سرمایه‌گذاری ۳٫۵میلیارد دلاری در صنعت کاشی و سرامیک

سرمایه‌گذاری ۳٫۵میلیارد دلاری در صنعت کاشی و سرامیک بررسی آمار عملکرد هفت ماهه امسال صادرات کاشی و سرامیک نشان‌دهنده دستیابی به رقم ۲۲۲ میلیون دلار است که نسبت به عملکرد ۶ ماهه نخست امسال رشد بیش از ۳۰ درصدی را نشان می‌دهد. به گزارش ایرنا، میزان صادرات کاشی و سرامیک کشور در نیمه نخست امسال […]

سرمایه‌گذاری ۳٫۵میلیارد دلاری در صنعت کاشی و سرامیک

بررسی آمار عملکرد هفت ماهه امسال صادرات کاشی و سرامیک نشان‌دهنده دستیابی به رقم ۲۲۲ میلیون دلار است که نسبت به عملکرد ۶ ماهه نخست امسال رشد بیش از ۳۰ درصدی را نشان می‌دهد.

به گزارش ایرنا، میزان صادرات کاشی و سرامیک کشور در نیمه نخست امسال به رقم ۶۲ میلیون و ۱۳۰ هزار و ۴۲۲ متر مربع رسید که ارزش آن ۱۶۹ میلیون و ۷۴۹ هزار و ۹۶۳ دلار ثبت شد.

آمارهای منتشر شده حاکی است، افزون بر ۳٫۵ میلیارد دلار در بخش کاشی و سرامیک در سال‌های گذشته سرمایه‌گذاری شده و تعداد ۱۳۳ کارخانه تولیدی فعالیت می‌کنند که علاوه بر آنها ۴۰ کارخانه جدید نیز در مراحل مختلف پیشرفت فیزیکی قرار دارند.

بررسی میزان صادرات کاشی و سرامیک در سال‌های ۹۴- ۱۳۹۲ نشان می‌دهد، به ترتیب ارقام ۱۱۴، ۱۰۹ و ۱۱۲ میلیون مترمربع تولیدات این بخش به بازارهای هدف منتقل شدند.

پیش از این، عراق، پاکستان، افغانستان، ترکمنستان و گرجستان در سال‌های ۹۳- ۱۳۹۲، ۵ کشور شاخص جذب‌کننده صادرات ایران بودند که ۹۳ درصد کاشی و سرامیک کشورمان را جذب کردند که سهم عراق از این مجموعه به میزان ۷۰ درصد اعلام شد.

آمار ۷ ماهه واردات کاشی و سرامیک نیز رقم ۷۲۸ هزار مترمربع را نشان می‌دهد که ارزش آن دو میلیون و ۸۸۰ هزار دلار اعلام شد.

حجم واردات این کالای ساختمانی در دوره ۹۴- ۱۳۹۲ به ترتیب ۱٫۳، ۳٫۵ و ۳٫۲ میلیون دلار اعلام شده است در حالی که بالا‌ترین رقم واردات کاشی و سرامیک در سال ۱۳۹۰ به میزان ۸٫۵ میلیون متر مربع ثبت شد.

براساس سند راهبردی وزارت صنعت، معدن وتجارت، درحالی که ظرفیت تولید کاشی و سرامیک در سال ۱۳۹۳ رقم ۵۰۰ میلیون مترمربع در نظر گرفته شده بود، سال‌های ۹۶ و ۹۹ به ترتیب دستیابی به ارقام ۵۴۰ و ۶۰۰ میلیون مترمربع هدفگذاری شده است.

انتظار می‌رود براساس افق چشم انداز ۱۴۰۴ ظرفیت تولید کاشی و سرامیک کشور به رقم ۷۰۰ میلیون مترمربع برسد.

اهداف صادراتی این بخش با توجه به سند راهبردی در سال‌های ۹۳، ۹۶ و ۱۳۹۹ به ترتیب ۴۳۰ و ۸۶۰ میلیون دلار و یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار پیش‌بینی شده است.

برپایه این سند در افق ۱۴۰۴، انتظار می‌رود در سال یاد شده ارزش صادرات محصولات کاشی و سرامیک به رقم دو میلیارد دلار برسد.

آمارهای موجود نشان می‌دهد، صنعت کاشی و سرامیک اشتغال بیش از ۳۸۰ هزار نفر را به شکل مستقیم و غیرمستقیم فراهم ساخته است.

براساس اطلاعات مربوطه، اوج رونق ساختمان‌سازی در سال ۱۳۹۱ امکان جذب ۳۷۵ میلیون مترمربع کاشی و سرامیک را در داخل کشور فراهم ساخت؛ برپایه این اطلاعات در سال‌های ۹۴- ۱۳۹۲ به ترتیب ۳۵۰، ۳۱۶ و حدود ۲۰۰ میلیون مترمربع کاشی و سرامیک در بازار مصرف کشور جذب شد.

رکود ساختمان‌سازی در کشور در سال‌های گذشته و ناامنی‌ها در منطقه پیامد افت مصرف این کالای ساختمانی را در برداشته است.

محمد روشنفکر، رییس انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک گفت: ظرفیت کنونی این بخش ۷۰۰ میلیون مترمربع و میزان تولید کنونی ۲۷۰ تا ۳۰۰ میلیون مترمربع است؛ ایران از نظر تولید بین پنج کشور جهان جای دارد.

براساس آمارهای سال ۲۰۱۴، کشورهای چین، ایتالیا و اسپانیا سه کشور شاخص صادرکننده کاشی و سرامیک هستند که به ترتیب ۳۷، ۲۲ و ۱۵ درصد سهم صادرات جهان را در سال یادشده به خود اختصاص دادند.

همچنین آمریکا، فرانسه و عربستان به ترتیب با واردات ۹، ۶ و ۵ درصد از تولیدات جهان بالا‌ترین سهم را در جذب این کالای ساختمانی داشتند.

 

آمارهای منتشر شده نشان می‌دهد، ارزش صادرات جهانی کاشی و سرامیک در سال یاد شده ۲۱٫۱۵ میلیارد دلار و میزان واردات جهانی نیز ۱۹٫۲۲ میلیارد دلار بود .