست، بلکه به این معناست که افراد از حداقل سطح زندگی عادی برخوردار نیستند و به میزانی که برای زندگی فرد لازم است، نتواند در جامعه حضور داشته باشد.
به گزارش خانه ملت، طبق اظهارات نمایندگان فقر مادر و دلیل بروز تمامی آسیبهای اجتماعی در کشور است و بر همین اساس حاشیه نشینی، کودکان خیابانی و کار، طلاق، زنان آسیبدیده و هزاران آسیب دیگر در جامعه از فقر نشات میگیرد؛ بیکاری، رکود اقتصادی و تعدیل نیرو از نشانههای روند افزایشی فقر در جامعه است.
شدت فقر در برخی استانهای محروم کشور به گونهای است که طبق اظهارات وزیر کشور؛ اگر ۱۰ دقیقه از مرکز سیستانوبلوچستان دور شوید، ۲۰۰ هزار نفر در امکانات ۱۰۰ سال پیش زندگی میکنند.
نمایندگان خانه ملت بر این باورند در پی بیتوجهی مسؤولان هزاران نفر در صف ورودیهای کمیته امداد و بهزیستی قرار دارند؛ برخی افراد به سختی مایحتاج خود را تأمین میکنند به گونهای که سالی یک بار هم قدرت خرید گوشت را نداشته و یارانه نقدی تنها درآمد این افراد است.
کاهش فقر و بیکاری تنها روی کاغذ
هدایتا…خادمی، نماینده مردم مجلس ایذه و باغملک در گفتوگو با خانه ملت، با انتقاد از رشد چشمگیر فقر، بیکاری و رکود اقتصادی، تصریح کرد: متأسفانه درحال حاضر تحصیلکردههای بیکار زیادی در کشور وجود دارد به گونهای که آمار بیکاران فارغالتحصیلان فوقلیسانس و PHD رو به افزایش بوده و نرخ بیکاری در برخی استانها هم به ۷۵ درصد میرسد.
رد آمارهای نرخ بیکاری و فقر از سوی دولت
نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی، با رد آمارهای اعلامی در زمینه نرخ بیکاری و فقر از سوی دولت، گفت: این آمارها تنها بر روی کاغذ است؛ در سال گذشته نه تنها هیچ شغل جدیدی ایجاد نشد، بلکه بسیاری از مشاغل به دلیل تعطیلی کارگاهها و کارخانهها از بین رفتند.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با انتقاد از اینکه فقر حاکم بر کشور بسیار وحشتناک بوده و معضلی است که به صورت اساسی جامعه را تهدید میکند، تصریح کرد: نمایندگان شهرستانها به دلیل اینکه با جامعه روستایی و مناطق محروم بیشتر سروکار دارند فقر حاکم بر جامعه را بیشتر درک میکنند.
خادمی با بیان اینکه میزان فقر در کشور به گونهای است که برخی تنها با یارانه زندگی خود را میگذرانند، افزود: در پی بیتوجهی، هزاران نفر نیز در صف ورودیهای کمیته امداد و بهزیستی قرار دارند؛ برخی افراد به سختی مایحتاج خود را تأمین و به شدت گرسنهاند به گونهای که سالی یک بار قدرت خرید گوشت را نداشته و یارانه نقدی تنها درآمد این افراد است.
ایران با وجود منابع خدادادی فراوان نفت و گاز از مشکلات بیشماری رنج میبرد
عضو کمیسیون انرژی در مجلس دهم، افزود: کشور آلمان با وجودی که از منابعی مانند نفت، گاز و مس محروم است اما دومین غول اقتصادی اروپا است و حتی اروپایشرقی را هم تغذیه میکند اما کشور ما با وجود منابع خدادادی فراوان نفت و گاز از مشکلات بیشماری رنج میبرد.
فقر، بیکاری و معضلات اجتماعی ریشه در ناکارآمدی مدیران و فساد اقتصادی حاکم بر جامعه دارد
خادمی با بیان اینکه افزایش فقر، بیکاری و معضلات اجتماعی ریشه در ناکارآمدی مدیران و فساد اقتصادی حاکم بر جامعه دارد، تصریح کرد: اگر دولت و نظام به دنبال تغییر شرایط موجود است، باید یکبار برای همیشه از فساد اقتصادی پردهبرداری کنند؛ مبارزه با فساد چپ و راست نمیشناسد و باید تمامی دستگاهها و مسؤولان با اهتمام ویژه در جهت رفع آن اقدام کنند.
انتقاد از افزایش شاخص فقر و نابرابری در کشور
مسعود رضایی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس نیز در گفتوگو با خانه ملت، با انتقاد از افزایش فقر و نابرابری در جامعه با بیان اینکه بحث مبارزه با فقر جزو اولویتهای لایحه برنامه ششم توسعه است، افزود: در این برنامه کلان اقتصادی به صورت همه جانبه و فرابخشی به موضوع فقر توجه شده و تمامی دستگاهها موظف و مکلف شدند برای کاهش فقر از روشهای مختلف استفاده کنند.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی، با یادآوری محورهای مطرح شده در برنامه لایحه برنامه ششم توسعه برای مبارزه با فقر و نابرابری در کشور، ادامه داد: رسیدگی به حاشیهنشینان، روستاییان و همچنین توجه به افراد تحتپوشش کمیته امداد و بهزیستی به ویژه رایگان کردن هزینه تحصیلی دانشجویان تحتپوشش این نهادها در لایحه برنامه توسعه ذکر شده است.
این نماینده مردم در مجلس دهم، افزود: به زنان سرپرست خانوار و همچنین زنان بدسرپرست نیز در لایحه برنامه توسعه توجه شده زیرا اقدام در جهت بهبود وضعیت حاشیهنشینان، روستاییان، افراد تحتپوشش کمیته امداد و بهزیستی و همچنین زنان آسیب دیده به نوعی تلاش برای کاهش فقر، نابرابری و کاهش شکاف طبقاتی در جامعه است.
رضایی معضل بیکاری را عمده عامل مؤثر در پیدایش فقر عنوان کرد و گفت: بسیاری از جوانان و افراد جامعه بیکار هستند و نمیتوانند از پس تأمین مایحتاج خود و خانواده برآیند که این موضوع باعث افزایش فقر در جامعه شده است.
وی از افزایش شاخص فقر و نابرابری در جامعه انتقاد کرد و افزود: فقر بیشتر از آنکه دیده شود در جامعه وجود دارد بنابراین میطلبد ۳ قوه با تلاش همه جانبه در جهت کاهش و رفع فقر در جامعه گامهای اساسی بردارند.
انتقاد از روند افزایشی فقر در کشور
روحا…باباییصالح، عضو هیأت رییسه کمیسیون اجتماعی هم در گفتوگو با خانه ملت، با بیان اینکه یکی از وظایف اصلی دولت فقرزدایی است، افزود: دولت باید با برنامهریزی منسجم و تأمین زیرساختها توجهی ویژه به کاهش فقر و نابرابری در کشور داشته باشد.
کمیسیون اجتماعی به تصویب لوایح مربوط به قشر آسیب پذیر توجهی ویژه دارد
نماینده مردم بوئینزهرا در مجلس شورای اسلامی، با یادآوری اینکه کمیسیون اجتماعی مجلس به لوایحی که مربوط به قشر آسیب پذیر جامعه است توجه خاصی داشته و در جهت تصویب آنها در کمترین زمان ممکن اقدام میکند، تصریح کرد: کمیسیون به دنبال آن است با انجام اقداماتی مؤثر در جهت فقرزدایی از جامعه و بهبود وضعیت قشر آسیبپذیر گامهای اساسی برداشته و بر همین اساس پیشنهادهای زیادی را در لایحه برنامه ششم ارایه کرده است.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با یادآوری اینکه افزایش معضل بیکاری، رکود اقتصادی و تعدیل نیرو در بخش خصوصی از نشانههای روند افزایشی فقر در جامعه است، ادامه داد: البته دولتمردان باور و اعتقادی به روند افزایشی فقر در جامعه نداشته و به هیچ وجه آن را قبول ندارند این در حالی است که قریب به اتفاق کارخانهها تعطیل شده یا در معرض تعطیلی قرار دارند که بیشترین آسیب این موضوع متوجه قشر کارگری میشود.
فقر و نابرابری باید به صورت ریشهای و اساسی رفع شود
عضو هیأت رییسه کمیسیون اجتماعی در مجلس دهم، با تأکید بر اینکه فقر و نابرابری باید به صورت ریشهای و اساسی رفع شود، تصریح کرد: کشوری ما کشوری چهار فصل است که در زمینه توریسم، کشاورزی و صنعتی حرفهای زیادی برای گفتن داشته و با کمترین هزینه میتوان بیشترین درآمد را کسب کرد اما متأسفانه این ظرفیتها مورد غفلت واقع شده و به آنها هیچ توجهی نمیشود.
نماینده مردم بوئینزهرا در مجلس دهم، با بیان اینکه فقر مادر و دلیل بروز تمامی آسیبهای اجتماعی در کشور است، یادآور شد: حاشیهنشینی، کودکان خیابانی و کار، طلاق، زنان آسیبدیده و هزاران آسیب دیگر در کشور از فقر نشات میگیرد.
عضو هیأت رییسه کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، با یادآوری اینکه بیشترین آسیب ناشی از فقر متوجه زنان کشور میشود، گفت: در زمینه کاهش فقر در کشور به گونهای باید برنامهریزی کرد که هیچ گونه آسیبی متوجه زنان کشور نشود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.