مدعی نمایندگی آیفون در ایران قاچاقچی بود!!

مدعی نمایندگی آیفون در ایران قاچاقچی بود!! هدایای ۱۰۰ میلیون تومانی برای خبرنگاران! مدیر وقت یک شرکت فروش تلفن‌های همراه آیفون با برند تجاری اپل (Apple) که در حال حاضر با مشکل فعالیت به دلیل شکایات مردمی و تخلفات وارداتی همراه شده است، از نحوه واردات غیرقانونی هزاران تلفن همراه آیفون توسط این شرکت و […]

مدعی نمایندگی آیفون در ایران قاچاقچی بود!!

هدایای ۱۰۰ میلیون تومانی برای خبرنگاران!

مدیر وقت یک شرکت فروش تلفن‌های همراه آیفون با برند تجاری اپل (Apple) که در حال حاضر با مشکل فعالیت به دلیل شکایات مردمی و تخلفات وارداتی همراه شده است، از نحوه واردات غیرقانونی هزاران تلفن همراه آیفون توسط این شرکت و نیز سایر تخلفاتی که در این مسیر انجام می‌شد پرده برداشت.

مدیر خدمات پس از فروش یک شرکت که در زمینه فروش تلفن‌های همراه آیفون با برند تجاری اپل فعالیت می‌کرد و مدتی است که به دلایل مختلف از جمله تعدد شکایت‌ها از جانب مشتریان خود با عدم فعالیت روبرو و مدیریت آن با قرار وثیقه میلیاردی از زندان آزاد شده است، در گفت‌وگو با ایسنا از تخلف‌های مختلف این شرکت در واردات قاچاق تلفن‌های همراه آیفون پرده برداشت.

وی با اشاره به این‌که این شرکت از سال ۱۳۹۲ به عنوان نماینده رسمی شرکت اپل خود را معرفی کرد، در حالی که تا کنون مجوز نمایندگی رسمی این شرکت در ایران صادر نشده است، اظهار کرد: این شرکت ابتدا سایتی را راه‌اندازی کرد که مجوزهای قانونی لازم را نداشت و پس از آن مجبور شد سایت مربوطه را از دسترس خارج کند و سالانه به‌طور متوسط ۱۲ تا ۱۳ هزار دستگاه گوشی آیفون به صورت قاچاق توسط این شرکت وارد می‌شد.

او در ادامه افزود: تلفن‌های همراه قاچاق مورد اشاره به دوبی می‌آمد و پس از آن از طریق لنج در بنادری از جمله بندر لنگه تحویل داده می‌شد. پس از آن بار قاچاق وارداتی به کرج می‌آمد و توسط باربر‌‌ها به پاساژ علاالدین تهران می‌رسید. نکته قابل اشاره این‌که جعبه‌های تلفن همراه مربوطه در دوبی باز و لوازم جانبی آن جابه‌جا می‌شد. مسؤولان این شرکت با فردی در دوبی به توافق رسیده بودند تا به جای لوازم جانبی اصلی، اجناس تقلبی قرارداده و با توجه به تعداد بالای تلفن‌های قاچاق وارداتی در سال، پول قابل توجهی را از این طریق به جیب بزند.

وی افزود: علاوه بر این در مواردی نیز تلفن‌های همراه (REFRESH) جایگزین تلفن‌های همراه فعال نشده می‌شد تا بدین ترتیب تلفن‌های همراهی که مورد استفاده قرار گرفته بودند به جای تلفن‌های همراهی که تاکنون فعال نشده بودند، به فروش برسند. این روند تا جایی ادامه داشت که برخی مسؤولان اتحادیه صنف مخابراتی تغییر کردند و اتفاقات شرکت مذکور را مورد بررسی قراردادند تا در ادامه کار از این روند جلوگیری شود.

لازم به ذکر است که REFRESH آن دسته از گوشی‌هایی است که در کشور مبداء به دلیل خرابی تعمیر شده و به نام رفرش دوباره با قیمت‌های پایین‌تر به فروش می‌رسند تا از این طریق خریدار نیز بداند که گوشی خریداری شده تعمیراتی بوده و توقع بالایی از آن نداشته باشد.

این فرد با بیان این‌که شرکت مذکور به دلیل قاچاق در مهرماه سال گذشته به مدت ۳ هفته در بازداشت به سر می‌برد، عنوان کرد: علاوه بر این از ۲۸ مرداد ماه امسال نیز مدیر این شرکت به مدت ۷۷ روز در زندان به سر برد و در حال حاضر با قرار وثیقه ۳٫۵ میلیارد تومانی آزاد شده، اما کسی به او دسترسی ندارد.

وی درمورد برخی افراد که تلفن‌های همراه خود را به منظور تعمیر یا تعویض به شرکت داده بودند، اما اکنون به دلیل عدم فعالیت شرکت از سرنوشت تلفن‌های همراه خود اطلاعی ندارند، گفت: تعداد زیادی از افراد که تا خرداد ماه تلفن همراه خریده بودند و به مدت ۱٫۵ سال گارانتی داشتند (یک سال گارانتی تعمیر و ۶ ماه گارانتی تعویض) همچنان از سرنوشت تلفن‌های همراه خود آگاهی ندارند و کسی هم به آنها پاسخگو نیست.

برگزاری گران‌‌‌ترین نشست خبری در کشور

در همین ارتباط روزنامه عصر ارتباط نزدیک به یک ماه پیش از هزینه‌های غیرقابل توجیه نشست خبری همین واردکننده محصولات اپل خبر داده بود.

یک واردکننده گوشی در اقدامی عجیب و کم‌سابقه رکورد گران‌‌‌ترین نشست خبری کشور را به خود اختصاص داد.

از گذشته تاکنون مدیران شرکت‌ها برای برگزاری نشست‌های خبری خود هدایایی را نیز برای خبرنگاران در نظر می‌گیرند.

اگرچه دادن هدیه به خبرنگاران نیز همواره موافقان و مخالفانی داشته و دارد. برخی معتقدند دادن هدیه به خبرنگار و تعاملاتی از این دست موجب تأثیر بر کار خبرنگار شده و کیفیت کار خبرنگاران در انعکاس اخبار و پیگیری مسایل واقعی مربوط به یک نهاد و سازمان را به حاشیه می‌برد.

منتقدان معتقدند خبرنگاران برای حفظ استقلال حرفه‌ای خود نباید از دستگاه‌های مختلف هدیه قبول کنند.

این موضوع نیز هر از چندگاهی موجب خبرسازی و افشاگری‌هایی شده و می‌شود، اما در همین حال حتی برخی مراجع این موضوع را در صورت عدم تأثیر بر کار خبرنگار بلامانع می‌دانند.

اما در شرایطی که این مقوله نیز عرفی دارد، خبر رسیده که یک شرکت واردکننده گوشی در اقدامی که بی‌شک آن را نوعی رکوردزنی غیرقابل تکرار می‌دانند، در یک نشست خبری هدایایی به ارزش ۱۰۰ میلیون تومان در اختیار خبرنگاران گذاشت.

شرکت «و» این هدیه را تنها به ۳۲ خبرنگار حاضر در این نشست داده که ظاهرا هر هدیه ارزشی بالغ بر ۳ میلیون تومان داشته است. بر اساس اخبار، شرکت مذکور از گذشته تاکنون در تلاش بوده تا از طرق مختلف، اخباری کاملاً جهت‌دار و غیرواقعی را در رسانه‌ها درج کند.

 

این‌که چرا و چگونه شرکت مذکور باید دست به چنین اقداماتی بزند، هنوز روشن نیست اما گفته می‌شود این موضوع به گوش یکی از نهادهای مسؤول نیز رسیده و این نهاد حالا پیگیر چرایی این امر و نام خبرنگاران حاضر در این نشست است.