۷۰۰هزار تلویزیون قاچاق وارد کشور می‌شود

مدیرکل دفتر صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت، معدن و تجارت ۷۰۰هزار تلویزیون قاچاق وارد کشور می‌شود معصومه‌براتی- مدیرکل دفتر صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: علی‌رغم ظرفیت ۳٫۵ میلیونی نصب شده در بخش تولید تلویزیون، ۱٫۳ میلیون تلویزیون در داخل تولید می‌شود و نزدیک به ۷۰۰ هزار دستگاه […]

مدیرکل دفتر صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت، معدن و تجارت

۷۰۰هزار تلویزیون قاچاق وارد کشور می‌شود

معصومه‌براتی- مدیرکل دفتر صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: علی‌رغم ظرفیت ۳٫۵ میلیونی نصب شده در بخش تولید تلویزیون، ۱٫۳ میلیون تلویزیون در داخل تولید می‌شود و نزدیک به ۷۰۰ هزار دستگاه به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود.

به گزارش خبرنگار مناقصه‌مزایده، عباس هاشمی در نشست خبری مربوط به لوازم خانگی که روز گذشته در وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار شد، تصریح کرد: تنها ۶ الی ۷ هزار مورد طبق قانون وارد کشور می‌شود و قاچاقچیان براحتی در فضا‌های مجازی فعالیت گسترده اقتصادی می‌کنند و محصولات سفارشی خود را تا درب منزل تحویل می‌دهند.

دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری با اشاره به این‌که در بخش تلویزیون ۲۴ هزار شغل ایجاد شده و ۸۰۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری مستقیم در کارخانه‌ها وجود دارد، بیان کرد: تمام برندهای معروف از جمله کره‌ای، ژاپنی و چینی در داخل تولید می‌شود و همگی تولید کارخانه‌های ایرانی هستند و از کارگران ایرانی بهره می‌برند.

هاشمی در پاسخ به پرسش خبرنگاری درمورد چرایی شکست «طرح کارت اعتباری خرید کالا» نیز گفت: این طرح با هدف حمایت از تولید داخلی تدوین شد؛ از یکم اردیبهشت امسال آغاز به‌کار کرد و تا پایان تیرماه ادامه داشت اما منجر به نتیجه مطلوب نشد.

وی ادامه داد: این طرح به ۴ دلیل به نتیجه نرسید؛ نخستین دلیل «محدود کردن مخاطبان طرح بود»؛ برخی دستگاه‌ها تصور می‌کردند اگر جامعه مخاطب محدود نشود، نمی‌توانند منابع مالی مورد نیاز طرح را تأمین کنند.

مدیرکل دفتر صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت، «فقدان زیرساخت‌های فنی لازم در شبکه بانکی و نمایندگان فروش»، «ناآشنایی نمایندگان فروش و توجیه نشدن کافی آنها» و همچنین «محدودیت زمانی اجرای این طرح» را ۳ عامل دیگر موفق نبودن این طرح عنوان کرد.

هاشمی اضافه کرد: در این زمینه وزیر صنعت به رییس‌جمهوری و رییس سازمان مدیریت و برنامه نامه نوشت اما پذیرفته نشد که جامعه مخاطب توسعه داده شود.

افزایش ۱۱ درصدی تولید لوازم خانگی

مدیرکل دفتر صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت در بخش دیگری از سخنان خود درباره میزان تولید انواع لوازم خانگی در واحدهای تولیدی کشور نیز گفت: در ۸ ماهه نخست امسال در مجموع ۵٫۵ میلیون دستگاه انواع لوازم خانگی (بدون احتساب تلویزیون) در کشور تولید شد که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۱۱ درصد رشد داشته است.

هاشمی افزود: در ۸ ماه نخست امسال تولید لوازم خانگی کوچک با دو درصد کاهش به ۱٫۸ میلیون دستگاه، تولیدکولر آبی با ۴ درصد کاهش به ۶۵۰ هزار دستگاه، بخاری گازی با ۶٫۵ درصد افزایش به ۸۵۰ هزار دستگاه رسید.

وی ادامه داد: در این مدت تولید اجاق گاز با ۳٫۵ درصد افزایش به ۹۰۰ هزار دستگاه، تولید یخچال فریزر با ۳٫۲ درصد افزایش به ۶۵۰ هزار دستگاه، لباسشویی با ۲٫۷ درصد افزایش به ۴۰۰ هزار دستگاه و تولید چرخ خیاطی با ۲٫۲ افزایش به ۱۱۰ هزار دستگاه افزایش یافت.

واردات ۴۸۵ میلیون دلاری در ۸ ماهه سال ۹۵

هاشمی، میزان صادرات انواع لوازم خانگی در این دوره زمانی را ۱۷۰ میلیون دلار و واردات رسمی را ۴۸۵ میلیون دلار عنوان کرد و گفت: با احتساب میزان نیاز و تولید داخلی، حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد از نیاز کشور را لوازم خانگی قاچاق تشکیل می‌دهد.

وی با بیان این‌که ۷۵ درصد از میزان واردات لوازم خانگی کشور مربوط به کولر گازی است، گفت: تولید کولر گازی از اولویت‌های وزارت صنعت است؛ در این زمینه سه واحد بزرگ اعلام آمادگی کرده‌اند و نخستین خط تولید این واحد‌ها تا ۶ ماه آینده وارد و مستقر می‌شود.

وی داشتن فناوری در تولید برخی لوازم خانگی، امکان تأمین بخش عظیمی از مواد اولیه و قطعات از محل تولید داخل، وجود نیروی جوان و متخصص را از نقاط قوت این صنعت ذکر کرد و گفت: صنعت لوازم خانگی با مشکلاتی همچون تأمین منابع مالی، تعدد بنگاه‌ها، فعالیت واحدهای کوچک در مقیاس‌های غیراقتصادی، نبود اتصال منظم این صنعت به شبکه‌های جهانی و رقابتی نبودن قیمت تمام شده روبه‌روست.

هاشمی، حجم بالای واردات غیرقانونی و شبه قانونی و محدودیت‌های زیرساختی برای توسعه صادرات لوازم خانگی را از جمله عواملی عنوان کرد که صنعت لوازم خانگی را تهدید می‌کند.

پیش از این اعلام شده بود که یک برند کره‌ای برای مواجه نشدن با تعرفه‌های گمرکی، اقدام به واردات قطعات یک کالا کرده و گمرک جمهوری اسلامی آن واردکننده را ۳۰ هزار میلیارد ریال(۳ هزار میلیارد تومان) جریمه کرده است.

گمرک جمهوری اسلامی در این زمینه اعلام کرد: واردات قطعات از چند گمرک مختلف و استفاده از کارت بازرگانی یک بار مصرف، دو تخلف عمده نمایندگی برند کره‌ای تولیدکننده لوازم خانگی عنوان شده که آن را مشمول جریمه ۳۰ هزار میلیارد ریالی گمرک کرده است.

 

در این ارتباط، برخی رسانه‌ها در روزهای اخیر مدعی شدند محمدرضانعمت‌زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت با ارسال نامه‌ای به گمرک جمهوری اسلامی خواستار لغو جریمه ۳۰ هزار میلیارد ریالی شده است.