در دیدار وزیر صمت ایران با وزیر اقتصاد ترکیه تأکید شد حل مشکلات زیر ساختی برای دستیابی به مبادلات ۳۰ میلیارد دلاری محمدرضا نعمتزاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت جمهوری اسلامی ایران در دیدار با نهاد زیبکچی وزیر اقتصاد ترکیه، مهمترین مسایل مرتبط به روند توسعه همکاریهای تجاری، بازرگانی و اقتصادی میان دو کشور را […]
در دیدار وزیر صمت ایران با وزیر اقتصاد ترکیه تأکید شد
حل مشکلات زیر ساختی برای دستیابی به مبادلات ۳۰ میلیارد دلاری
محمدرضا نعمتزاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت جمهوری اسلامی ایران در دیدار با نهاد زیبکچی وزیر اقتصاد ترکیه، مهمترین مسایل مرتبط به روند توسعه همکاریهای تجاری، بازرگانی و اقتصادی میان دو کشور را مورد بحث و تبادل نظر قرار داد.
به گزارش ایرنا، نعمتزاده در این دیدار با تأکید بر اهمیت توسعه مبادلات اقتصادی میان دو کشور و اراده رؤسای جمهوری ایران و ترکیه برای رسیدن به چشمانداز ۳۰ میلیارد دلار مبادلات تجاری گفت: باید مشکلات زیرساختی برای رسیدن به اهداف این چشمانداز هرچه سریعتر براساس اراده رؤسای جمهوری دو کشور رفع شود.
وی با برشمردن موانع توسعه مبادلات افزود: مانع مهم فقدان ارتباط متناسب میان بانکهای دو کشور و نارسایی در تأمین و تضمین مبادلات بازرگانی و تجاری از طریق مبادلات بانکی دو کشور است و از این جهت باید روابط میان بانکهای ایران و ترکیه بیش از پیش گسترش یافته و تسهیلات لازم برای توسعه همکاریهای میان بانکی به فعالان اقتصادی در دو کشور ارایه شود.
وی مشکلات حمل و نقل و نبود زیرساختهای مناسب ریلی و جادهای را نیز از جمله دیگر موانع برشمرد و بیان کرد: امیدواریم هر چه سریعتر از طریق همکاری و مشارکت سایر بخشهای ذیربط، شاهد توسعه و افزایش مسیرهای حمل و نقل کالا بین دو کشور باشیم.
نعمتزاده همچنین در خصوص توسعه موافقتنامه تجارت ترجیحی میان دو کشور تأکید کرد: ما هدف بالاتری از تکمیل و توسعه موافقتنامه تجارت ترجیحی میان دو کشور را برای توسعه روابط اقتصادی و تجاری در نظر داریم و بهطور یقین باید در این مسیر به سمت انعقاد تفاهمنامه تجارت آزاد میان دو کشور برویم.
نهاد زیبکچی وزیر اقتصاد ترکیه نیز در این دیدار گفت: انعقاد تفاهمنامه تجارت ترجیحی گام مؤثری برای توسعه روابط تجاری و بازرگانی میان دو کشور است و امیدواریم این مسیر به انعقاد تفاهمنامه تجارت آزاد میان دو کشور منجر شود.
وزیر اقتصاد ترکیه با اشاره به رفع تحریم ایران در سایه توافقنامه برجام و اهمیت اجرای مفاد آن از جمله رفع محدودیتهای بانکی از ایران افزود: در جهت افزایش مبادلات اقتصادی ما نقش بانکها را بسیار مهم میدانیم و به همه بانکها و به ویژه بانکهای دولتی ترکیه تأکید کردهایم که همکاریها و روابط با بانکهای ایرانی را تسهیل کنند.
وی بیان کرد: توسعه روابط، افزایش همکاری و همبستگی بخشهای مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی دو کشور متضمن قوت و افزایش توان منطقهای ایران و ترکیه است و ما ملزم هستیم که از طریق همکاری و همافزایی در این منطقه قدرتمند شویم و چنانچه هر کدام از دو کشور دچار ضعف شویم، طرف دیگر هم تضعیف خواهد شد.
به گزارش ایرنا، در این دیدار طرفین در خصوص مسایل مورد علاقه اقتصادی میان ایران و ترکیه به ویژه رفع برخی محدودیتهای صادرات کالا به ترکیه و موضوع افزایش اقلام جدید تجاری برای ضمیمه کردن به فهرست تفاهمنامه تجارت ترجیحی سال ۲۰۱۵ گفتگو کردند.
در این جلسه مقرر شد که از طریق کارشناسان دو کشور، موضوع افزایش اقلام تجارت ترجیحی از طریق بخشهای کارشناسی دو کشور دنبال شود و کالاهای مورد توافق پس از تأیید وزرای ایران و ترکیه در سال جدید مبادله شود.
محمدرضانعمتزاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت برای گفتوگو پیرامون توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری ایران و ترکیه در رأس هیأتی وارد آنکارا شد.
وی در فرودگاه آنکارا مورد استقبال محمدابراهیمطاهریانفرد، سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکیه و مقامات وزارت اقتصاد ترکیه قرار گرفت.
هم اکنون ایران برای ۱۲۵ قلم کالای صادراتی ترکیه به ایران تخفیف تعرفهای قائل شده و ترکیه نیز برای ۱۴۰ قلم کالای صادراتی ایران به ترکیه تخفیف تعرفهای قائل شده است.
در دوره اخیر مذاکراتی بین دو طرف در خصوص افزایش حدود ۴۰ قلم از هر طرف به این فهرست صورت گرفته است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.