معاون وزیر صمت خبر داد

بهره‌برداری از ۹٫۴ میلیارد دلار پروژه معدنی با سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ

محمد قره‌داغلی – رئیس هیئت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع‌معدنی ایران (ایمیدرو)، راهبری و هدایت سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ بخش معدن و صنایع‌معدنی را از اقدامات مؤثر برای توسعه بخش معدن و صنایع‌معدنی خواند و گفت: نتیجه سرمایه‌گذاری‌‌‌ها تاکنون به بهره‌برداری از ۹٫۴ میلیارد دلار پروژه منجر شده است. به گزارش مناقصه‌مزایده، محمدرضا […]

محمد قره‌داغلی – رئیس هیئت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع‌معدنی ایران (ایمیدرو)، راهبری و هدایت سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ بخش معدن و صنایع‌معدنی را از اقدامات مؤثر برای توسعه بخش معدن و صنایع‌معدنی خواند و گفت: نتیجه سرمایه‌گذاری‌‌‌ها تاکنون به بهره‌برداری از ۹٫۴ میلیارد دلار پروژه منجر شده است. به گزارش مناقصه‌مزایده، محمدرضا موثقی‌نیا؛ در نشست قائم مقام وزیر صنعت،معدن‌وتجارت در امور بازرگانی، اظهار کرد: نتیجه سرمایه‌گذاری و راهبری ایمیدرو، تاکنون به بهره‌برداری از ۹٫۴ میلیارد دلار پروژه و طرح منجر شده است. معاون وزیر صمت، گفت: در حال‌حاضر پروژه‌های بزرگ افتتاح شده و آماده افتتاح در حوزه‌های فولاد، مس، طلا، سرب و روی، زغال و… حاکی از اقدامات کلیدی ایمیدرو است که در این زمینه تأمین زیرساخت‌‌‌ها نیز مورد توجه این سازمان قرار گرفته است. وی با بیان اینکه بهره‌برداری از پروژه معدن و صنایع‌معدنی اشتغالزایی فراگیری در نقاط مختلف کشور داشته است، عنوان کرد: ایمیدرو همواره بسترسازی و حمایت از شرکت‌ها برای توسعه معدن و صنایع‌معدنی را اولویت قرار داده است تا برنامه‌ها در راستای «جهش تولید» پیش رود. موثقی‌نیا؛ با بیان اینکه ایمیدرو پیشنهادات قابل اجرا در راستای جهش تولید به ارزش ۱۱۰ هزار میلیارد تومان ارائه کرده است، اظهار داشت: به منظور دستیابی به اهداف جهشی، میزان نیازهای ارزشی این حوزه برآورد شده است که نیاز ارزی کل تولید و طرح‌های پیشران را شامل می‌شود. رئیس هیئت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع‌معدنی ایران (ایمیدرو)، از نیازهای مهم این حوزه، به تأمین مستمر برق به میزان سالانه ۸۸۰۰ مگاوات و ۵۰ میلیون مترمکعب گاز در روز اشاره کرد.

بزرگ‌‌ترین کارخانه سرب و روی کشور در آستانه افتتاح رسمی

رئیس هیئت عامل ایمیدرو، همچنین در ادامه از بهره‌برداری قریب‌الوقوع فاز نخست کارخانه سرب و روی مهدی‌آباد به‌عنوان بزرگ‌‌ترین کارخانجات سرب و روی کشور، تا پایان ماه آینده (خرداد ۱۴۰۳) با حضور مقامات رسمی خبر داد. موثقی‌نیا؛ اظهار داشت: فاز نخست طرح احداث کارخانجات فرآوری سرب و روی مهدی‌آباد با ظرفیت تولید ۲۰۰ هزارتن کنسانتره روی سولفیدی در مراحل نهایی تست گرم است. وی ادامه داد: اکنون تولید کنسانتره به صورت آزمایشی در این کارخانه در حال انجام است و به‌زودی با رفع ایرادات جزئی در بخش سیستم‌های کنترلی کارخانه، تنظیم و کالیبراسیون سیستم‌های ابزار دقیق، خط تولید به صورت پیوسته محقق خواهد شد.

تکمیل زیرساخت‌‌ها به کمک بخش‌خصوصی

رئیس هیئت عامل ایمیدرو، با اشاره به سرمایه‌گذاری قابل‌توجه بخش‌خصوصی در طرح ملی احداث کارخانجات فرآوری سرب و روی مهدی‌آباد، بیان داشت: در این طرح، بخش‌خصوصی صد‌‌ها میلیون دلار سرمایه‌گذاری کرده و بخشی از این سرمایه‌گذاری، مربوط به ایجاد زیرساخت‌‌ها بوده است. وی ادامه داد: آماده‌سازی معدن با بیش از ۱۰۰ میلیون تن پیش باطله‌برداری، تأمین آب با ظرفیت ۱۰۰ لیتر برثانیه از محل تصفیه‌خانه شهر یزد در فاصله یکصدکیلومتری، تأمین برق با احداث پست ۴۰۰/۱۳۲/۳۳ کیلوولت و ایجاد خط انتقال ۱۳۲کیلوولت به طول ۲۷ کیلومتر، از اقدامات بخش‌خصوصی در این زمینه بوده است. موثقی‌نیا؛ با اشاره به هدف نهایی طرح احداث کارخانجات فرآوری سرب و روی مهدی‌آباد، گفت: تولید سالانه ۴۰۰ هزار تن کنسانتره روی با عیار حداقل ۳۵ درصد به‌عنوان محصول اصلی و نیز تولید ۸۰ هزارتن کنسانتره سرب- نقره با عیار ۶۰ درصد سرب به‌عنوان محصولات جانبی، در دو فاز بعدی پیش‌بینی شده است. وی خاطرنشان کرد: در مجموعه سرب و روی مهدی‌آباد، بیش از ۶۰۰ نفر از متخصصان و نیروی‌های اغلب بومی برای اشتغال جذب شده‌اند.

ایمیدرو بر جهش تولید تمرکز کند

در ادامه، مهدی فرحی؛ قائم مقام وزیر صنعت،معدن‌وتجارت در امور بازرگانی، با اشاره به اهمیت شعار سال مبنی بر «جهش تولید با مشارکت مردم»، اعلام کرد: برنامه‌های توسعه‌ای سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع‌معدنی ایران متمرکز بر جهش تولید و صادرات، تکمیل زنجیره ارزش محصولات، بورس کالا و توسعه منابع انسانی باشد. قائم مقام وزیر صنعت،معدن‌وتجارت در امور بازرگانی افزودجهش تولید با مشارکت مردم، باید محور اصلی برنامه‌های بخش صنعت و معدن و ایمیدرو به‌عنوان بازوی توسعه‌ای وزارت صمت در حوزه معدن و صنایع‌معدنی باشد. وی گفت: همچنین رونق صادرات از دیگر مباحث راهبردی در بخش معدن و صنایع‌معدنی است که کسب سود یکی از مؤلفه‌های آن محسوب می‌شود؛ علاوه بر این برندسازی از دیگر مسائل مرتبط در این بخش است. فرحی با اشاره به اهمیت بورس کالا و توسعه منابع انسانی در بخش صنعت و معدن، عنوان کرد: آموزش کارکنان و تربیت نیروی ماهر؛ یکی از عوامل مؤثر در پیشبرد اهداف است. قائم مقام وزیر صنعت،معدن‌وتجارت در امور بازرگانی، گفت: گزارش عملکرد ایمیدرو حاکی از سرمایه‌گذاری‌های کلان توسعه بخش معدن و صنایع‌معدنی با راهبری ایمیدرو است که با راهبردهای تعیین شده، شرایط را برای توسعه متوازن فراهم می‌کند. وی با اعلام اینکه ایمیدرو در حوزه فناوری و آموزش اقدامات قابل‌توجهی داشته است، ادامه داد: در دنیا تکنولوژی و فناوری‌‌ها به سرعت در حال رشد است. در این زمینه عمر فناوری‌‌ها کوتاه است؛ چراکه به صورت مداوم به‌روزرسانی می‌شود. فرحی؛ استفاده از فناوری‌های راهبری را، یکی از ارکان توسعه در حوزه معدن و صنایع‌معدنی خواند. قائم مقام وزیر صنعت،معدن‌وتجارت در امور بازرگانی، ضمن تأکید بر اهمیت استحصال مواد معدنی از باطله‌ها، گفت: توجه به این رویکرد، ارزش‌افزوده به همراه خواهد داشت و به درستی در شمار اقدامات کلیدی ایمیدرو لحاظ شده است.