زنگ هشدار خاموشی به صدا درآمد

زنگ هشدار خاموشی به صدا درآمد افزایش میزان مصرف برق پیش‌بینی‌‌ها را به سمت خاموشی تابستان سال ۱۳۹۶ برده تا جایی که مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی برای وضعیت تابستان آینده هشدار داده است. به‌گزارش ایسنا، براساس گفته‌های مسؤولان برقی، مصرف برق در تابستان سال جاری به ۵۶ هزار مگاوات می‌رسد، گرچه وزارت […]

زنگ هشدار خاموشی به صدا درآمد

افزایش میزان مصرف برق پیش‌بینی‌‌ها را به سمت خاموشی تابستان سال ۱۳۹۶ برده تا جایی که مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی برای وضعیت تابستان آینده هشدار داده است.

به‌گزارش ایسنا، براساس گفته‌های مسؤولان برقی، مصرف برق در تابستان سال جاری به ۵۶ هزار مگاوات می‌رسد، گرچه وزارت نیرو برای این امر تمهیدای را در نظر گرفته اما باز هم سایه خاموشی بر سر کشور است.

در سال گذشته پیک مصرف برق ۵۲ هزار و ۷۹۰ کیلووات ساعت بود که با مدیریت مصرف و لحاظ تمهیداتی ایران برای چهاردهمین سال متوالی پیک مصرف را بدون خاموشی سپری کرد.

امسال نیز برنامه‌هایی برای گذر از پیک در نظر گرفته شده که به گفته محسن طرزطلب، مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی قرار است که ۲۰۰۰ نیروگاه جدید در بخش حرارتی اضافه شود.

وی با بیان این‌که در این میان باز هم مانند سال گذشته نیازمند مدیریت مصرف و حمایت مردم هستیم، اظهارکرد: وزارت نیرو و شرکت‌های تابعه برنامه‌های خود را برای گذراندن تابستانی بدون خاموشی در نظر گرفته‌اند.

غلامرضاخوش‌خلق، مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای تهران نیز گفت برای گذر از پیک مصرف برق در تابستان سال ۱۳۹۶، حدود ۳۰۰ میلیارد تومان پروژه در حوزه پست‌‌ها و خطوط انتقال تعریف کرده‌ایم.

وی پیک مصرف برق تهران در تابستان سال ۱۳۹۶ را ۱۰ هزار مگاوات پیش‌بینی کرد و افزود: سال گذشته با همکاری مردم و برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته هیچ مشکلی در حوزه برق به وجود نیامد که امسال نیز انتظار می‌رود در این زمینه هیچ مشکلی ایجاد نشود.

چند سالی است که وزارت نیرو برای کاهش و بهینه‌سازی مصرف برق در کشور مشوق‌هایی را در نظر گرفته که در صورت اعلام آمادگی مشترکان پاداش‌های میلیاردی نصیب آن‌‌ها می‌شود. بر همین اساس با مشترکین صنعتی قرارداد امضا شده که با توجه به کاهش مصرف از تخفیفات وزارت نیرو برخوردار شوند.

علاوه بر این نیز برای مشترکان کشاورزی در دو سال گذشته مشخص شد اگر ۴ ساعت اوج بار (با توجه به شرایط جغرافیایی) با هماهنگی شرکت‌های توزیع موتور‌ها و پمپ‌‌ها از مدار خارج کنند ۲۰ ساعت دیگر مصرف برق برای آنها رایگان حساب می‌شود.

از سوی دیگر برای تمام مشترکان صنعتی، خانگی، تجاری و کشاورزی اعلام شد در صورت دارا بودن موتورهای دیزلی در ساعات اوج مصرف با هماهنگی شرکت‌های توزیع، برق تولید خود را مصرف کنند و از شبکه برق سراسری استفاده نکنند، ۴۰ درصد قیمت سوخت مصرفی با ارایه فاکتور و ۱۵۰۰ ریال به ازا هر کیلووات به آن‌ها پرداخت می‌شود.

 

سال گذشته با ۲۰۰۰ مگاوات مدیریت مصرف تابستان بدون خاموشی سپری شد. به نظر می‌رسد که اگر ۲۰۰۰ مگاوات نیروگاه جدید احداث و مدیریت سال قبل نیز به‌طور جدی اعمال شود مشکلی از نظر تأمین برق کشور به‌وجود نیاید.