سخنگوی دولت ۳۷ هزار میلیارد تومان اعتبار به طرحهای نیمه تمام تا پایان سال میدهیم سخنگوی دولت گفت که رشد اقتصادی از مسیر کمک به بخش خصوصی و تخصیص اعتبار به طرحهای عمرانی دنبال میشود. به گزارش ایسنا، محمدباقر نوبخت برگزار شد اظهار کرد: خروج از رکود و رشد اقتصادی از برنامههای مقطعی دولت از […]
سخنگوی دولت
۳۷ هزار میلیارد تومان اعتبار به طرحهای نیمه تمام تا پایان سال میدهیم
سخنگوی دولت گفت که رشد اقتصادی از مسیر کمک به بخش خصوصی و تخصیص اعتبار به طرحهای عمرانی دنبال میشود.
به گزارش ایسنا، محمدباقر نوبخت برگزار شد اظهار کرد: خروج از رکود و رشد اقتصادی از برنامههای مقطعی دولت از آغاز سال ۹۵ بود که از سال گذشته ادامه و استمرار داشته است؛ این رشد اقتصادی از دو مسیر تعقیب میشد یکی کمک به سرمایهگذاری بخش خصوصی در واحدهای تولیدی نیمهفعال که مقرر بود چیزی حدود ۷۵۰۰ واحد، در حد ۱۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات داده شود که فعال شوند و بخش دیگری هم مقرر بود به طرحهای عمرانی دولتی که اکنون در حال اجراست اعتبار تخصیص داده شود تا فعال شوند. بنابراین سرمایهگذاری از دو مسیر اعطای تسهیلات به بخش خصوصی و پرداخت تخصیص اعتبار به طرحهای دولتی دنبال میشد.
رییس سازمان برنامه و بودجه یادآور شد: همچنین برای طرحهای عمرانی نیز مقرر است که تا پایان سال ۳۷ هزار میلیارد تومان اعتبار به طرحهای نیمهتمام بدهیم. براساس گزارشی که به من داده شده، ما موفق شدیم از طریق نظام بانکی تا تاریخ ۶ دی ماه به ۱۹۵۰۹ واحد تولیدی چیزی حدود ۱۳۶۴۵ میلیارد تومان تسهیلات بدهیم که آنها بتوانند از حالت نیمهرکود به فعال تبدیل شوند.
رییس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: بخش دیگر مربوط به طرحهای عمرانی میشود که براساس آخرین گزارش ۳۳ هزار میلیارد تومان به طرحهای عمرانی تخصیص داده شده که بتوانیم با تمام ۲۴۶ طرح و پروژه تا قبل از پایان دولت یازدهم آنها را آماده این بهرهبرداری کنیم. محصول این دو سرمایهگذاری از طریق اعطای تسهیلات به بخش خصوصی و تخصیص اعتبار به طرحهای تملک داراییهای سرمایهای این بود که موفق شدیم در شش ماه اول همانطور که مرکز آمار نیز اعلام کرد، رشد ۶٫۵ درصدی با نفت و ۴٫۵ درصدی بدون نفت را داشته باشیم که توزیع آن ۶ درصد در گروه کشاورزی، ۹٫۱ درصد در گروه صنعت و ۵ درصد در گروه خدمات بود. لازم به ذکر است که سهم نفت در تولید ناخالص داخلی ۴٫۷ درصد، سهم کشاورزی ۱۳ درصد، سهم صنعت ۲۰ درصد و بقیه مربوط به بخش خدمات است.
نوبخت همچنین یادآور شد: باید سرمایهگذاری خارجی را هم به آن اضافه کرد. براساس گزارش سازمان سرمایهگذاری خارجی دریافت شده، نحوه سرمایهگذاری خارجی ما با روندی که از مهر ماه سال ۹۲ یعنی شروع کار دولت تا اول دی ماه ۹۴ (از آغاز دولت تا زمان اجرایی شدن برجام) برای ۱۰۸ طرح تولیدی، ۵ میلیارد و ۲۱۱ میلیون دلار سرمایهگذاری خارجی صورت گرفت که این آمار به تفکیک کشورهایی که سرمایهگذاری کردهاند و استانهایی که در آنها سرمایهگذاری شده موجود است.
وی همچنین خاطرنشان کرد: از اول دی ماه سال گذشته تا اول دی ماه امسال برای ۱۱۳ طرح بالغ بر ۱۱ میلیارد و ۸۰۲ میلیون دلار سرمایهگذاری انجام شد. قطعاً این سرمایهگذاری به اضافه سرمایهگذاری که از طریق اعطای تسهیلات به بخش خصوصی انجام دادهایم به علاوه ۳۳ هزار میلیارد تومان دیگری که توانستیم به طرحهای عمرانی اعتبار تخصیص دهیم رشد ۶٫۵درصدی را تحصیل کردیم که امیدواریم افزایش و استمرار آن تا پایان سال را شاهد باشیم.
خبرنگاری در ادامه از نوبخت پرسید علیرغم تأکیدات مقام معظم رهبری در مبارزه با قاچاق و اقدامات تعزیرات در این رابطه شنیدهها حاکی از آن است که به دلیل عدم همکاری دولت، آقای جمشیدی قصد استعفا دارد، نظر شما در اینباره چیست، نوبخت در پاسخ گفت: مرجع رسیدگی کننده به شکایات و یا ارجاع پرونده از سوی سازمان تعزیرات، قوه قضاییه است که خوشبختانه این قوه از استقلال کافی برخوردار است و به هیچ وجه تحت تأثیر دولت و یا هیچ قوه دیگری قرار نمیگیرد. از آقای جمشیدی و همه مسؤولان دیگر خواهشمندیم اگر مورد مشخصی دارند حداقل به سازمان برنامه و بودجه به عنوان دستگاه نظارتی برای بررسی اعلام کنند.
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره اینکه بعد از نوسانات ارز شائبهای درباره ارتباط تأخیر در پرداخت مطالبات فرهنگیان با نوسانات بازار و کسب درآمدی برای دولت از این طریق، گفت: به نظرم این صحبت کملطفی و کجسلیقگی است. همانطور که یک ماه پیش گفتم قرار بود مطالبات فرهنگیان در آذرماه از محل تبصره ۶ پرداخت شود که همان مسیر نیز انجام شد. این صحبت بدان معناست که میخواهند بگویند اگر نسبت به فرهنگیان احقاق حق میشده به قیمت به هم ریختن بازار ارز بوده که این کملطفی به این قشر شریف و بزرگ است.
وی در پاسخ به این پرسش که چه زمانی آییننامه اجرایی مربوط به بخشودگی سود تسهیلات وام اجرایی میشود، گفت: این موضوع مربوط به بخشی از تبصره ۳۵ برای بخشودگی سود و تسهیلات کسانی است که ۱۰۰ میلیون تومان وام و تسهیلات گرفته، آییننامه اجرایی آن در حال تدوین است اما باید این اقدام بدون افزایش پایه پولی انجام شود که بانک مرکزی نظراتی دارد. انشاا… این آییننامه در کنار همه آنچه تحت عنوان اصلاح احکام بودجه ۹۵ است اجرایی میشود.
رییس سازمان برنامه و بودجه در پاسخ به این پرسش که برخی کارشناسان وضعیت اقتصادی را مناسب نمیدانند اما آقای روحانی در آخرین گفتوگوی تلویزیونی خوشبین بودن به شرایط را مطرح کرده است اما چطور باید به این شرایط خوشبین بود، گفت: چرا خوشبین نباشیم؛ وقتی شاخص تورم در سال ۹۲ قدرت خرید مردم را نشان میدهد بالای۴۰ درصد بود و امروز به بیش از ۷ تا ۸ درصد رسیده نشان میدهد که کار دشواری انجام شده است. رشد اقتصادی آن زمان نزدیک منفی ۷ درصد بود و امروز بر اساس آمار رسمی مرکز آمار ۶٫۵ درصد و بانک مرکزی ۷٫۵درصد شده که نشاندهنده انجام سرمایهگذاریها و تکمیل طرحهای نیمهتمام است.
وی افزود: تا چندی پیش بازار ارز نیز ثبات داشت که انشاا… در آینده نزدیک نیز به ثبات میرسد. با چنین اقداماتی چرا نباید خوش بین باشیم وقتی که براساس شاخصهای رسمی بانکهای جهانی و صندوق بینالمللی پول ایران در خاورمیانه از اقتصاد باثبات برخوردار است؟ باید حتماً به این ظرفیت ملی خوشبین باشیم.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.